Veilingen

Don Remo is dé ultieme schoolmaster om mee te scoren foto Picturepure

De online veiling van Dutch Dressage Stars gaat vandaag om 12.00 uur van start. In de collectie zijn weer drie fantastische dressuurpaarden opgenomen, waar Don Remo er één van is. Deze bijzonder knappe 13-jarige ruin is dé ultieme schoolmaster.

Veelbelovende piaffe- en passagetour

Don Remo heeft al veel wedstrijdervaring tot op Lichte Tour-niveau. Hij heeft een top karakter en is door iedereen na te rijden. Naast ruimscharende appuyementen en kwaliteitsvolle galopchangementen, laat hij ook een veelbelovende piaffe- en passagetour zien. Don Remo is het ideale paard om mee te scoren bij de junioren, young riders en de U25!

Nicognito; halfbroer van Grand Prix-paard Florentina van Charlotte Dujardin

Nigonito is een aansprekende driejarige ruin van de hengst Incognito en absoluut een talent voor de toekomst. Hij heeft veel bloed en veel go, maar is heel goed te bewerken. Nicognito is een halfbroer van de talenvolle merrie Florentina van Charlotte Dujardin. Na een zeer succesvolle periode in de Lichte Tour maakte de combinatie afgelopen weekend een veelbelovend debuut in de Grand Prix in Hartpury.

Blikvanger Nassau Prince

Nassau Prince is een prachtige driejarige hengst met een super karakter. Hij heeft veel schakelvermogen en kwaliteit in beweging. Hij zou goed tot zijn recht komen in de jonge dressuurpaarden competities. Nassau Prince is een halfbroer van Leonidas (v. Trafalgar) die als driejarige één van de hoogtepunten was op de Equine Elite veiling en al wist te winnen in de Subli cup selecties.

Registreren

Om mee te kunnen bieden op deze drie fantastische paarden dien je je te registreren. Dat kan heel eenvoudig en simpel via de registratiepagina van Dutch Dressage Stars. Commissionairs ontvangen 10% commissie bij aankoop.
Let op: de veiling loopt af op zaterdag 17 april vanaf 20.00 uur.

 

Media Primair is de betrouwbare partner voor online veilingen. Naast de online veiling-applicatie van Dutch Dressage Stars ontwikkelde Media Primair ook de veilingtool en marketing voor onder andere Van Olst Sales, Veulenveiling Borculo, Excellent Dressage Sales (EDS) en Paardenveilingonline.

 

 

Nigocnito is één van de drie top dressuurpaarden die geveild worden bij Dutch Dressage Stars. Foto: Picturepure

Na twee zeer succesvolle edities van Dutch Dressage Stars in 2020 komt de organisatie, bestaande uit Nikay van Duren, Diederik van Silfhout en Diederik Wigmans, ook dit jaar met online veilingen van top dressuurpaarden.

Fantastische collectie

De komende veiling begint vanaf woensdag 14 april om 12.00 uur en loopt af op zaterdag 17 april vanaf 20.00 uur. In deze veiling zijn drie fantastische zeer kwaliteitsvolle dressuurpaarden opgenomen in de collectie, die we graag even voorstellen.

Nicognito; halfbroer van Florentina van Charlotte Dujardin

Nigonito is een aansprekende driejarige ruin van de hengst Incognito en absoluut een talent voor de toekomst. Hij heeft veel bloed en veel go, maar is heel goed te bewerken. Een paard met drie zeer goede gangen, waaronder een super galoppade. Nicognito komt uit de merrie Avondsterina S (v. Rubels). Zij is tevens de moeder van de talentvolle merrie Florentina van Charlotte Dujardin, die al zeer succesvol was in de Lichte Tour en opgeleid wordt voor het hoogste niveau.

Blikvanger Nassau Prince

Nassau Prince is een prachtige driejarige hengst met een super karakter. Hij heeft veel schakelvermogen en kwaliteit in beweging. Hij zou goed tot zijn recht komen in de jonge dressuurpaarden competities. Nassau Prince is een zoon van Great Schufro uit de merrie Gaishia. Zij is ook de moeder van de Trafalgar-zoon Leonidas die als driejarige één van de hoogtepunten was op de Equine Elite veiling en al wist te winnen in de Subli cup selecties.

Don Remo; de ultieme schoolmaster

Deze bijzonder knappe 13-jarige ruin is de ultieme schoolmaster. Hij springt zeer makkelijk wissels en maakt hele mooie en ruimscharende appuyementen. Don Remo heeft al veel wedstrijdervaring tot op Lichte Tour-niveau. Hij heeft een top karakter en is door iedereen na te rijden. Kortom, het ideale leerpaard voor iedere amateur of jonge ruiter.

