(Rio) Eventing

Thibault Fournier

Clifton Lush, het paard dat zich tijdens de Olympische Spelen in Rio zodanig verwondde dat hij teruggetrokken werd voor de eventingwedstrijd, herstelt goed. De ruin verwondde zich in zijn stal en de dierenarts had maar liefst honderd hechtingen nodig om de wond in de wang van Clifton Lush te dichten. Jock Paget, de Nieuw-Zeelandse ruiter van het paard, vertelt nu dat het heel goed gaat het het paard en dat hij in oktober weer aan de start zal verschijnen.

‘Alles is weer terug bij het oude. Ik rijd hem weer en bereid hem voor op de wedstrijd in Pau’, aldus Paget. ‘De hechtingen zijn verwijderd en je moet heel dichtbij komen om het litteken te zien. Je staat ervan versteld hoe snel de wond is geheeld. Bij terugkomst uit Rio was hij wat vermoeid en heeft hij een paar dagen rondgelopen in de paddock, maar hij is nu wel over zijn jet lag heen. Hij is heel tevreden en weer klaar om aan het werk te gaan.’

Niemand heeft in Rio precies gezien wat er gebeurd is en volgens Paget was er ook niks aan de hand bij de controle van zes uur ’s ochtends. ‘Een uur later werd hij gevonden met het handvat van de kraan die buiten zijn box zat en een heleboel bloed. Aan de kraan zat ook een stuk metaal vast wat bloot was komen te liggen toen het handvat eraf was, waar hij vanuit zijn stal bij kon komen. Ik zou niet weten wat het anders geweest kan zijn.’

De 17-jarige ruin vond het niet prettig om een bit in zijn mond te hebben als gevolg van zijn verwonding, waardoor besloten werd om hem terug te trekken voor de Olympische eventingwedstrijd. De combinatie werd vervangen door Tim Price en Ringwood Sky Boy, die helaas geen potten konden breken voor het Nieuw-Zeelandse team.

Bron: Horse and Hound / Hoefslag

Foto: Remco Veurink

William Fox Pitt
William Fox Pitt met Chilli Morning

Het eventingpaard Chilli Morning (v. Phantomic xx) van de Brit William Fox-Pitt gaat zeer waarschijnlijk met pensioen. De ruiter, die kortgeleden nog in een coma lag na een ernstige val, had dat van het voorjaar al aangegeven na de eventingwedstrijd in Badminton. De ruiter stelde toen dat als Chilli Morning gekwalificeerd zou worden voor de Spelen, dat hij daarna met pensioen zou gaan. Afgelopen dinsdag heeft de ruiter dat opnieuw bevestigd.

Rio

Chilli Morning, in de wandelgangen Chilli genoemd, debuteerde onder Nick Gauntlett en is daarna voor een korte periode verhuisd naar Mary King. Zij vond de hengst te hectisch en zodoende belandde Chilli bij Fox-Pitt. Samen met Fox-Pitt was Chilli onderdeel van het WEG-team dat brons won en individueel zilver. Tijdens Rio werd de combinatie, na lang eerste gestaan te hebben, uiteindelijk 12de.

Fokkerij

De hengst heeft diverse nakomelingen, maar geen in de stallen van Fox-Pitt. Teamgenoot Gemma Tattersall wel. Zij rijdt voor de eigenaren van Chilli Morning en rijdt ook op een aantal nakomelingen. Toen Fox-Pitt de hengst kreeg aangeboden gaf hij aan verder geen interesse te hebben in de fokkerij. Inmiddels is hij vijf jaar ouder en heeft de Brit stiekem toch een beetje spijt van die uitspraak. Mogelijk zal hij in de toekomst welicht alsnog een nakomeling van de hengst gaan rijden, aangezien het ook de bedoeling is dat de hengst weer beschikbaar komt voor de fokkerij.

 

 

Bron: Horseandhound / Hoefslag

Foto: Remco Veurink

Merel Blom-Rumour Has It

Mijn behaalde resultaat is bijna wat ik gehoopt had. Het doel was een plek in de top vijftien en het is plek negentien geworden. Ik blijf nu nog een paar dagen hier in Rio. Ik wil graag de dressuurjongens zien. Zij zitten bij me op het appartement dus dat is mooi om nog te bekijken.

