Veilingen

Sport Pro Horses auction

The Sport Pro Horses auction, that starts on Tuesday 20 Oktober 16:00 hrs, will include a collection of 13 five star top dressage horses. From highly gifted young horses up to Grand Prix international horses.

The horses are located at our stable SPORT PRO HORSES in Uden, the Netherlands and try outs are of course possible!

On Saturday 24 Oktober 18:00 hrs (Dutch time) the bidding on each horse will be closed online, one by one.

Oldi 67

Oldi is a top 11 years old black gelding with great movements. He successfully competed internationally in inter 1 level with results above 70%, including 71.053% in Jumping Amsterdam.

Recently Oldi completed his first international GP and could reach 68.7%.

His tempi-changes are also high value components of his test, as is his walk. Oldi is a product of the two Grand Prix horses Swagman (s. Sandro Hit) and Don Primero (s. Donnerhall). He is the perfect partner for the rider who wants to immediately compete at a high level.

Genuine

Genuine is a 9 years old top mare ready to compete in Grand Prix level. She competed internationally in the last several years and as a Prix St George and Inter I competitor and she could achieve very nice results.

This very work willing mare is now doing all exercises for the Grand Prix and is ready to compete as a U25 or Grand Prix horse.

This beautiful remarkable black mare is a combination of the famous Totilas. Add to this horse the top stallion Negro as Genuine’s grandsire, and you have a mare with a very interesting pedigree indeed.

Gavi del Gavi

Gavi is a very reliable 9 years old large mare with good movement and willingness to work. In the Pavo Cup final, Gavi del Gavi placed tenth and earned a ticket to the semi-final of the World Championships.

The chestnut mare now competes at the PSG level but definitely possesses the talent to go even further. She features a remarkably good walk with abundant power, scope and push.

Gavi is a remarkable combination between Jazz x Krack C and with an amazing character.

Space Oddity

Three years old Space Oddity is blessed with exceedingly dynamic movements. As a son of the Westphalian stallion Santo Domingo, Space Oddity moves with great suppleness and talent.

Santo Domingo, who is approved by a number of German studbooks, is a product of the top sires San Amour I and Furst Heinrich.

His dam-line, by the Hanoverian stallion Laurentio, features numerous Small Tour horses.

Website: sportprohorses-auction.com

Pablo Sino MB de veilingtopper van de derde editie van Paardenveilingonline.com

Zaterdagavond liep de derde en laatste editie van 2020 van de veulenveiling van Paardenveilingonline.com af. Net als in de twee vorige edities was er veel belangstelling uit het buitenland voor de fantastische spring gefokte veulens, veelbelovende fokmerries en interessant gefokte embryo’s. Een gedeelte van de collectie blijft in Nederland.

De veilingen van Paardenveilingonline.com onderscheiden zich door zowel de kopers als de verkopers hoog in het vaandel te houden en lage prijzen te hanteren voor deelname en bij koop. Een veiling waar voor realistische prijzen fantastisch toekomstperspectief aangeschaft kan worden.

Duurste veulen

Zo’n 30 veulens kwamen onder de virtuele hamer. Pablo Sino MB was enorm in trek bij de kopers. Met €9500 was hij het duurste veulen. Het is een halfbroer van het internationale 1.50m-paard Calgary XI (v. Baloubet Jr.), de 1.45m-geklasseerde Heldorado (v. Eldorado van de Zeshoek) en Fursina VDM (v. Campbell VDL). Als vader staat de op internationaal 1.45m-niveau presterende El Barone 111 Z  te boek. Pablo Sino MB vertrekt naar Ierland.

Groot-Brittannië

Paradiso (v. Hardrock) werd afgeslagen op €8500 en verhuist naar Groot-Brittannië. De moeder van Paradiso, Cequita, is de halfzus van meerdere internationale springpaarden, waaronder het internationale 1.60m paard Wellington M (v. Quidam de Revel). Vader Hardrock nam met Emanuel Andrade deel aan de Wereldruiterspelen en Olympische Spelen. Twee veulens wisselden van eigenaar voor €7500. Als eerste de veelbelovende Cornet’s Coconut R.T. Z. (v. Cornet Obolensky). Zijn moeder Amercan Dream W bracht al twee internationale nakomelingen, de op 1.45m-niveau succesvolle Skara Glen’s Signature (v. Andiamo) en de 1.45m-geklasseerde Accaletto Z (v. Andiamo). Hij vertrekt naar Ierland.