Zeer hoge basiskwaliteit

De organisatie van Dutch Dressage Stars streeft ernaar om paarden te selecteren met een zeer hoge basiskwaliteit. Paarden waarvan zij zelf blij worden en die zij, als ze onverhoopt niet verkocht zouden worden, zelf verder opleiden voor de hogere dressuursport. Kortom: paarden waar zij het volste vertrouwen in hebben.

Uitproberen

Uiteraard is het mogelijk om de paarden uit te proberen. Er zit wel een maximum aan het aantal try outs, dit om het welzijn van de paarden te waarborgen. Er kan een afspraak gemaakt worden via: +31626602832.

Registreren

Om mee te kunnen bieden dien je je te registreren. Dat kan heel eenvoudig en simpel via de registratiepagina van Dutch Dressage Stars.

 

Media Primair is de betrouwbare partner voor online veilingen. Naast de online veiling-applicatie van Dutch Dressage Stars ontwikkelde Media Primair ook de veilingtool en marketing voor onder andere Van Olst Sales, Veulenveiling Borculo, Excellent Dressage Sales (EDS) en Paardenveilingonline.

dancer again
Dancer Again werd voor dik €200.000 verkocht.

Zaterdagavond werden 48 dressuurtalenten uit de Excellent Dressage Sales collectie online geveild. Het werd een veiling met veel diversiteit. Zo werden Dancer Again (v. Prestige VDL) en Dutch Dandy D.J. (v. Lord Leatherdale) afgeslagen voor meer dan € 200.000, maar ook de biedingen op de jonge paarden liepen de laatste dag opvallend hard door. Evenals vorig jaar passeerde de omzet van de voorjaarseditie de € 2.000.000.

Talent herkend

Zowel bij de jonge paarden als de oudere paarden werd talent herkend door de kopers. Zo wisselt de vierjarige hengst Mendez (v. Franklin), die met veel expressie beweegt, voor € 60.000 van eigenaar. Ook de opvallende Filemon A.K. (v. Apache), die al succesvol internationaal gestart is in de Lichte Tour, had de interesse van meerdere kopers. Voor € 65.000 verhuist deze zeer expressieve ruin naar Duitsland.

Populair

Dit jaar viel de interesse in de jonge dressuurtalenten erg op. Van over de hele wereld werd er geboden op de diverse driejarigen. Night Sky (v. Franklin) bleek van de jonge paarden de meest populaire. Deze makkelijk bewegende merrie wisselt van eigenaar voor een bedrag van € 42.000.  Andere jonge paarden die populair waren onder de bieders zijn No Limit (v. Total U.S.) en Norton (v. Just For You). De donkere No Limit bleek uiteindelijk € 35.000 waard. De krachtig bewegende Norton vertrekt voor € 34.000 naar Zweden.

Betrouwbaarheid en diversiteit

Het EDS-team is blij om te zien dat het vertrouwen van de kopers online zo hoog blijft. “Betrouwbaarheid is voor ons belangrijk. We merken dat steeds meer kopers hun weg vinden naar Excellent Dressage Sales, om te investeren in talent. Zowel in het binnen- als buitenland. De grote diversiteit van de collectie blijkt van belang en daar voldeed de veiling ook dit jaar weer aan”, aldus mede organisator Tim Coomans.

Bron: EDS

Filemon A.K. (v. Apache) is één van de geweldige paarden in de collectie van EDS

Op zaterdag 27 maart worden de 48 top dressuurpaarden uit de Excellent Dressage Sales-collectie online afgeslagen. De collectie heeft een opvallend aantal Grand Prix, U25 en Lichte Tour paarden, maar ook de jonge paarden in de collectie springen er uit.

Internationale sport

Niet vaak komen Zware en Lichte Tour-paarden met potentie voor de internationale sport te koop. Toch vinden we meerdere van deze ervaren paarden in de 2021-collectie. De expressieve Filemon A.K. (v.  Apache) is direct een opvallende. Deze donkere ruin werd al zeer succesvol uitgebracht in de internationale Lichte Tour en is ondertussen ook geklasseerd in de Intermediaire II. Met zijn ervaring en talent is Filemon A.K. een perfecte match voor een junior of young rider die mee wil doen voor de medailles.

Scherp en gedragen

Een ander paard dat er uitspringt is Lichte Tour-paard DeVito (v.  Johnson). Deze stoere en aansprekende ruin heeft een enorme instelling en valt op met zijn lichtvoetige manier van bewegen. Met scherpte en gedragenheid doorloopt hij zijn appuyementen. Conclusie; een paard dat hoge ogen kan scoren in internationale sport.