Ik heb lang uitgekeken naar een deelname aan de Olympische Spelen en het is helemaal geworden wat ik ervan verwacht had en misschien nog wel meer. Ik vond het een unieke ervaring. Het is zo mooi dat ik nu al weet dat ik er over vier jaar weer graag bij wil zijn. Wie weet opnieuw met Rumour en anders met een van de jongere paarden die ik achter hem heb. Daar zitten een paar hele fijne bij.

‘Ik word nog eens een echte teamplayer!’

merelblom2

Wat Rumour mij heeft gebracht, is uniek. Ik ben echt heel trots op hem. Het is ook zo’n slim paard. Toen ik hem ging testen heb ik hem tien minuten gereden en hij heeft alles waargemaakt wat ik toen dacht. Het is wel een aparte hoor, echt een hele apart. Ik vond hem in het begin direct een heel goed paard, maar ik had er persoonlijk niet heel veel mee. In de loop der tijd ben ik echter dol op hem geworden. Vervelend is het nooit met Rumour. Hij is een unieke leermeester. Hij leert je jezelf te verbeteren en om te gaan met pijn. Topsport kan pijn doen. Dat heb ik tijdens de dressuur wel weer gemerkt. Wat viel me dat tegen. Vrij snel heb ik de knop omgezet, ik denk al een half uur later. Ik had voor het gevoel alles aan de dressuur gedaan wat ik kon doen en toen volgde dit als antwoord. Ik dacht, dan is dit misschien toch een beetje je les en een teken dat je door moet trainen.

Over mijn cross heb ik veel enthousiaste reacties gekregen. Het was niet zo dat ik direct zelf kippenvel kreeg van deze rit, al denk ik wel dat het een waardige olympische ronde was. Toen ik mezelf later op video weg zag rijden bij de start dacht ik nog: o ja, je rijdt heel steady weg. Je straalt uit dat je hem mee naar huis gaat nemen. Ik ben er ook trots op dat ik voor het team heb kunnen rijden. Ik word zo nog een echte team player. Wie had dat ooit gedacht.

‘Nu weer gewoon aan het werk’

Echt gevierd heb ik de cross niet. Ik heb ’s avonds in bed alles een beetje liggen lezen. Ik had wel 100 berichten. Niet normaal en heel leuk. Maar dat is het dan. Ik ben niet zo goed in vieren. Mijn familie mag dat voor mij doen en trekt me daar dan soms in mee. Mijn ouders en aanhang, ook van andere teamleden, hebben na de cross de boel aardig op de kop gezet, zo heb ik begrepen. Er was een kroeg oorspronkelijk dicht en die hebben ze open laten gaan. De eigenaar heeft personeel aan laten rukken en daar gingen ze. Hartstikke leuk toch? Ik ben ook heel blij voor mijn ouders. Zij hebben er eveneens veel voor moeten laten. Topsport is vaak een struggle en je naasten neem je hierin mee. Het is daarom zo fijn om succes te kunnen delen.

Nu zit het erop en ben ik alweer bezig met Helvoirt. Daar heb ik weer de nodige paarden te rijden. Ik houd wel van lekker doorwerken. Als je te lang in het moment blijft hangen, word je dromerig.  Er is immers leven na Rio. We moeten gewoon weer allemaal aan het werk.


Merel Blom (29) rijdt eventing en studeert rechten, woont in Aalten (Blom Sports Stables), is met Rumour Has It N.O.P. (Esteban x Candillo) opgenomen in het Olympisch kader, verzekerde Nederland van een ticket voor de Olympische Spelen 2012 maar ging uiteindelijk niet, won teambrons tijdens het WK 2014, nam deel aan het EK 2015 (20e individueel), pakte met The Quizmaster (v. Albaran xx) in 2015 zilver tijdens het WK voor zesjarige eventingpaarden en behaalde gisteren met het Nederlandse team van Martin Lips in Rio een zesde plek bij de teams. Individueel werd ze 19e.

Bron: Hoefslag

Foto’s: Remco Veurink

Jurylid en Olympisch amazone Merel Blom - Rumour Has It

De eerste medailles in een hippische discipline zijn uitgereikt gisteren: Frankrijk, Duitsland en Australië betraden het podium bij de teams. En wie anders dan Michael Jung kreeg het goud omgehangen in de individuele strijd?! Met Sam prolongeerde hij zijn Olympische titel op magistrale wijze. Het Nederlandse team reed naar een uitstekende zesde plek in de eindstrijd. In de individuele finale eindigde Merel Blom met Rumour Has It op een 19e en Tim Lips met Bayro op een 21e plek.

