Uncategorized

In normale temperaturen werd vandaag een subtop wedstrijd verreden in Nunspeet. Absolute topscores bleven uit. De hoogste dagscore kwam op naam van Engie Kwakkel met haar Custom Zadels Eyecatcher (v. Uphill), zij reden in de Prix St. Georges een score van 65,29% bij elkaar.

Wedstrijd niet in de planning

Engie vertelt: ‘Het was eigenlijk helemaal niet de bedoeling om vandaag aan de start te komen omdat ik eigenlijk gisteren en vandaag zou lessen bij Sönke Rothenberger. Deze lessen werden echter verplaatst naar volgende week en aangezien deze wedstrijd voor mij erg dichtbij is, altijd erg goed georganiseerd en de bodems super zijn, besloot ik mij op het laatste moment alsnog op te geven. Ik was dik tevreden. Voor hogere scores moet hij nog meer bovenin lopen en vandaag kwam hij ook iets te veel terug in bepaalde oefeningen. We zijn druk bezig met de overstap naar de Zware Tour dus af en toe was het vandaag een beetje verwarrend voor hem.’

Overstap komt eraan

‘De overstap staat in principe voor begin volgend jaar gepland. Voor die tijd staat er nog een driedaagse wedstrijd in Houten gepland en heb ik mij opgegeven voor een wedstrijd in Duitsland begin september. Hopelijk kan ik dan nog een paar keer internationaal starten en 70% of meer scoren. Dat is toch wel echt ons doel. Het zit er echt in maar nu moeten we het nog rijden!’ lacht Engie.

Chris Epskamp winnaar Inter I

Met 63, 38% eindigden Laura Visser en Zillion (v. Gribaldi) op de tweede plaats in deze rubriek. In de Intermediaire I was Chris Epskamp de winnaar met Wubels Zw (v. Rubels). Zij noteerden een percentage van 62,65%.

Eén uitschieter in het ZZ Zwaar

In het ZZ Zwaar was Dennis Schurink met Wonderlady (v. Parcival) de enige die in deze klasse een voldoende score wist te scoren. Deze combinatie won de eerste proef met 64,14%. In de tweede proef mocht Berdien Pasterkamp- van de Berg met Amalia (v. Gribaldi) naar voren komen voor het oranje lint. Zij wisten de 60% net niet te behalen.

 

Foto: Digishots

Kirsten Brouwer - Sultan des Paluds Longines FEI/WBFSH World Breeding Dressage Championships for Young Horses 2017 © DigiShots

Kirsten Brouwer reed zojuist haar Sultan des Paluds (v. Soliman de Hus) naar een afgetekende overwinning in de Prix t. Georges, die geldt als eerste onderdeel van het Nederlands kampioenschap Lichte Tour.

Kan nog beter!

Kirsten vertelt: ‘Ik ben echt heel erg blij met Sultan! Voor mijn gevoel heb ik nog iets behoudend gereden want ik wilde graag foutloos rijden. Er zit zeker nog meer in maar het ging vandaag erg makkelijk. Hij voelde licht in de aanleuning en bleef heel mooi in de houding door de proef lopen.’

Alleen maar genieten

Sultan is echt een bijzonder paard. Hij is er altijd voor je in de ring. Hij heeft veel go, zet zijn oortjes erop en geeft mij het gevoel dat hij het werk erg leuk vindt. Ik geniet enorm van hem, zowel thuis als op wedstrijd. Thuis is hij erg aanhankelijk en is het een echte knuffelbeer. Morgenavond wordt de kür verreden en ik heb er zin in! Deze wordt in de hoofdpiste gereden en we hebben echt een gave kür voor Sultan’ aldus een enthousiaste Kirsten. 

Daniëlle Heijkoop en Patrick van der Meer

Op de tweede plaats volgde Daniëlle Heijkoop met Daula (v. Gribaldi). Deze merrie liep een sterke proef met een bijzonder expressief drafgedeelte. Zij noteerden een score van 74,31%. Patrick van der Meer werd derde met President’s First Apple (v. Vivaldi). Met 73,93% bedraagt het gat met Daniëlle Heijkoop 0,4%.