DeVito (v. Johnson)

Dressuurtalenten voor de toekomst

Niet alleen bij de oudere paarden valt het talent op, ook de jonge talenten in de collectie springen in het oog. Zo is Newton’s Law (v. In Style) een paard waar je naar om kijkt. Deze driejarige hengst heeft een geweldig model met een fantastische uitstraling. Hij wist op de keuring te overtuigen en werd geselecteerd voor de tweede bezichtiging van de KWPN hengstenkeuring. Echt een paard dat alles mee heeft.

Newton’s Law (v. In Style)

Een ander jong talent dat alles in huis heeft om door te groeien tot een topdressuurpaard is Nando (v. Incognito). Deze driejarige donkere hengst toont, ondanks zijn jonge leeftijd, al veel balans onder het zadel en combineert dit met een zeer goed karakter.

Testrijden en veterinaire keuringen inzien

Niks gaat boven het zien van een paard in het echt. Daarom is het mogelijk voor geïnteresseerde om een proefrit te maken op de paarden uit de collectie. Heeft u interesse in een proefrit op één of meerdere paarden uit de collectie, maak dan een afspraak door te bellen naar 06 – 26 36 01 96 of stuur een mail naar info@excellentdressagesales.com.

Tevens is het ook mogelijk om de recente veterinaire keuringsrapporten, van de paarden waarin u interesse heeft, in te kijken. Ook hiervoor kan u contact opnemen via info@excellentdressagesales.com.

Meebieden tijdens de online veiling

Vanaf dinsdag 23 maart is het mogelijk om een bod uit te brengen op de paarden uit de collectie. Om een bod uit te brengen, dien je vooraf jezelf te registeren. Registeren is gratis en kan via Excellent Dressage Sales | Online veiling. Nadat je bent ingelogd met je account is het mogelijk om de veiling op de voet te volgen en een bod te plaatsen.

Bron: De Hoefslag

 

Media Primair is de betrouwbare partner voor online veilingen. Naast de online veiling-applicatie van Excellent Dressage Sales (EDS) ontwikkelde Media Primair ook de veilingtool en marketing voor onder andere Van Olst Sales, Veulenveiling Borculo en Paardenveilingonline.

Het Grand Prix-paard Dutch Dandy DJ komt ook onder de virtuele hamer bij Excellent Dressage Sales

Vorige week lanceerde het team van EDS de eerste opvallende paarden van de 2021-collectie. Ruiters over de hele wereld toonde direct hun interesse in het aanbod. Vandaag is de collectie compleet gepresenteerd. Op dinsdag 23 maart vanaf 19.00 uur is de veiling geopend en deze loopt af op zaterdag 27 maart vanaf 19.00 uur. In totaal komen er 48 zeer kwaliteitsvolle paarden onder de virtuele hamer.

Bekijk hier de hele collectie.

Ongekende kwaliteit

Met een arsenaal aan Lichte en Zware Tour paarden valt de veiling op. Het is uniek hoeveel hoogopgeleide paarden, zoals het Grand Prix-paard Dutch Dandy DJ (v. Lord Leatherdale), het Lichte Tour-paard De Vito (v. Johnson) en het zeer succesvolle U25-paard Ewoud (v. Sir Oldenburg), op één veiling te koop komen. Maar de jonge garde van de veiling trekt niet minder de aandacht. De collectie jonge paarden kenmerkt zich door een ongekende kwaliteit. Paarden met uitstraling, een zeer goed bewegingsmechanisme en een fijn karakter. Opvallend is de kwaliteit van stappen, die door de hele collectie heen zeer goed is. Een belangrijke eigenschap van een goed dressuurpaard. In het oog springende jonge paarden zijn onder andere No Limit D (v. For Romance I) en Nayan (v. Dream Boy).

No Limit D (v. For Romance I)
Nayan (v. Dream Boy)

Breed scala aan opleidingsniveaus

“Dit jaar zijn we er bijzonder goed in geslaagd om een complete collectie te selecteren”, vertelt Joop van Uytert. “We hebben natuurlijk klanten met uiteenlopende wensen. De één is op zoek naar een goede driejarige terwijl een andere klant een schoolmaster wil of een paard voor de Subtop, richting Prix St. Georges en Grand Prix paard. Het is ons gelukt om een breed scala aan opleidingsniveaus te selecteren. Daarnaast heeft ook iedereen een verschillend budget en dat maakt onze veiling zo aantrekkelijk. Kopers kunnen ook echte meevallers hebben qua prijs, dit is in het verleden al gebleken. Er zijn al vele succesvolle paarden uit EDS ontstaan die destijds relatief zeer betaalbaar waren. We proberen zoveel mogelijk te selecteren op kwaliteit en gezondheid. Ik durf wel te zeggen dat er voor iedere paardenliefhebber een geschikt paard in de veiling komt.”