Hoefslag-fotograaf Remco Veurink legde een en ander weer vast in prachtige beelden.

Olympisch kampioen Michael Jung-Sam
Op weg naar de Olympische titel.
Rio Michael Jung-Sam
‘Michi’ bedankt zijn Sam uitbundig na zijn foutloze springparcours. Het goud is binnen!
Michael Jung Olympisch kampioen
Een terechte kampioen!
Teamgoud eventing voor Frankrijk
Les Bleus op het hoogste trapje van het podium.
Merel Blom-Rumour Has It
Merel Blom reed een magistrale rit in de teamfinale. Ze eindigde bovendien als beste Nederlandse.
Tim Lips-Bayro
Tim Lips was niet tevreden over zijn eigen presteren. Hij sloot de wedstrijd wel geweldig af, met een foutloze rit in de individuele finale.
Alice Naber-Lozeman - Peter Parker
Derde ‘man’ Alice Naber-Lozeman reed een prima wedstrijd met Peter Parker en leverde een belangrijk aandeel aan de zesde teamplek van oranje.
160809-A21V6258
Nieuwsgierig aapje vlak bij het Deodoro stadion.
Oranjefans
Oranjefans laten zich horen op de tribune.
160809-RV133304
Rob Ehrens helpt collega Martin Lips bij de voorbereidingen van het springen.
London-Zirocco-Emerald-Verdi
Twee dressuurruiters – die vandaag aan de bak mogen – met op de achtergrond (v.l.n.r.) London, Zirocco Blue, Emerald en Verdi.

Bron: Hoefslag

Foto’s: Remco Veurink

 

banner-website

Martin Lips (foto) stelde na het wegvallen van Elaine Pen en Andrew Heffernan zijn doelstelling bij en benoemde een top zes plek als nieuw streven. Hij slaagde in die opdracht en mocht zelfs ruiken aan een beter resultaat. ‘Natuurlijk is die zesde plek mooi, maar achteraf zijn we wel heel dicht bij de vijfde plek gekomen. Om die dan op 0,6 strafpunt te moeten missen, is wel zuur. We hebben de laatste jaren met brons op het WK, een vierde plek op het EK en een zesde op de Olympische Spelen een knappe reeks neergezet, al blijft de basis smal in Nederland. Het zou voor de toekomst mooi zijn als we meer eigenaren krijgen die goede paarden kunnen behouden. Het is ook mooi als ze af en toe wat kunnen verkopen, zodat het wel een economisch rendabel verhaal blijft. Nu zijn ruiters nog teveel van dat ene toppaard afhankelijk. Je zag het toen Vira van Elaine en Bolleybawn Ace van Andrew wegvielen. Ze missen dan direct de aansluiting en hebben dus een tweede of derde toppaard nodig.’

‘Toch nog foutloos’

Na de behaalde zesde plek kwamen Tim Lips en Merel Blom op individuele basis nog in de tweede manche van het afsluitende springen in actie. Een meevaller voor Lips was dat hij dankzij een nette ronde zijn olympische avontuur toch nog met een goed gevoel kon afsluiten. ‘Na hindernis drie begon het weer als normaal te voelen voor mij. Over Bayro kan ik opnieuw alleen maar tevreden zijn. Hij heeft alvast laten zien een Olympische Spelen van begin tot eind goed aan te kunnen. En voor mij is dit ook wel fijn. Heb ik toch nog iets foutloos gedaan!’
Merel Blom hield de lei niet schoon. Met twee springfouten kwam ze op plek 19 wel als beste Nederlandse combinatie uit de bus. ‘Het is mooi geweest’, aldus Blom. ‘Ik had de top 15 als doel en heb mijn doel dus bijna gehaald. De voorbereiding voor de tweede manche was niet helemaal ideaal. Daar moet ik mee leren omgaan. Ik moet met een leeg hoofd de ring binnen kunnen komen en dat was nu niet het geval.’