Potter SPS

Potter SPS (v. All Star 5) werd eveneens afgeslagen op €7500. Hij blijft in Nederland. De onder Denis Lynch springende Argentinus-zoon All Star 5 behoorde tot de beste en meest spraakmakende springpaarden ter wereld. Ze namen succesvol deel aan mondiale kampioenschappen zoals de WEG van Caen en droegen bij aan het teamgoud voor Ierland op het EK in 2017. Twee veulens gingen voor €7000. Het merrieveulen Penelope (v. H&M Chilli Willi) blijft in Nederland. Het hengstveulen Paparazzi (v. Chacfly) heeft een nieuwe Poolse eigenaar.

Interessante fokmerries

Twee interessante en veelbelovende fokmerries verruilden voor €9000 van eigenaar. De dochter van gouden Big Star, New Star W., vertrekt naar België. Zij is voor 2021 drachtig van Colorit Z.  Lamose MB is een dochter van de Olympische hengst Cornet Obolensky. Voor 2021 is ze drachtig van Chopano VA. Lamose MB vertrekt naar de Verenigde Staten.

Ingeplante embryo’s in trek

In de veiling waren ook interessant gefokte embryo’s opgenomen, bevroren, maar ook ingeplante. De ingeplante embryo’s waren vooral in trek. Duurste was het embryo van Chacco Blue uit de merrie Kiss Me Z (v. Kannan GFE). Deze werd verkocht voor €10.500 naar de Verenigde Staten. Voor €10.000 verwisselde het ingeplante embryo van For Pleasure uit een Corland-moeder van eigenaar en gaat naar Groot-Brittannië.

Dankbaar

Met een gemiddelde prijs van ruim €5600,- over 41 items zijn organisatoren van Paardenveilingonline.com, Niels Mulder en Alwin Scholten, zeer tevreden. “In drie edities hebben we in totaal  over de 100 veulens, embryo’s en fokmerries geveild, waarbij de veulens de boventoon voerden in onze collecties. Voor een online veiling is dat een enorm aantal. Een score van 100% verkoop is bijna niet te halen, maar wij zaten er heel dicht bij. Iedere veiling hebben we een goede collectie weten neer te zetten, met voor ieder wat wils en voor ieder budget iets aanwezig.  De laatste veiling was natuurlijk laat in het jaar, maar ook nu was er weer veel vraag uit de markt. De fokkers wilden graag verkopen en de klanten wilden graag kopen. De buitenlandse interesse was groot met landen als Polen, België, de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Ierland en Zweden. Ook naar Estland hebben we nu verkocht. Er zijn ook een een aantal in Nederland gebleven en naar (handels)stallen verkocht. We zijn de fokkers en klanten erg dankbaar voor hun vertrouwen in onze veiling.”

Veiling jonge springpaarden

Deze derde editie van de online veiling van Paardenveiling.com was de laatste dit jaar voor wat betreft de veulens. De organisatie van Paardenveilingonline.com zit echter niet stil en komt dit najaar met de eerste editie van de veiling van jonge springpaarden van twee en drie jaar oud. De eerste editie begint op woensdag 18 november en de veiling loopt af op zaterdag 21 november vanaf 20.00 uur. Zodra de collectie online staat maakt de Hoefslag dit bekend. Om te kunnen bieden, vanaf 18 november, dient u zich eerst te registreren. Dat kan heel eenvoudig en gratis via de registratiepagina op de website van Paardenveilingonline.com.

Bent u geïnteresseerd in het verkopen van uw jonge springpaard in de volgende editie van de veiling of heeft u vragen over de veiling? Bel dan met Alwin Scholten (06-38161901) of Niels Mulder (06-30363893).

 

Media Primair is de leverancier van de online veiling-applicatie van Paardenveilingonline.com

 

Pablo Sino MB nr 26

Paardenveilingonline.com komt, na twee zeer succesvolle edities in juni en augustus, met de derde en laatste editie van de veiling voor dit jaar. Er is weer een fantastische collectie veulens, fokmerries en embryo’s samengesteld. Bieden is mogelijk vanaf 30 september om 19.00 uur. De veiling loopt af op zaterdag 3 oktober vanaf 20.00 uur.

Let op dit is de laatste kans dit jaar dat u een geweldig veulen, veelbelovende fokmerrie of fantastisch gefokt embryo kunt aanschaffen tegen realistische prijzen!

Kwalitatief goed en voor ieder budget

Paardenveilingonline.com biedt fokkers een uniek platform om hun fokproducten te presenteren aan geïnteresseerde klanten vanuit de hele wereld. Niels Mulder,die met Alwin Scholten de organisatie vormt achter Paardenveilingonline, vertelt: “Ons doel is om fokkers en kopers op een toegankelijke en betaalbare manier samen te brengen. Wij onderscheiden ons als veiling door zowel de verkopende partij als de kopende partij hoog in het vaandel te houden. Dit doen we door de kosten voor iedereen laag houden. Voor ieder budget is er iets bij ons te vinden, van een veulen die voor een betaalbare prijs kan gaan, tot iets heel speciaals.”