Wereldwijd bereik

In 2020 liet de organisatie van de Excellent Dressage Sales al zien dat ze via een online veiling hun klanten prima kunnen bedienen. Door de huidige coronamaatregelen wordt de veiling ook dit jaar online georganiseerd. Nico Witte: “Vorig jaar moesten we snel schakelen om ons prachtige evenement om te zetten naar een online editie. Toen werd het al een succes en dit jaar zijn we nog veel beter voorbereid op een online veiling. We bereiken met onze kanalen dressuurliefhebbers over de hele wereld. We hebben extra beeldmateriaal opgenomen, zodat onze klanten een goed beeld krijgen van de paarden. Natuurlijk is het ook mogelijk om de gereden paarden uit te proberen. Van deze mogelijkheid is vorige week al volop gebruik gemaakt en ook de komende weken staan veel afspraken gepland. Potentiele kopers kunnen de paarden in alle rust uitproberen.”

Gratis registreren

De veiling gaat open op 23 maart en loopt op zaterdag 27 maart af. Om te bieden dient u zich eerst te registeren. Dat kan hier heel eenvoudig en gratis.

Nieuwsgierig geworden naar de hele collectie? Bekijk hem hier.

 

 

Media Primair is de betrouwbare partner voor online veilingen. Naast de online veiling-applicatie van Excellent Dressage Sales (EDS) ontwikkelde Media Primair ook de veilingtool en marketing voor onder andere Van Olst Sales, Veulenveiling Borculo en Paardenveilingonline.

 

Sequita M was de duurst verkochte fokmerrie bij Paardenveilingonline.com

Zaterdagavond liep de tweede veiling van dit jaar van Paardenveilingonline.com af. Een prachtige collectie met in totaal 30 items, waaronder jonge, maar ook al (internationaal) bewezen spring gefokte fokmerries en zeer interessant gefokt bevroren embryo’s en in ingeplante embryo’s. Nieuw in deze veiling was het aanbod van drie rietjes sperma van geweldige springhengsten die zich internationaal ruimschoots bewezen hebben.

Genetisch interessant

Voor een top prijs van €17.500 werd het ingeplante embryo van Heartbreaker uit de stam van de befaamde Usha van ’t Roosakker verkocht aan een Nederlandse koper. Medio april 2021 wordt dit genetisch interessante embryo verwacht. Grootmoeder Levita van de Bisschop is internationaal 1.40m geklasseerd en is daarmee één van de tien internationaal presterende nakomelingen van Usha’s dochter Evita van ’t Roosakker. Deze uitzonderlijke pedigree is bovendien opgebouwd met uitsluitend topverervers.

Bewezen in de fokkerij

Voor een bedrag van €14.500 verhuist de fokmerrie Cequita M (Diamant de Semilly x Cash) naar Groot-Brittannië. Cequita M heeft zichzelf al bewezen in de fokkerij. Haar oudste nakomeling is de zevenjarige internationaal 1.30/1.35m-springende Angel by Diamant Z (v. Aimar van het Polderhof). Ze is zelf een halfzus van meerdere internationale springpaarden, waaronder de op het hoogste niveau presterende Wellington M (v. Quidam de Revel) en de 1.40m-geklasseerde Bequita M (v. Chin Chin). Dit jaar verwacht ze een veulen van de Olympische hengst Hardrock Z.

Vier maal €10.000

De virtuele hamer werd vier keer op exact €10.000 afgeslagen. Het ging hier om drie merries en een bevroren embryo. Als eerste de internationale 1.45-merrie Davidoff Silver Shadow (Mr Blue x Royal Fue). Zij is voor 2021 drachtig van Tangelo van de Zuuthoeve en vertrekt naar Groot-Brittannië.
De internationale 1.50m-merrie V Power of Heritage (Cardento x Zeus) is verkocht naar Amerika. Ze heeft zich al ruimschoots bewezen in de fokkerij en is al moeder van verschillende internationaal springende paarden. V Power of Heritage is drachtig van de Olympische hengst Hardrock Z.
De zesjarige Juliana (Berlin x Voltaire) is drachtig van Eldorado van de Zeshoek en blijft in Nederland.
Het bevroren embryo van Chacco-Blue uit de Grand Prix springmerrie Sterrehof’s Ushi (v. Vido d’Arsouilles) werd voor €10.000 verkocht aan een Nederlandse investeerder.

Eerlijke prijzen

De organisatie van Paardenveilingonline.com kan ook nu weer erg tevreden zijn over het verloop van de veiling. “We zijn zeker tevreden, ook deze veiling is erg goed verlopen. We hebben de lijn van vorig jaar doorgezet en misschien wel verbeterd door nog beter te selecteren op kwaliteit en eerlijke prijzen te garanderen. We hadden ook nu weer een mooie collectie met voor ieder wat wils en de paarden zijn voor verschillende prijsklassen verkocht. De gemiddelde prijs voor de fokmerries lag in deze editie op ruim €9.000. Voor de embryo’s gold een gemiddelde prijs van bijna €6.500. Dat zijn hele mooie bedragen. Ook nu was de interesse uit het buitenland onder de bieders en de kopers weer heel groot. We kijken met plezier uit naar de komende veilingen voor 2021.”