Top zes

Marlies van Baalen met Go Legend (v. Totilas), Lynne Maas met Fantastique en Thamar Zweistra met Erina (v. Jazz) zijn de andere amazones die zich hebben geplaatst voor de kür op muziek morgenavond.

Klik hier voor alle uitslagen van de Lichte Tour.

Foto: Digishots

Foto: Vierspan Sueters in Aken (Fotograaf Karin Sevink)

Afgelopen week keurde de FEI de aanpassingen in het reglement voor de FEI Wereldbeker vierspannen goed.

Aantal strafseconden

Zo wordt onder andere een afgeworpen balletje voortaan bestraft met 4 strafseconden in plaats van 5 seconden en de formule voor de finale is aangepast. Het reglement is van toepassing op het indoor Wereldbekerseizoen 2018-2019 dat start op de nieuwe wedstrijd in Lyon in Frankrijk van 2 tot en met 4 november 2018.

Wijzigingen in rood

Klik hier voor het aangepaste reglement met alle wijzigingen in rood gemarkeerd.

Bron: Hoefnet

 

De Kempenlandrit voor senioren uit Sterksel, Heeze, Leende en omgeving staat voor de deur!
Morgen, zondag 24 juni om 10 uur ’s ochtends mogen 100 senioren meerijden met verschillende aanspanningen. Fantastisch dat ook zoveel menners zich voor deze ouderen willen inzetten!

Heerlijke rondrit

Vanuit Kloostervelden in Sterksel wordt de rondrit opgestart. Lionsclub Kempenland maakt dit
mogelijk samen met vrijwilligers en ouderenorganisaties uit Leende, Heeze en Sterksel.
Het belooft een prachtige dag te worden voor de deelnemers op leeftijd, zij worden verwelkomd met koffie en gebak.  Rond 12 is er een tussenstop voor een rijkelijke lunchmaaltijd.

Tiende editie

Daarna vangt het tweede deel van de rit aan en deze zal leiden door het lommerrijke Brabantse landschap. Rond 14.30 uur wordt er afgesloten met een gezellig samenzijn.
Ook dat wordt gefaciliteerd met lekkere hapjes en drankjes, door vrijwilligers aangeboden. Die
vrijwilligers zijn heel de dag van 9 uur tot 5 in touw om alles in goede banen te leiden, want de dag
moet zowel veilig, gezellig als smakelijk verlopen. Geen moeite wordt gespaard om de senioren een
schitterende dag te bieden waarvan zij op 24 juni én daarna nog kunnen genieten.

Lionsclub

Dankzij Lionsclub Kempenland en de sponsoren, vrijwilligers en ouderenorganisaties uit Leende, Heeze en Sterksel is het mogelijk deze rit te organiseren. Een prachtig initiatief dat navolging verdient!

De Lionsclub is in het leven geroepen om oplossingen te vinden voor problemen in de samenleving onder de gedachte ‘we serve’ met immateriële en materiële hulp. Bij Lionsclub Kempenland staat de Kempenland voor
senioren uit de regio onder dat motto hoog in het vaandel, en niet voor het eerst: op 24 juni 2018
vindt maar liefst de 10e editie plaats!

Bron: Lionsclub Kempenland

Op vrijdag is de dressuur te volgen, op zaterdag de marathon en op zondag het kegelparcours (Foto Janneke Berghuis)

Deze keer een mooi bericht voor álle mensportliefhebbers…

U hoeft de deur niet uit om te kunnen genieten van onze prachtige mensport, dit weekend is Riesenbeck live te volgen op internet.

Live videobeelden

Van deze internationale menwedstrijd in het Duitse Riesenbeck worden live videobeelden uitgezonden.