Toppers

De veulens voeren de boventoon in de veiling van Paardenveilingonline.com, daarvan komen zo’n 30 onder de virtuele hamer. Daarnaast zijn er zes embryo’s en vier interessante fokmerries in de veiling. Graag stellen we een aantal opvallende toppers voor.

Halfbroer van de GP-hengst Val d’Isere

Van zowel vaders- als moederskant heeft deze interessante Tox Gold R.T. sterke prestatiegenen meegekregen. Zijn moeder Nibalia heeft zich bewezen in de fokkerij als moeder van onder meer de Grand Prix-hengst Val d’Isere (v. Atlantic VDL), waarmee Rory Hovell aan Nations Cup-wedstrijden deelnam. Ook is Tox Gold R.T. een halfbroer van de 1.45m-geklasseerde Zirocco Royal (v. Zirocco Blue VDL) en de 1.40m-geklasseerde Abel Tasman (v.Tenerife VDL). Als grootmoeder is Nibalia terug te vinden achter het internationale 1.40m-paard Darwin (v. Zapatero VDL). Vader Tangelo van de Zuuthoeve heeft zichzelf op het hoogste niveau bewezen en leverde al absolute topspringpaarden als Tobago Z en Darry Lou.

Hengstveulen uit de stam van Narcotique de Muze II

In de pedigree van Polaris SPS zijn twee uitzonderlijke prestatiestammen samengebracht. Vader Omano BC is een zoon van Wereldkampioen Cumano en Grand Prix- en Olympisch teamgoud-winnaar Sapphire (v. Darco). Moeder Larcotique vertegenwoordigt één van de meest succesvolle stammen ter wereld. Grootmoeder Quechua de Muze sprong zelf op internationaal 1.45m-niveau en leverde al het 1.45m-springpaard Dirjud de Muze (v. Nabab de Rêve). Vervolgens gaat deze bekende lijn terug op de Grand Prix-merrie Narcotique de Muze II, die onder meer de Grand Prix-paarden Querlybet Hero, Giovani de la Pomme, Sea Coast Ferly, Farfelu de la Pomme en Boyante de Muze heeft geleverd. Daarnaast staat ze te boek als grootmoeder van tien Grand Prix-paarden!

Ingeplante embryo For Pleasure x Corland

Dit embryo komt uit de elite sport-merrie Elinn, die met Deborah van Roy op internationaal 1.30m-niveau heeft gesprongen en een sterke prestatielijn vertegenwoordigt. Grootmoeder Azolinn slaagde met een goede score van 82 punten voor de merrietest en is een halfzus van de Grand Prix-paarden Dolinn (v. Cardento), waarmee Harrie Smolders zilver won op het NK dit jaar. Overgrootmoeder Olinn leverde daarnaast ook de internationale 1.45/1.50m-paarden Ulinn II (v. Emilion) en Webster (v. Hors la Loi II). Gekoppeld aan deze succesrijke familie is meervoudig Grand Prix-winnaar en topvererver For Pleasure. Hij leverde talloze topspringpaarden zoals Fit For Fun, Forsyth, For Keeps, Barron, Ornellaia en Flora de Mariposa.

For Pleasure

Dochter van gouden Big Star met GP-sportgenen aan moederszijde

New Star W heeft een absolute droompedigree. Haar vader Big Star heeft zijn naam volledig waargemaakt en behaalde onder Nick Skelton zowel Olympisch team- als individueel goud. Haar moeder Enoor Blue verenigt de grootheden Mr.Blue en Libero H, die op het hoogste niveau gepresteerd hebben en een stempel hebben gedrukt op de fokkerij. Daar komt nog bij dat grootmoeder Noor onder Carry Huis in ’t Veld zelf op Grand Prix-niveau heeft gepresteerd. Ze bracht bovendien al de internationale 1.45m-geklasseerde paarden Dame Blanche en Hypnotic ex Tae Bo en de internationaal 1.35m-springende Extra Blue Blood. Interessant is ook dat Noor een halfzus is van de 1.45m-springende hengst Bustique, die hard aan de weg timmert als topvererver, en het Grand Prix-paard Mustique van Yann Candele. Toekomsttalent New Star W is voor 2021 drachtig van Colorit Z.

Halfbroer van het internationale 1.50m paard Calgary XI

Deze interessante Pablo Sino MB is een halfbroer van het internationale 1.50m-paard Calgary XI (v. Baloubet Jr.), de 1.45m-geklasseerde Heldorado (v. Eldorado van de Zeshoek) en Fursina VDM (v.Campbell VDL). Als vader staat de op internationaal 1.45m-niveau presterende El Barone 111 Z te boek. Deze Emerald-zoon heeft een veelbelovende start gemaakt in de fokkerij en is hier gekoppeld aan een uitstekend fokkende dochter van fenomeen Quick Star, die zijn sporen in de fokkerij eveneens ruimschoots verdiend heeft. Grootmoeder Jersina leverde in rechtstreekse lijn onder meer de internationale 1.50/1.60m-paarden Tersina (v. Corland), Dundas VDM (v. Cardento) en Bersina VDM (v. Corland).