Overige veilingen 2021

Paardenveilingonline.com organiseert in 2021 in totaal zeven veilingen. Onderstaand het overzicht van de overige veilingen voor 2021.

21-24 april Jonge springpaarden
23-26 juni Veulens & embryo’s
18-21 augustus Veulens & embryo’s
29 september-2 oktober Veulens & embryo’s
17-20 november Jonge springpaarden

 

Bent u geïnteresseerd in het verkopen van uw veulen, embryo, fokmerrie of jonge springpaard in één van de edities van de veiling of heeft u vragen over de veiling? Klik dan hier.

 

Media Primair is de leverancier van de online veiling-applicatie van Paardenveilingonline.com

nr 3. Miss Baretto FH (v. Cornet Obolensky)

Na een zeer succesvolle eerste veiling van Paardenveilingonline.com van 2021, met talentvolle jonge springpaarden, zeer interessant embryo’s en een NRPS goedgekeurde d-ponyhengst, is woensdag de tweede editie van dit jaar van start gegaan.

Fantastische collectie

Ook nu is er weer een fantastische collectie samengesteld. Dit keer met jonge, maar ook bewezen spring gefokte fokmerries en daarnaast nog eens zeer interessante bevroren embryo’s en al ingeplante embryo’s. Nieuw in deze veiling zijn de rietjes diepvriessperma van hengsten die zich internationaal bewezen hebben, zowel in de sport als in de fokkerij. Ben je op zoek naar talent om je fokkerij mee uit te breiden of toekomstperspectief voor de springsport? Check dan snel de collectie.

De veiling loopt af op zaterdag 27 februari vanaf 20.00 uur.

Embryo’s uit ’s werelds beste stammen

Ook dit keer is het Niels Mulder en Alwin Scholten gelukt om een bijzondere collectie samen te stellen. In totaal komen 30 items onder de virtuele hamer. Daaronder drie rietjes diepvriessperma van hengsten die zich internationaal ruimschoots bewezen hebben, zowel in de sport als in de fokkerij. Het gaat om rietjes van Vigo D’Arsouilles, Stakkato en Codex One. Daarnaast is er een groot aanbod bevroren embryo’s uit de beste stammen ter wereld, onder andere van Chacco-Blue, Cassal, Comme il Faut, Big Star, Dominator Z en For Pleasure. Ook reeds ingeplante embryo’s van Heartbreaker, Kashmir van Schuttershof en Conthargos zijn opgenomen in de veilingcollectie. Naast de jonge en beloftevolle fokmerries, van onder andere Cornet Obolensky, Berlin, Quickly de Kreisker en Qlassic Bois Margot, bestaat de collectie ook uit merries die zelf al internationaal gepresteerd hebben in de sport, zoals twee dochters van Mr. Blue een Cardento-dochter en een Diamant de Semmily-merrie.

Registreren

Om mee te kunnen bieden dient u zich eerst te registreren. Dat kan heel eenvoudig en gratis via de registratiepagina op de website van Paardenveilingonline.com. De veiling loopt af op zaterdag 27 februari vanaf 20.00 uur. Dit is uw kans om kwaliteit en talent aan te schaffen tegen een realistische prijs!

Uniek platform

Paardenveilingonline.com biedt fokkers een uniek platform om hun fokproducten te presenteren aan geïnteresseerde klanten vanuit de hele wereld. “Ons doel is om fokkers en kopers op een toegankelijke en betaalbare manier samen te brengen. Op deze manier helpen we de fokkers met hun afzet en onze klanten aan een kwalitatief goed springpaard, veulen, fokmerrie of embryo tegen marktconforme en realistische prijzen. Ook in deze veiling is het weer gelukt om een fantastische collectie samen te stellen, met daarin voor ieder wat wils.”

Bekijk hier de gehele collectie van de tweede veiling.

 

Media Primair is de leverancier van de online veiling-applicatie van Paardenveilingonline.com

nr 3. Miss Baretto FH (v. Cornet Obolensky)

Niels Mulder en Alwin Scholten zijn de drijvende kracht achter het in 2020 opgerichte online platform Paardenveilingonline.com. Na vier zeer succesvolle edities met veulens, embryo’s, fokmerries en jonge springpaarden, waarin meer dan honderd kwaliteitsvolle springveulens wereldwijd verkocht werden, organiseert Paardenveilingonline.com in 2021 weer zeven veilingen, waarin voor realistische prijzen kwaliteit wordt aangeboden.