Programma

  • Vrijdag 22 juni v.a. 9.00 uur Dressuur
  • Zaterdag 23 juni v.a. 15.30 uur Marathon
  • Zondag 24 juni v.a. 9.00 uur Vaardigheid/Kegels

Link

Klik op onderstaande link om de beelden te kunnen volgen.

https://www.clipmyhorse.tv/en_EU/live/2468/riesenbeck-international-csi-cdi-u25-cai

Bron: Hoefnet

Tweespanrijder Tristan Verheijen met zijn zoon Jesper (Foto Facebook Verheijen)

Internationaal tweespanrijder Tristan Verheijen en zijn vrouw Jitske van Rijn uit Weert zijn op dinsdag 19 juni trotse ouders geworden van een zoon!

Jesper

Zij gaven hem de mooie naam Jesper.  Jesper werd geboren in het ziekenhuis en woog bij zijn geboorte 4345 gram. Moeder en zoon maken het goed.

Tweespanrijder Verheijen

Tristan Verheijen begon in 2000, op achtjarige leeftijd, met mennen. Dit was met Falcon, een Shetlanderhengst.
Na enkele jaren ruilde Tristan zijn trouwe shetlander in voor een tweespan a-pony’s waarmee hij in 2005 is begonnen met het tweespan rijden. In 2008 reed Tristan zijn eerste officiële klasse 1 wedstrijd en vanaf die tijd is hij niet meer van de koets af te slaan. Later stapte Tristan over op een tweespan paarden waarmee hij al meerdere malen nationaal maar ook internationaal grote successen boekte. Maar dat is voor Tristan nog niet genoeg, hij heeft maar een doel en dat is wereldkampioen worden!

Zijn vrouw Jitske

Jitske van Rijn is de vrouw van Tristan en tevens zijn steun en toeverlaat. Jitske zorgt ervoor dat de paarden er altijd goed bij staan en draagt zorg voor alle materiële zaken rondom de wedstrijd. Ook is Jitske niet te missen op de koets want ze groomt in de dressuur en vaardigheid en zelfs in de zware marathon staat Jitske achterop. Verder houdt Jitske zich thuis naast haar werk nog bezig met het trainen van de paarden en is ze actief in de springsport. Deze activiteiten stonden de laatste tijd tijdens de zwangerschap op een laag pitje en nu kunnen beide kersverse ouders eerst volop gaan genieten van hun zoon…

Bron: Hoefnet en Menteam Verheijen

https://www.hoefnet.nl/zoon-voor-tristan-en-jitske-verheijen/

Wout Liezen met één van zijn merries, niet de mishandelde merrie foto: Het Showpaard

De merrie die bruut mishandeld is, liep in de wei van de bekende menpaard- en tuigpaardliefhebber Wout Liezen, die naam maakte als sponsor van diverse paardenevenementen.

Flinke jaap

Bij Liezen buitelen woede en machteloosheid over elkaar heen na de ontdekking dat de merrie Charming slachtoffer werd van dierenmishandeling. “Toen ik ’s ochtends het weiland in kwam, ontdekte ik een ‘flinke jaap’ aan de achterkant van het paard. Zo’n veertig centimeter lang en zes centimeter diep, ik heb direct de politie en de dierenarts gebeld. Hier is een maniak aan het werk geweest”, zegt de scheepswerf-eigenaar uit Wanneperveen die een enorme liefhebber is van menpaarden maar vooral van tuigpaarden.

Dierenarts

De merrie heeft pijnstillers en ontstekingsremmers gekregen en staat nu onder behandeling van een dierenarts. Deze komt haar om de twee dagen controleren. Liezen legt uit dat de dierenarts ervoor gekozen heeft, de wond niet te hechten maar om het van binnenuit dicht te laten groeien. “Als het wordt gehecht, is er een kans dat het binnenin gaat ontsteken. Dat willen wij natuurlijk niet hebben.”

Veel verontwaardiging

Liezen ontving na de mishandeling veel reacties uit het dorp én uit de paardenwereld. “Het heeft tot enorme maatschappelijke verontwaardiging geleid, met name op Facebook.” Volgens hem zijn er geen signalen dat de ‘gek’ na de mishandeling ook ergens anders heeft toegeslagen.
De mishandeling in Wanneperveen moet zijn gebeurd tussen zaterdag 16 juni rond 16.30 uur en zondag 17 juni rond 11.30 uur. Hij deed na de ontdekking aangifte bij de politie. “De collega’s van de dierenpolitie hebben dit in onderzoek”, aldus een woordvoerder van de politie Oost-Nederland.