Registreren en bieden

Bent u benieuwd geworden naar de hele collectie? Bekijk hier de hele collectie van de derde online veiling van Paardenveilingonline.com.

Om te kunnen bieden, vanaf 30 september, dient u zich eerst te registreren. Dat kan heel eenvoudig en gratis via de registratiepagina op de website van Paardenveilingonline.com.

 

Media Primair is de leverancier van de online veiling-applicatie van Paardenveilingonline.com

Conthargos x Baloubet foto Serita fotografie

Paardenveilingonline.com komt, na al twee zeer geslaagde edities in juni en in augustus, met de derde en laatste editie van dit jaar. De interessante collectie van deze beloftevolle veiling staat online en bevat zo’n dertig spring gefokte veulens, vier fokmerries en zes embryo’s.

De veiling begint op 30 september en loopt af op zaterdag 3 oktober vanaf 20.00 uur. Dit is uw laatste kans om een veulen, fokmerrie of embryo te kopen voor een realistische prijs!

Interesse buitenland

De laatste veiling van Paardenveilingonline.com in augustus was, net als in juni, zeer goed verlopen en er was veel interesse vanuit het buitenland. Enorm populair was het embryo van Chacco-Blue uit Goya (v. Kannan), dochter van de 1.50m springende merrie Usha van het Roosakker (v. Chin Chin). Dit embryo is voor €15.500,- verkocht naar Polen. Het duurste veulen was het hengstveulen Haddaway Z (v. Heartbeat). Hij komt uit de merrie V.Amelusina12 (v. Germus R), die al verschillende top internationale springpaarden gaf. Voor €12.000,- is hij verkocht naar Polen. De gemiddelde prijs in deze veiling lag op ruim €5.400!

Mix van bewezen en jonge hengsten

In de komende veiling is een mix te vinden van interessante veulens van bewezen hengsten, maar ook van jonge, beloftevolle hengsten. Zo zijn er onder andere zeer interessante veulens van Tangelo van de Zuuthoeve, Hardrock Z, Opium van de Moerhoeve en Conthargos. Ook hengsten die niet veel gedekt hebben, maar wel al hele goede nakomelingen hebben gekregen, zoals Untouchable (v. Hors la Loi) en Omano BC (v. Cumano), zijn ook vertegenwoordigd. De populaire kampioenshengst Cornet Obolensky is ook goed vertegenwoordigd. Van hem zijn maar liefst een veulen, een fokmerrie en een bevroren embryo te vinden in de collectie!

Lage kosten

Paardenveilingonline.com biedt fokkers een uniek platform om hun fokproducten te presenteren aan geïnteresseerde klanten vanuit de hele wereld. Niels Mulder, die met Alwin Scholten de organisatie achter Paardenveilingonline.com vormt, vertelt: “ We hadden de collectie voor de derde editie heel snel gevormd en we hebben zelfs ‘nee’ moeten zeggen. Ons doel is om fokkers en kopers op een toegankelijke en betaalbare manier samen te brengen. Wij onderscheiden ons als veiling door zowel de verkopende partij als de kopende partij hoog in het vaandel te houden. Dit doen we door de kosten voor iedereen laag houden. Voor ieder budget is er iets bij ons te vinden, van een veulen die voor een betaalbare prijs kan gaan, tot iets heel speciaals. We hanteren vaste kosten voor een inschrijving, maar ook bij verkoop. Een koper betaalt hierdoor nooit meer dan €750,- bij aankoop. In veel gevallen ligt dit bedrag zelfs lager.”

Registreren

Om te kunnen bieden, vanaf 30 september, dient u zich eerst te registreren. Dat kan heel eenvoudig en gratis via de registratiepagina op de website van Paardenveilingonline.com.

Bekijk hier de collectie van Paardenveiling.com.

Bent u geïnteresseerd in het verkopen van uw veulen, fokmerrie of embryo voor een volgende editie van de veiling of heeft u vragen over de veiling? Bel dan met Alwin Scholten (06-38161901) of Niels Mulder (06-30363893).

Media Primair is de leverancier van de online veiling-applicatie van Paardenveilingonline.com

Madonna T was met €35.00 de veilingtopper van de Van Olst Sales Online veiling van vijf top merries.

De veiling van vijf driejarige top merries door Van Olst Sales Online is maandagavond afgelopen. Na twee zeer succesvolle edities van online veulenveilingen, was ook deze veiling weer een succes!