Toppers

De collectie van de tweede veiling staat inmiddels online. Een fantastische collectie met jonge, maar ook bewezen fokmerries in de springrichting en daarnaast nog eens zeer interessant spring gefokte bevroren embryo’s en al ingeplante embryo’s. Bieden kan vanaf 24 februari om 19.00 uur. De veiling loopt af op zaterdag 27 februari vanaf 20.00 uur.

We lichten graag zes absolute toppers uit!

Ingeplante embryo van Heartbreaker uit de Usha van ’t Roosaker lijn

Medio april 2021 wordt dit genetisch interessante embryo verwacht. In deze pedigree is de invloedrijke Grand Prix sport- en fokhengst Heartbreaker samengebracht met de vooraanstaande stam van de befaamde Usha van ’t Roosakker. Grootmoeder Levita van de Bisschop is in het internationale 1.40m geklasseerd en is daarmee één van de tien internationaal presterende nakomelingen van Usha’s dochter Evita van ’t Roosakker. Deze uitzonderlijke pedigree is bovendien opgebouwd met uitsluitend topverervers.

Juliana: topverervers gecombineerd met goede sportstam

Deze Juliana (Berlin x Voltaire) is een volle zus van het 1.40m-springpaard Farah Diba. Moeder Tialitha sprong op 1.35m-niveau en leverde ook het 1.40m-paard Emiel (v. Campbell VDL) alsmede meerdere nakomelingen op 1.35m-niveau. Met achtereenvolgens de Grand Prix sport- en fokhengsten Berlin, Voltaire en Libero H beschikt Juliana over een eersteklas bloedopbouw. Ze is voor 2021 drachtig van de bewezen hengst Eldorado van de Zeshoek. 

Bevroren embryo van Chacco Blue uit Grand Prix-merrie Sterrehof’s Ushi

Dit embryo verenigt uitstekende prestatiegenen! Sterrehof’s Ushi presteerde jarenlang in Grand Prix’s en Nations Cups met Julia Houtzager-Kayser en is een kleindochter van de Grand Prix-merrie Narcotique de Muze II, waarmee Eric Lamaze op het hoogste niveau sprong. Zij is onder meer moeder van de Grand Prix-paarden Boyante de Muze, Sea Coast Ferly, Giovani de la Pomme en Querlybet Hero. De oudste nakomeling van Ushi, Goliath S (v. Cardento) springt reeds in het 1.45m. Een embryo uit een top stam dus met als vader de uitzonderlijke sport- en fokhengst Chacco-Blue.

Internationale 1.45m-merrie Davidoff Silver Shadow

Onder de naam Silver Shadow de Davidoff (v. Mr. Blue) klasseerde deze merrie zich op internationaal 1.45m-niveau, waar ze meerdere internationale zeges binnen haalde. Haar moeder, Golden du Marai (v. Royal Feu), welke zelf de volle zus is  van het Grand Prix-paard Diabolo d’Ysieux, bracht tevens onder andere het Grand Prix-paard Wet Wet Wet (v. Mr. Blue), het 1.50m-paard Kazop d’Ysieux (v. Vert et Rouge) en de 1.40/1.45m-paarden Nikita d’Ysieux (v. Chellano Z), Callumbus (v. Cassini II) en Belle Epoque (v. Diamant de Semilly).  Deze interessante Mr. Blue-dochter is voor 2021 drachtig van Tangelo van de Zuuthoeve.

Ingeplante embryo van Kashmir van Schuttershof uit zus van drie Grand Prix-paarden

Dit embryo wordt eind juli 2021 verwacht en is het resultaat van een aanparing tussen de sterk verervende Kashmir van Schuttershof, die vader is van uitschieters als H&M All In, Silver Deux de Virton en Davendy S, en de merrie Beauty van Spieveld, die een sterke sportstam vertegenwoordigt. Zij is de zus van de Grand Prix-paarden Summer van Soieveld (v. Capital), Falco van Sieveld (v. Toulon) en Quinta van Spoieveld (v. Capital). 

Bevroren embryo van Casall uit één van de beste stammen ter wereld

Dit embryo is een genetisch hoogstandje en komt uit één van de beste stammen ter wereld. Vader Casall schreef geschiedenis onder Rolf-Göran Bengsston en laat daarnaast zien dat hij een topvererver is met nakomelingen als H&M Chilli Willi, Chesal Zimequest, Chat Bote en Casallo. Moeder Iluna de Muze (v. Nabab de Reve) is een kleindochter van de befaamde merrie Fregance de Chalus, die talloze internationale nakomelingen bracht, waaronder de Grand Prix-hengsten Mylord Carthago, Norton d’Eole en Bamako de Muze.