Duizend euro beloning

De politie heeft na de aangifte buurtonderzoek gedaan en een oproep op sociale media geplaatst, maar dit heeft nog niet geleid naar de dader. Omwonenden hebben weinig gezien. “Wij hopen dat mensen zich nog melden”, wenst ook de politievoorlichter. Wout Liezen looft duizend euro uit voor de gouden tip die leidt naar de aanhouding van de dader(s) die de merrie zo toetakelden. “Die machteloosheid is vreselijk”, zegt hij. “Je kunt niks doen om de paarden te beschermen. Binnen zetten in de zomer is geen optie.”

Bron: De Stentor

Foto: Wout Liezen met één van zijn merries, niet de mishandelde merrie.

Fitjar 2018
Marion Duintjer tijdens Fitjar 2018. (foto: Luthra Photo)

Vorige week barstte de strijd los tussen de circa 60 sportcombinaties IJslandse Paarden uit Nederland en Duitsland, op jacht naar een van de felbegeerde Fitjar titels voor 2018.  

Marion Duintjer beste klassementsruiter

Van overal waren de wedstrijdruiters afgereisd naar Noord-Sleen in Drenthe waar ze verbleven op Stoeterij Fitjar van Maaike Burggrafer. Er werden proeven op alle niveaus verreden.

De 34-jarige Marion Duintjer uit Groningen was in dit IJslands vuur een klasse apart. In de F2 vijfgangenproef (sportklasse B) liet ze met Kjölur frá Varmalæk – deze combinatie is de huidige Nederlands Kampioen in de viergangenproef V2 – een zeer indrukwekkende proef zien, waarmee ze de concurrentie op grote afstand hield. Die prestatie deed ze nog eens dunnetjes over in de T4 töltproef (sportklasse B).

Duintjer won daarnaast ook de zilveren bokaal, als beste klassementsruiter van het tornooi.

Holthaus-Bosma domineert sportklasse C

In de sportklasse C domineerde de Drentse Rena Holthaus-Bosma uit Spier het wedstrijdveld. Zij draait al jaren mee aan de top van de IJslandse paardensport, en behaalde tijdens de Fitjar maar liefst twee eerste plaatsen. In de F3 vijfgangenproef en de T6 töltproef liet zij met Knár frá Hrauni zien dat de jarenlange ervaring loont.

Frieling en Grégoire-de Laat

Ook voor Inge Frieling uit Gieten kon dit weekend niet meer stuk. Ook zij is zeer ervaren, en vormt met de jonge Timbiltá frá Stjórnarhofi een veelbelovende en aansprekende combinatie voor de toekomst. In 2017 bracht ze Timbiltá voor het eerst uit op toernooien

Noortje Grégoire-de Laat was dan weer de snelheidsduivel van het tornooi. Zij nam met haar razendsnelle Væn frá Skot meteen de leiding in de telgangproeven, en kon die positie ook vasthouden.

Bekijk hier de volledige uitslag.

Bron en foto: persbericht

 

Marlou de Ruyter en Feel Good
Marlou de Ruyter en Feel Good wonnen het ZZ-Zwaar in Westervoort.

Het was voor het eerst dat er een subtopwedstrijd in Neerijnen plaatsvond. Hoge punten bleven een beetje uit. Van de 26 starts kwamen er slechts zeven boven de 60%. Naïma Moreina en Statesman bemachtigden met 67,94% voor hun Intermediaire II de hoogste dagscore en in het ZZ-Zwaar was Marlou de Ruijter een lichtpunt door met de KWPN-hengst Feel Good (v.Contango) twee keer 67% te bemachtigen.