Net als bij de veulenveilingen was er ook nu heel veel interesse vanuit het buitenland. Na spannende bied-duellen blijven toch twee merries in Nederland. De gemiddelde prijs bedroeg €22.625.

Veilingtopper

Blikvanger Madonna T was direct in trek bij de kopers. Zij werd maandagavond afgeslagen onder de virtuele hamer voor een bedrag van € 35.000 en vertrekt naar Groot-Brittannië. Madonna T is een dochter van Diëgo. Op de stamboekkeuring ontving ze hoge punten voor zowel beweging als exterieur. Voor de stap en de draf wist ze maar liefst 85 punten te behalen. Voor het exterieur, de galop en houding 80 punten. Hierdoor kreeg ze een uitnodiging voor de Nationale Merrie Keuring! Madonna T kont uit dezelfde moederlijn als de Grand Prix-hengst Chippendale. Ze is voor 2021 drachtig van de hengst Lantanas.

Blijven in Nederland

Mystery Girl (Negro x Krack C), komt uit een moederlijn waar veel dressuurpaarden uit komen. Ze werd voor €22.000 verkocht en blijft in Nederland. Mystery Girl is ook drachtig voor 2021 van de hengst Lantanas. Ook Mabel (v. Dettori) blijft in Nederland. Zij werd verkocht voor €19.000. Mabel komt uit de bewezen combinatie Lord Leatherdale x Negro. Deze combinatie zie je ook terug bij de Grand Prix-hengsten Chippendale, Everdale en Glamourdale. Mabel is voor 2021 drachtig van de hengst George Clooney.

Expressieve Malaika

Malaika (Inspire x Florencio) vertrekt voor €14.000 naar Duitsland. Deze expressieve merrie komt uit een zeer predikaatrijke moederlijn, waaruit ook verschillende (internationale) dressuurpaarden komen. Malaika is voor 2021 drachtig van de hengst George Clooney. Make the Difference (Johnson x Valeron) haalde de laatprijs niet.

 

Media Primair is de betrouwbare partner voor online veilingen. Naast de online veiling-applicatie van Van Olst Sales ontwikkelde Media Primair ook de veilingtool en marketing voor onder andere Excellent Dressage Sales (EDS), Veulenveiling Borculo en Paardenveilingonline.

Malaika is één van de vijf fantastische merries in de veiling van Van Olst Sales Online.

De veiling van de vijf driejarige absolute top merries bij Van Olst Sales Online is geopend! Alle merries zijn voorlopig keur en zijn zowel voor de fokkerij als voor de sport een geweldige aanwinst. In de collectie zijn dochters opgenomen van de tophengsten Negro, Johnson, Dettori, Inspire en Diëgo. Allemaal uit de beste moederlijnen, vol met predicaten en sportgenen.

Unieke kans

Dit is een unieke kans om toekomstperspectief te kopen! De Van Olst Sales Online loopt af op maandag 7 september vanaf 20.00 uur. Graag stellen we de vijf top merries hier nog even voor.

Blikvanger Madonna T

Madonna T is een zwarte blikvanger van de eveneens zwarte hengst Diëgo. Diëgo is klaar voor het grote werk en lijkt zich goed te vererven. Madonna T wist zelf op de stamboekkeuring rondom te overtuigen wat resulteerde in bijzonder hoge punten voor zowel exterieur als beweging. Voor de stap en de draf wist ze maar liefst 85 punten te behalen, voor het exterieur, de galop en de houding 80 punten. Hierdoor kreeg ze een uitnodiging voor de Nationale Merrie Keuring! De moederlijn van Madonna T is dezelfde moederlijn als van de Grand Prix-hengst Chippendale. Madonna T is voor 2021 drachtig van de hengst Lantanas.

Negro-dochter Mystery Girl

Deze zeer aansprekende merrie heeft als vader ‘Hengst van het jaar’ en top vererver Negro. Op de stamboekkeuring wist ze zowel voor beweging als voor exterieur 80 punten te scoren. Haar moeder (v. Krack C) werd uitgebracht in het ZZ-Licht. Grootmoeder Sennedy Girl (v. Kennedy) bracht ook het Lichte Tour-paard Barrichello en het ZZ-Licht dressuurpaard Calafia. Overgrootmoeder, de keur, preferente en sportmerrie Glamourgirl, bracht nog vijf paarden die minimaal Z2 liepen. Mystery Girl is voor 2021 drachtig van de hengst Lantanas.