Uniek platform

Paardenveilingonline.com biedt fokkers een uniek platform om hun fokproducten te presenteren aan geïnteresseerde klanten vanuit de hele wereld. “Ons doel is om fokkers en kopers op een toegankelijke en betaalbare manier samen te brengen. Op deze manier helpen we de fokkers met hun afzet en onze klanten aan een kwalitatief goed springpaard, veulen, fokmerrie of embryo tegen marktconforme en realistische prijzen. Wij zijn heel blij dat we weer een fantastische collectie hebben kunnen samenstellen, met daarin voor ieder wat wils.”

Bekijk hier de gehele collectie van de tweede veiling  van dit jaar met zeer interessante jonge en bewezen fokmerries en zeer beloftevolle bevroren en geïmplanteerde embryo’s.

Registreren

Om te kunnen bieden, vanaf 24 februari om 19.00 uur, dient u zich eerst te registreren. Dat kan heel eenvoudig en gratis via de registratiepagina op de website van Paardenveilingonline.com. De veiling loopt af op zaterdag 27 februari vanaf 20.00 uur. Dit is uw kans om kwaliteit tegen een realistische prijs aan te schaffen!

 

Media Primair is de leverancier van de online veiling-applicatie van Paardenveilingonline.com

 

Nico (v. Inclusive) is de veilingtopper van de eerste veiling van 2021 van Van Olst Sales Online

Maandagavond liep de eerste veiling van 2021 van Van Olst Sales Online af. In deze veiling waren zeven fantastisch gefokte ruinen opgenomen, die allemaal uitstekend kunnen bewegen. Zeer fijne en beloftevolle toekomstpaarden voor de sport dus. De achtjarige tophengst Inclusive (Everdale x Uptown) was met vier zonen goed vertegenwoordigd, waarvan Nico de veilingtopper was, na een beslissend bod van €27.000. Inclusive zelf heeft onlangs zijn debuut in de Lichte Tour winnend afgesloten en wordt verder opgeleid richting de Grand Prix.

Uitstekende beweger

Nico is een uitstekende beweger, waarin hij heel veel souplesse, afdruk en kracht toont, met een goed ondertredend achterbeen. Tijdens de thuiskeuring in Den Hout wist Nico voor zijn bewegingsonderdelen 80 punten te scoren. In de veiling, die afgelopen vrijdag van start ging, was hij direct geliefd onder de bieders. Nico blijft in Nederland.

Voor €23.000 blijft ook Nike D in Nederland. Nike D is ook een zoon van Inclusive uit een Johnson-moeder. Nike D is een opvallende verschijning met zijn rijke front en grote actieve en krachtige manier van bewegen.

Frankrijk

Nic Nac verruilde voor €15.000 van eigenaar en vertrekt naar Frankrijk. Deze zoon van Everdale beschikt over veel front en toont zijn bewegingen bergopwaarts en met heel veel kracht. Everdale zelf komt inmiddels uit in de hoogste regionen van de mondiale dressuursport. Ook zijn oudste nakomelingen zijn inmiddels zeer succesvol in de Lichte Tour.

De gemiddelde prijs in deze veiling van Van Olst Sales Online was €15.5000. Naast Frankrijk, waren ook Duitsland en De Verenigde Staten kopende landen. Bekijk hier de gehele collectie.

 

Media Primair is de betrouwbare partner voor online veilingen. Naast de online veiling-applicatie van Van Olst Sales ontwikkelde Media Primair ook de veilingtool en marketing voor onder andere Excellent Dressage Sales (EDS), Veulenveiling Borculo en Paardenveilingonline.

Nirvanna EB (v. Apardi) was met €35.000 de veilingtopper

Zaterdagavond liep de online veiling van drie- en vierjarigen en enkele bevroren embryo’s van Paardenveilingonline.com af. De collectie viel op door haar goed gefokte en over veel techniek beschikkende springpaarden en embryo’s met een droompedigree. De eerste editie van de veiling voor 2021 is zeer goed verlopen. In totaal kwamen 25 items onder de virtuele hamer. De driejarige hengst Nirvanna EB was met €35.000 de absolute veilingtopper en verhuist naar Oostenrijk.

Buitenlandse interesse

Een aantal paarden en embryo’s is verkocht binnen Nederland, maar de interesse vanuit het buitenland was weer enorm. Onder de kopers konden nieuwe landen verwelkomd worden als Oostenrijk, China en Guatemala. Ook België, Duitsland, Polen, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten waren goed vertegenwoordigd.

Nirvanna EB

Nirvanna EB is een driejarige zoon van de Olympische hengst Apardi. Hij is gefokt uit de zevenjarige merrie Jackpot EB (v. Action Breaker), die het afgelopen najaar een sterk internationaal debuut maakte. Onder Thomas Lambert won ze al twee internationale jonge paardenproeven en is ze geklasseerd op 1.35m-niveau.  Na een spannend biedduel vertrekt Nirvanna EB voor €35.000 naar Oostenrijk.