Bron: Hoefslag

Foto: Remco Veurink

 

 

Michael Jung en Sam FBW gingen in Rio de Janeiro verder met waar ze al jaren mee bezig zijn: geschiedenis schrijven in de eventingsport. Nadat de 34-jarige ruiter en de zestienjarige ruin vier jaar geleden in Londen al iets unieks presteerden door na de individuele wereld- en Europese titel ook individueel olympisch goud te winnen, voegden ze zich nu bij een zeer select gezelschap. Alleen de Nederlandse combinatie Charles Pahud de Mortanges en Marcroix (1928 Amsterdam en 1932 Los Angeles) en de Nieuw-Zeelandse combinatie Mark Todd en Charisma (1984 Los Angeles en 1988 Seoul) wisten eerder twee Spelen achtereen individueel goud te winnen in de eventing, voorheen military genaamd.

Jung, die dit jaar ook nog Badminton voor het eerst won met Sam, zou in eerste instantie FischerTakinou meenemen naar Rio de Janeiro, maar een infectie hield deze troef thuis, waardoor de nog altijd topfitte Sam de klus mocht klaren. Jung reageerde op de persconferentie na afloop met: ‘Dit is een heel speciaal moment voor mij, om hier te mogen zitten. Misschien nog wel bijzonderder dan het was in Londen. Sam is werkelijk een heel speciaal paard en we hebben samen een bijzonder partnership. Sam is zo sterk in de cross, er is geen opgave teveel gevraagd voor hem. In het springen kan hij zenuwachtig zijn. Dat zag je vandaag wat in de eerste ronde. In de tweede ronde sprong hij beter. Ik wil vooral ook het hele team om mij heen bedanken en zeker ook de mensen thuis op stal. Zonder hen was het nooit gelukt. Ik hoop er in Tokio weer bij te zijn.’

Paard van mijn leven

Naast de Duitsers, die op de valreep met het team nog zilver haalden, waren het vooral de Fransen die goede sier wisten te maken tijdens deze Olympische Spelen. De kopman van de gouden equipe was de 27-jarige Astier Nicolas. De nog jonge eventer won ook individueel zilver met zijn Piaf de B’Neville. Nicolas: ‘We hebben met het team lang moeten wachten op nieuw olympisch succes na de zege in Athene. We zijn een groep vrienden en hebben hier met en voor elkaar gestreden. De eerste ronde verliep vandaag voor mij geweldig. Ik moest foutloos voor het team en we deden dat. Dat het in de tweede ronde minder liep kwam niet door druk of zo. Dat was gewoon slecht rijden van mij en de enige smet op deze wedstrijd. Over mijn paard kan ik alleen maar lovend zijn. Dit is hét paard van mijn leven. Ik kan me geen betere partner wensen!’

Het brons ging naar de Amerikaan Phillip Dutton met Mighty Nice. Het duo stak in de tweede manche de Australiër Christopher Burton, nog leider na de cross-country, voorbij. De medaille was een pleister op de wonde voor het mislukte teamresultaat van de Amerikanen. ‘Gisteren was het geen geweldige teamdag voor de USA’, aldus Dutton. ‘Dat is geweest, wat rest is vooral de trots die ik voor mijn paard voel. Hij is echt heel speciaal en ik ben blij dat we het vandaag geflikt hebben.’

Bron: Hoefslag

Foto: Remco Veurink

 

Vandaag vond het afsluitende springparcours van de eventing plaats. 25 combinaties hebben zich middels de teamfinale weten te plaatsen voor de individuele finale, waaronder ook Tim Lips en Merel Blom.

Michael Jung (foto: gisteren tijdens de cross) stond er na de kwalificatieronde het beste voor, hij had 40,90 strafpunten. Astier Nicolas volgde hem op de voet met 42,00 strafpunten en daarna kwam Christopher Burton die op 45,60 stond. Foutloos blijven was dus de noodzaak, een balk kon grote gevolgen hebben voor het klassement. En er vielen genoeg balken! Christopher Burton moest acht strafpunten incasseren in het afsluitende parcours en zag daarmee zijn medaillekansen als sneeuw voor de zon verdwijnen. Astier Nicolas wist dat hij foutloos moest blijven en moest hopen op een fout van Jung. Foutloos bleef hij niet en Jung maakte geen fouten. Zilver dus voor Astier Nicolas en goud voor Michael Jung. Zijn paard Sam FBW schaart zich door deze prestatie in het illustere rijtje van eventingpaarden die hun Olympische titel wisten te prolongeren. De derde plaats werd opgeëist door Philip Dutton die tegen vier strafpunten opliep, maar genoeg overhield op onder andere Sam Griffiths.