Familie van Carl Hester’s Uthopia, Make the Difference

Make the Difference is een merrie met een oogstrelend exterieur en zeer opvallende bewegingen. Een ware eyecatcher. Haar vader Johnson was zeer succesvol met Hans Peter Minderhoud in de internationale Grand Prix. Ook in de moederlijn zijn de sportgenen verankert. Via moeder Difference (v. Valeron) komen we bij grootmoeder Sensual (v. Democraat). Zij bracht het Lichte Tour-paard Cacharel (v. Valdez). Haar moeder Fresula gaf zelf verschillende paarden die het goed doen in de dressuursport en ze is de grootmoeder van het internationale Grand Prix-paard Uthopia van de Britse dressuurruiter Carl Hester.

Mabel uit bewezen combinatie Lord Leatherdale x Negro

Mabel is een stoere verschijning. Ze beweegt met ruimte en kracht, waarbij ze fantastisch front blijft maken. Haar vader Dettori had tijdens zijn verrichting de hoogste punten van alle deelnemende hengsten. Die kwaliteiten heeft hij ook zeker door gegeven aan zijn dochter. Moeder Enjoy is een product uit de zeer succesvolle combinatie Lord Leatherdale x Negro. Dezelfde combinatie zie je terug bij de Grand Prix-hengsten Chippendale, Everdale en Glamourdale. In de hele moederlijn zijn meerdere goed presterende sportpaarden terug te vinden. Mabel is voor 2021 drachtig van de hengst George Clooney.

Expressieve Inspire-dochter Malaika

Malaika is een zeer opvallende merrie met haar prachtige front en expressieve bewegingen. Ze is een dochter van de tophengst Inspire. Hij komt uit de eerste jaargang van nog een tophengst Everdale, die zelf internationaal uitkomt op het hoogste niveau. Moeder Be Impressed is op haar beurt een dochter van tweevoudig wereldkampioen Florencio. Ze is ster en preferent. Grootmoeder Noolya (v. Juventus) is zelfs keur, sport en prestatie. De moeder van Noolya, Woolya, is onder andere grootmoeder van de internationale dressuurpaarden Boolya, Cupido en Dynamo en van het Lichte Tour-paard Etwoolya. Malaika is voor 2021 drachtig van de hengst George Clooney.

Collectie bekijken en meebieden

De collectie kunt u hier uitgebreid bekijken. Heeft u interesse en wilt u graag mee bieden? Dan kunt u zich hier eenvoudig en gratis registreren. De veiling loopt tot maandag 7 september vanaf 20.00 uur.

 

Media Primair is de betrouwbare partner voor online veilingen. Naast de online veiling-applicatie van Van Olst Sales ontwikkelde Media Primair ook de veilingtool en marketing voor onder andere Excellent Dressage Sales (EDS), Veulenveiling Borculo en Paardenveilingonline.

 

Nr. 10 Turfhorst Lord

De 4e editie van de Elite Dressage Pony Sales word dit jaar vanwege het Corona Virus
online georganiseerd. Het online bieden op de talentvolle pony’s kan van 16 t/m 19
september.

Nr. 14 Dempsy Sill

Goede Jonge pony’s

De veiling bied dit jaar een opvallend ruime aanbod aan prachtige en goede jonge pony’s
aan. Naast vier interessante 2.5 jarige pony’s zijn er ook een groot aantal talentvolle drie
en vierjarige goed gereden pony’s waaronder ook een goedgekeurd hengst, Dempsy Sill.

Nr. 19 Impressive VR

Allround collectie

Ook bied de veiling een aantal fijne Z/kinderpony’s aan en zelfs een FEI pony.
Daarnaast heeft de veiling ook voor de kleinste kinderen een geweldige B en C pony en
een fantastische spring pony in hun collectie. In totaal zijn het 18 pony’s en één paard. Voor
wie echt iets aparts zoekt bied de veiling ook een prachtige zwartbonte hengst aan!
Ben je op zoek naar een goede pony voor de sport/fokkerij of voor de handel? Of is je
budget niet al te groot? Voor ieder is er een goede pony aanwezig!
Bekijk en ga snel naar de veiling pagina en registreer je:
www.elitedressagepony-sales.nl

Nr. 18 Chocolatier de Luxe WE

 

Media Primair is de betrouwbare partner voor online veilingen. Naast de online veiling-applicatie van Van Olst Sales ontwikkelde Media Primair ook de veilingtool en marketing voor onder andere Excellent Dressage Sales (EDS), Veulenveiling Borculo en Paardenveilingonline.

Malaika is één van de vijf fantastische merries in de veiling van Van Olst Sales Online.

Na twee zeer succesvolle online veulenveilingen komt Van Olst Sales Online nu met een veiling waarin vijf absolute top merries geveild worden. Alle merries zijn voorlopig keur en zijn zowel voor de fokkerij als voor de sport een geweldige aanwinst.

In de collectie zijn dochters opgenomen van de tophengsten Negro, Johnson, Dettori, Inspire en Diëgo. Allemaal uit de beste moederlijnen vol met predicaten en sportgenen.