€21.000

De belangstelling voor de driejarige schimmelmerrie Nena d’Obolensky was ook groot. Voor €21.000 heeft ze een nieuwe eigenaar in Groot-Brittannië gevonden. Vader Cornet Obolensky schitterde op de Olympische Spelen en staat te boek als vader van topspringpaarden als Clooney, Cornet d’Amour en Comme Il Faut. Moedersvader Vigo d’Arsouilles verdiende in 2010 de felbegeerde titel wereldkampioen en heeft als vererver eveneens een imponerend nalatenschap opgebouwd.
Bij Nozem werd de virtuele hamer afgeslagen op €19.000. Met achtereenvolgens Eldorado van de Zeshoek, Tangelo van de Zuuthoeve en Jasper voert deze Nozem het prestatiebloed van drie uitstekend verervende Grand Prix-hengsten. Hij is een volle broer van de 1.30m-geklasseerde Hocus Pocus F.E. en grootmoeder Floret heeft zelf op 1.35m-niveau gepresteerd. Nozem blijft in Nederland.

Guatamala en China

Nog een schimmelmerrie was in trek bij de bieders. De driejarige Nicolina GR verruilde voor €18.000 van eigenaar en vertrekt naar Duitsland. Nicolina NR is een dochter van Nestor de Mariposa uit de goed geteste NMK merrie Julia GR (v. Action Breaker).
Twee paarden werden naar Guatamala verkocht. De driejarige hengst New York EB, één van de eerste nakomelingen van de bewezen Grand Prix-hengst Casallo Z, werd afgeslagen op €17.500. De vierjarige merrie Maty Bella werd voor €16.000 ook verkocht naar Guatamala. Maty Bella is een dochter van Hampshire VDL uit de bewezen Bella-stam.
De beloftevolle Napoleon Bonaparte R.T. (v. Diamant de Semilly) blijft voor €16.500 in Nederland, waar hij verder opgeleid wordt door een Nederlandse springruiter.
Twee paarden verruilden voor €14.500 van eigenaar.  De driejarige hengst New Style Balou RT (v. Balou du Rouet) is verkocht naar Duitsland. De vierjarige merrie Myminka-V (v. Il est Balou) gaat voor dat bedrag naar China.

Special guest

In deze editie van de veiling was ook een goedgekeurde d-ponyhengst in de collectie opgenomen, als special guest; Renkum Duns Are (Not) Done. Deze prachtige stoere valk is goedgekeurd bij het NRPS en heeft zijn kleur, type en talenten meegekregen van de goed verervende ponyhengst Renkum Seigneur. Moeder Bivanti (v. Viento Uno W) is een te klein gebleven KWPN’er, maar presteerde toch goed op 1.30m-niveau. Renkum Duns Are (Not) Done is voor €8.500 verkocht naar België.

Eerlijke prijzen

De organisatie van Paardenveilingonline.com kijkt zeer tevreden terug op de eerste veiling van dit jaar. “De veiling is erg goed verlopen. We hebben de lijn van vorig jaar doorgezet en misschien wel verbeterd door nog beter te selecteren op kwaliteit en eerlijke prijzen te garanderen. We hadden een mooie collectie met voor ieder wat wils en de paarden zijn voor verschillende prijsklassen verkocht. De gemiddelde prijs voor de springpaarden lag in deze editie op bijna €14.500. We hadden ook zes beloftevolle bevroren embryo’s in de collectie. De gemiddelde prijs was hier €7.000. Dat zijn hele mooie bedragen. We zijn ook erg blij met de grote interesse vanuit het buitenland. Die blijft iedere veiling nog weer meer groeien en we mogen steeds weer nieuwe landen onder de bieders en kopers verwelkomen.”

Overige veilingen 2021

Paardenveilingonline.com organiseert in 2021 in totaal zeven veilingen. Onderstaand het overzicht van de overige veilingen voor 2021.

24-27 februari Fokmerries & embryo’s
21-24 april Jonge springpaarden
23-26 juni Veulens & embryo’s
18-21 augustus Veulens & embryo’s
29 september-2 oktober Veulens & embryo’s
17-20 november Jonge springpaarden

Bent u geïnteresseerd in het verkopen van uw veulen, embryo, fokmerrie of jonge springpaard in één van de edities van de veiling of heeft u vragen over de veiling? Klik dan hier.

 

Media Primair is de leverancier van de online veiling-applicatie van Paardenveilingonline.com

Volg ons!

0FansLike
0VolgersVolg
0VolgersVolg
1,451Youtube abonneesAbonneer