Tim Lips en Bayro traden als derde combinatie in deze finale aan. Lips had Bayro goed aan het lopen, nergens leek het ritme te worden verstoord en dat werd beloond met een nulronde. Lips sluit zo zijn Olympische Spelen af met een totaal van 82,00 strafpunten en een 21e plaats.

Merel Blom en Rumour Has It konden hun resultaat van de kwalificatieronde in de finale helaas niet herhalen. De combinatie ging wat minder behouden rond als in de kwalificatieronde. Acht strafpunten zorgen voor een eindtotaal van 76,40, waarmee Blom wel de beste Nederlandse is op de 19e plaats.

De Belg Joris Vanspringel leek zich in eerste instantie niet te gaan plaatsen voor de individuele finale, maar uiteindelijk bleek zijn resultaat net voldoende voor een plekje in de finale. Net als in de kwalificatieronde moest hij ook nu weer vier strafpunten incasseren, wat zijn totaal op 87,90 brengt. Hem zien we terug op de 24e plaats.

Top tien eindklassement
1 Michael Jung – Sam FBW 40,90
2 Astier Nicolas – Piaf De B’Neville 48,00
3 Philip Dutton – Mighty Nice 51,80
4 Sam Griffiths – Paulank Brockagh 53,10
5 Christopher Burton – Santano II 53,60
6 Clarke Johnstone – Balmoral Sensation 59,30
7 Mark Todd – Leonidas II 62,00
8 Alex Hua Tian – Don Geniro 63,60
9 Jonty Evans – Cooley Rorkes Drift 64,60
10 Rebecca Howard – Riddle Master 65,80

Foto: Remco Veurink

 

banner-website

Het Nederlandse eventingteam heeft net voldaan aan de vooraf gestelde doelstelling, namelijk een plek bij de top zes. Daarmee leverde de equipe van Martin Lips één plek in ten opzichte van het klassement na de cross-country. Drie nulronden van de Britten en spring- en tijdfouten van de Nederlanders brachten de grote eventingnatie alsnog voorbij het ‘kleine’ Nederland.

Wel vochten de beide amazones van ons team weer als leeuwinnen. Alice Naber-Lozeman hield de schade met de niet als springwonder bekend staande ACSI Peter Parker beperkt tot één balk. De 45-jarige olympische debutante was er bijzonder blij mee: ‘Dit smaakt naar meer. Ik heb nu al weer zin in de Spelen over vier jaar. Ik reed de lijn naar de driesprong bewust in acht galopsprongen om te voorkomen dat hij te plat zou worden. In de wending naar de dubbel zat hij even overkruisd en dan heeft hij het wel even moeilijk, zo aan het eind van het parcours. Maar hij heeft zeker wel eens slechter gesprongen. Hij laat hier wel opnieuw zijn karakter zien. Ik had ook niet het gevoel dat hij die cross van gisteren in de benen had.’

Tim Lips keek met een minder tevreden gevoel terug op het springparcours. ‘Ik ben blij dat het erop zit’, gaf hij aan hoewel hij zich op valreep nog wist te plaatsen bij de beste 25 voor de tweede manche. ‘Ik heb gewoon niet goed gereden dit weekend. De dressuur was nog redelijk, maar op de cross kan ik helemaal niet tevreden terugkijken. Ook hier zat ik veel te dicht op hindernis 2. Ik hoorde de balk vallen en toen was er even kortsluiting waardoor ik die tweede fout kreeg. Dat leek natuurlijk nergens op. Normaal moet dit parcours geen probleem zijn. Hij liep op het voorterrein nog zo lekker, maar ik zit gewoon niet in de flow. Mijn vader gaf gisteren aan dat hij teleurgesteld in me was. Sommigen vonden dat hard, maar hij heeft gewoon gelijk. Als we aangeven dat we hier met top 10-ambities komen is dit simpelweg niet goed. Aan Bayro heeft het alvast niet gelegen. Hij heeft zo zijn best gedaan. Ik hoop dat ik hem kan behouden. Er is vraag naar hem, dus dat gaan we zien. Het hangt af van de mede-eigenaar. Natuurlijk zou het nog wel mooi zijn als we hier met Nederland vijfde kunnen worden.’