Aanvang bieden 4 september

De Van Olst Sales Online veiling begint op vrijdag 4 september om 12.00 uur en loopt af op maandag 7 september vanaf 20.00 uur. Eerder stelden we de fantastische merries Madonna T (v. Diëgo), Mystery Girl (v. Negro) en Make the Difference (v. Johnson) al voor. De twee overige zeer aansprekende merries in de veiling, zetten we ook graag in de schijnwerper.

Mabel uit bewezen combinatie Lord Leatherdale x Negro

Mabel is een zeer aansprekende merrie met haar stoere verschijning. Ze beweegt met ruimte en kracht, waarbij ze fantastisch front blijft maken. Haar vader Dettori had tijdens zijn verrichting de hoogste punten van alle deelnemende hengsten. Die kwaliteiten heeft hij ook zeker door gegeven aan zijn dochter. Moeder Enjoy is een product uit de zeer succesvolle combinatie Lord Leatherdale x Negro. Dezelfde combinatie zie je terug bij de Grand Prix-hengsten Chippendale, Everdale en Glamourdale. In de hele moederlijn zijn meerdere goed presterende sportpaarden terug te vinden. Mabel is voor 2021 drachtig van de hengst George Clooney.

Expressieve Inspire-dochter Malaika

Malaika is een zeer opvallende merrie met haar prachtige front en expressieve bewegingen. Ze is een dochter van de tophengst Inspire. Hij komt uit de eerste jaargang van nog een tophengst Everdale, die zelf internationaal uitkomt op het hoogste niveau. Moeder Be Impressed is op haar beurt een dochter van tweevoudig wereldkampioen Florencio. Ze is ster en preferent. Grootmoeder Noolya (v. Juventus) is zelfs keur, sport en prestatie. De moeder van Noolya, Woolya, is onder andere grootmoeder van de internationale dressuurpaarden Boolya, Cupido en Dynamo en van het Lichte Tour-paard Etwoolya. Malaika is voor 2021 drachtig van George Clooney.

 

Gehele collectie

Benieuwd naar de andere top merries? Deze kunt u hier uitgebreid bekijken. Heeft u interesse en wilt u graag mee bieden vanaf 4 september, dan kunt u zich hier eenvoudig en gratis registreren.

 

Media Primair is de betrouwbare partner voor online veilingen. Naast de online veiling-applicatie van Van Olst Sales ontwikkelde Media Primair ook de veilingtool en marketing voor onder andere Excellent Dressage Sales (EDS), Veulenveiling Borculo en Paardenveilingonline.

 

Zinzi (v. Zonik) ©Dutch Dressage Stars

Afgelopen zaterdag om 20:00 is de online veiling van de Dutch Dressage Stars gesloten. Op alle drie de paarden is flink geboden en komende week vertrekt King Utopia (v. Charmeur) al naar zijn nieuwe eigenaar. Zinzi (v. Zonik) vertrekt naar België, en Lexus O (v. Fürstenball) blijft lekker in zijn stal staan, hij is gekocht door stalamazone Emma Laarkamp. 

Goede groep

Nikay van Duren, één van de drie oprichters van de veiling vertelt over afgelopen editie: “In principe is het heel goed verlopen.  Het was dit keer iets moeilijker om zulke goede paarden gevonden te krijgen en daardoor hadden we iets minder voorbereidingstijd. Uiteindelijk hebben we een hele goede groep paarden gevonden met over het geheel misschien nog wel iets meer kwaliteit dan de vorige keer.”

Snel vertrek

King utopia, de vijfjarige ruin van Charmeur vertrekt eind deze week al naar Rusland. Diederik van Silfhout, mede oprichter van de veiling, vertelde eerder nog: “Voor veel mensen is hij nu misschien niet de opvallendste van de drie, maar op de lange termijn is hij één van de betere. Ik denk dat we later zeker nog wat hem gaan horen!” Van Duren is het met hem eens. “Ik denk dat die mensen een heel fijn paard aan hem hebben en dat ze er ongelofelijk gelukkig mee worden.”

Spannend

De enige merrie uit het trio, Zinzi, gaat naar België. “Dat was wel even spannend”, lacht Van Duren. “Een Belgisch meisje en een Engelse man hadden allebei veel interesse, maar uiteindelijk heeft zij hem toch kunnen kopen.” Volgens Van Silfhout is het het karakter van de merrie wat haar bijzonder maakt. “Bij haar kan je, ook op vreemd terrein, opstappen en wegrijden. Dat maakt haar bijzonder. Op stal is ze heel vriendelijk en rustig, gewoon een aanhankelijk en lief paard.” 