“De eerste proef ging voor mijn gevoel heel fijn, al scheelde het in de punten vrijwel niets met de tweede proef”, verklaart De Ruijter. “De afwerking kan voor mijn gevoel veel beter, de puntjes mogen nog op de i. Ondanks zijn onervarenheid op dit niveau ben ik heel tevreden. Dit was de tweede keer in het ZZ-Zwaar, zowel voor mij als voor Feel Good. Ik moet nog wat wennen hoe de juryleden het beeld willen hebben, dat verschilt wat met de basissport.”

Gedurfder rijden

“De tweede proef had ik net wat minder goed geoefend en was daardoor wat slordiger. Blijkbaar zaten er toch nog goede stukken in. Feel Good is een heel makkelijk paard om te rijden. Hij zal niet snel kijken of stoppen, als het fout gaat ligt het vooral aan mij. De komende tijd wil ik de proeven netjes rijden en de oefeningen afwerken, zodra dat beter is kan ik gedurfder gaan rijden.”

Met gemak een acht

De hengst scoort op de verruimingen in draf en galop. “De wissels kunnen net nog wat beter worden bevestigd. Feel Good kan heel goed galopperen en dat zie je ook in de cijfers terug. Door de afwerking zijn het nu nog maar zesjes en dat kan met gemak een acht worden”, licht de stalamazone van de Dalhoeve toe over de KWPN-hengst.

Vrijwel alleen maar onvoldoende scores

De overige proeven in het ZZ-Zwaar konden niet met een voldoende score worden beoordeeld. Uitzondering was Maartje Overweel die met haar Don Benito eenmaal naar 60,28% reed.

Lichte Tour voor Voermans

In de gemengde Lichte Tour-rubriek was de hoogste score voor Bianca Voermans. Haar Intermediaire I met Prince Charming werd met ruim 63% beoordeeld. De tweede positie was voor Peter de Boer, met Ethel VZH kwam hij tot 60,88% in de Prix st. Georges.

Zware Tour

Naïma Moreina en Statesman kregen net geen 68% voor hun Intermediaire II toebedeeld. Rienke van de Ven en de voorheen door Jean-René Luijmes gereden Cristall’s Il Divo volgden met 63,67% op de tweede positie.

Uitslag Subtop Neerijnen

Bron: Hoefslag (overname niet toegestaan).

Foto: DigiShots

Tommie van Puijenbroek-Visser Chuppy Checker CL
Tommie Visser - Chuppy Checker CL Aachen Dressage Days 2018 © DigiShots

Tommie van Puijenbroek-Visser is in Aken op de zesde plaats geëindigd van de Grand Prix Special.  Met zijn Osmium -zoon Chuppy Checker CL noteerde hij een score van 69.085 tijdens de Aachen Dressage Days 2018.

De zege was voor de Amerikaanse Shelly Francis. Zij zadelde de De Niro-zoon Danilo en kreeg van de jury 73,745 procent. Op de tweede plaats eindigde Henri Ruoste (Finland) met Roccabar (v Riedinger / 71,638 procent), voor de Zweedse Juliette Ramel met Wall Street JC (v Wie Weltmeyer / 71,234 procent).

De proef van Laura Tomlinson en Duval’s Capri Sonne Jr (v Rhodium) was goed voor een score van 68,851 en een achtste plaats, dezelfde plek als in de Grand Prix van dinsdag.

Super blij

Van Puijenbroek-Visser laat via Facebook weten dat hij ‘super blij’ is met zijn Chuppy Checker CL, die in Aken zijn allereerste special liep. ‘Het moet allemaal nog meer bevestigd worden maar ik mag niet mopperen vandaag!’

Vooraf had de ruiter al aangegeven dat het spannend zou worden. ‘We hebben de special nog nooit geoefend.’

In de Grand Prix van dinsdag was de combinatie vierde.

Klik hier voor alle uitslagen van Aken.

Foto: Digishots

Blij blij ☺️☺️

Geplaatst door Tommie van Puijenbroek-Visser op woensdag 30 mei 2018

HOEFSLAG ACADEMY

Volg ons!

100,061FansLike
6,868VolgersVolg
1,451Youtube abonneesAbonneer