Voor die vijfde plek had Merel Blom zich één strafpunt kunnen veroorloven. Het werden er echter twee, waardoor Groot-Brittannië Nederland op de valreep voorbij ging. ‘Sorry jongens voor die tijdfouten’, reageerde Blom na afloop, om met recht enthousiast te vervolgen: ‘Ik ben hier wel blij mee. Rumour sprong goed, hij ging er echt voor. Ik heb wel iets op de tijd gelet en ik dacht dat ik er aardig bijzat. Volgens Rob (Ehrens, red) had ik bij de triple bar en bij de bruine oxer wat door moeten rijden. Toch heb ik bewust voor het team geen risico’s genomen. We wilden die top zes halen en dat is gelukt. Nu nog de tweede manche, dat heb ik nog nooit met hem gedaan.’

Bron: Hoefslag

Foto: Remco Veurink

 

Driemaal achtereen klonk het ‘accepted’ voor de Nederlandse eventingpaarden in het paardensportstadion van Deodoro. Bayro N.O.P. (Tim Lips), ACSI Peter Parker (Alice Naber-Lozeman, foto) en Rumour Has It N.O.P. (Merel Blom) hebben de cross-country ogenschijnlijk goed verteerd en mogen hun olympisch avontuur gaan afsluiten in het springonderdeel. Deze afsluiter van de olympische eventing vangt om 10 uur plaatselijke en 15 uur Nederlandse tijd aan. Naber-Lozeman komt als nummer 19 in de ring, gevolgd door Lips (31) en Blom (43).

Nederland staat momenteel op plek vijf in het landenklassement. Vooruit kijken en enige medailleambities koesteren lijken er niet bij te zijn. Nummer vier Duitsland staat ruim 65 strafpunten voor en is normaal gezien buiten bereik voor de oranje-equipe. Het is voor de ploeg van Martin Lips vooral achterom kijken geblazen. Brazilië staat op plek zes, op minder dan een balk achterstand. De Britten volgen op de zevende plaats, met drie balken speling voor Nederland. Een bijkomend nadeel is dat al deze ploegen nog vier combinaties in de running hebben en daarmee in tegenstelling tot Oranje nog een streepresultaat.

In het individuele klassement richt het vizier zich allereerst op de tweestrijd tussen Christopher Burton (Santano II) en Michael Jung (Sam FBW). Beiden staan op een balk van elkaar en hebben voor de individuele strijd nog twee manches te springen. De Australiër en Duitser worden op korte afstand gevolgd door de Fransman Astier Nicolas (Piaf de B’Neville) en daar weer achter op 1 balk routinier Mark Todd (Leonidas II).

Volg hier het liveverslag van de wedstrijd.

Bron: Hoefslag

Karin Donckers (archieffoto)

De Belgische bondscoach Marc Rigouts was gisteren niet te spreken over het parcours van de cross country, die voor Karin Donckers (foto: archiefbeeld) desastreus verliep.

‘Het crossparcours was erg zwaar, veel zwaarder dan op vorige Olympische Spelen’, verklaarde hij. ‘Normaal gezien bouwt men op Olympische Spelen een licht driesterrenparcours, dit was een viersterren. Een parcoursbouwer moet in principe weten dat op Olympische Spelen heel wat ruiters van start gaan die niet tot de wereldtop behoren en moet zijn parcours zo bouwen dat zoveel mogelijk ruiters de finish halen en de beste combinaties toch aan de leiding gaan. Op deze manier is het geen promotie voor onze sport. Dit is geen kritiek omdat Karin is gevallen – we weten dat dit in onze sport altijd kan gebeuren – het was ook mijn mening voor de start van de cross country.’

‘Karin ging echt voor een snelle tijd en kwam misschien met een te hoge snelheid aan hindernis 11A, daardoor klopte de afstand tussen 11B en 12 niet meer en kwam Fletcha te diep onder hindernis 12, waardoor hij een rare sprong moest maken en Karin het evenwicht verloor. Het is een ruiterfout die erg zwaar is afgestraft, want tot daar ging het erg goed en snel.’

Zestien combinaties konden de cross country niet voltooien. Zij werden uitgesloten door ofwel drie weigeringen, ofwel een val van paard en/of ruiter. Twee combinaties trokken zich tijdens de cross country terug.

Bron: Nieuwsblad / Hoefslag

Foto: Remco Veurink

Volg ons!

103,172FansLike
0VolgersVolg
0VolgersVolg
1,451Youtube abonneesAbonneer