Lekker blijven staan

Eén paard hoeft niet zo ver te reizen naar zijn nieuwe huis. “Lexus O is gekocht door Emma Laarkamp, een amazone die bij ons rijdt. Zij gaf eigenlijk meteen al aan dat ze hem graag wilde hebben. Ze zei: “Als ik de mogelijkheid krijg, dan koop ik hem zelf!” Het is een paard met enorm veel kwaliteit. Dus zij was zielsgelukkig dat ze hem kon kopen. Hij blijft dus lekker staan.” Op Facebook schrijft Laarkamp: “Voor het eerst dat ik een paard heb die mij dit gevoel geeft. Het voelt als een once in a lifetime opportunity. Ik ben de gelukkigste persoon op aarde.”

Nieuwe zoektocht

“Nu moeten we weer op zoek naar drie, vier of vijf nieuwe paarden. Aankomende dinsdag hebben wij alweer de eerste nieuwe bezichtiging gepland staan voor de nieuwe collectie. We zouden het liefst half september de nieuwe editie starten, maar dan moeten we wel de goede paarden vinden. Lukt dat niet, dan moeten we het uitstellen richting eind september.”

Goede formule

Over eventuele veranderingen zegt Van Duren het volgende: “Ik denk dat deze formule heel goed staat. Er zijn altijd dingetjes die beter kunnen, bijvoorbeeld qua promotie, maar dat overleggen we en dan is het de volgende keer gewoon goed. We hebben een super team met alleen maar mensen die ontzettend gedreven zijn! Voor de volgende veiling kan ik alleen maar hopen dat we net zulke kwaliteitsvolle paarden gaan vinden”, besluit Van Duren enthousiast. 

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Foto: Dutch Dressage Stars

 

Mystery Girl (v. Negro) is één van de vijf unieke topmerries die geveild worden in de online veiling van Van Olst Sales

Na twee zeer succesvolle online veulenveilingen komt Van Olst Sales Online nu met een veiling waarin vijf absolute top merries geveild worden. Alle merries zijn voorlopig keur en zijn zowel voor de fokkerij als voor de sport een geweldige aanwinst.

In de collectie zijn dochters opgenomen van de tophengsten Negro, Johnson, Dettori, Inspire en Diëgo. Allemaal uit de beste moederlijnen vol met predicaten en sportgenen.

Aanvang bieden 4 september

De Van Olst Sales Online veiling begint op vrijdag 4 september om 12.00 uur en loopt af op maandag 7 september vanaf 20.00 uur. Vorige week hebben we de fantastische merrie Madonna T (Diëgo x Everdale x Landadel) al in de schijnwerper gezet. We stellen nu graag nóg twee zeer aansprekende top merries voor.

Negro-dochter Mystery Girl

Deze zeer aansprekende merrie heeft als vader ‘Hengst van het jaar’ en top vererver Negro. Op de stamboekkeuring wist ze zowel voor beweging als voor exterieur 80 punten te scoren. Haar moeder (v. Krack C) werd uitgebracht in het ZZ-Licht. Grootmoeder Sennedy Girl (v. Kennedy) bracht ook het Lichte Tour-paard Barrichello en het ZZ-Licht dressuurpaard Calafia. Overgrootmoeder, de keur, preferente en sportmerrie Glamourgirl, bracht nog vijf paarden die minimaal Z2 liepen. Mystery Girl is voor 2021 drachtig van Lantanas.

Familie van Carl Hester’s Uthopia, Make the Difference

Make the Difference is een merrie met een oogstrelend exterieur en zeer opvallende bewegingen. Een ware eyecatcher. Haar vader Johnson was zeer succesvol met Hans Peter Minderhoud in de internationale Grand Prix. Ook in de moederlijn zijn de sportgenen verankert. Via moeder Difference (v. Valeron) komen we bij grootmoeder Sensual (v. Democraat). Zij bracht het Lichte Tour-paard Cacharel (v. Valdez). Haar moeder Fresula gaf zelf verschillende paarden die het goed doen in de dressuursport en ze is de grootmoeder van het internationale Grand Prix-paard Uthopia van de Britse dressuurruiter Carl Hester.

Gehele collectie

Benieuwd naar de andere top merries? Deze kunt u hier uitgebreid bekijken. Heeft u interesse en wilt u graag mee bieden vanaf 4 september, dan kunt u zich hier eenvoudig en gratis registreren.

 

Media Primair is de betrouwbare partner voor online veilingen. Naast de online veiling-applicatie van Van Olst Sales ontwikkelde of ontwikkelt Media Primair ook de veilingtool en marketing voor onder andere Excellent Dressage Sales (EDS), Veulenveiling Borculo en Paardenveilingonline.

 

 

Volg ons!

103,192FansLike
0VolgersVolg
0VolgersVolg
1,451Youtube abonneesAbonneer