Veilingen

Nirvanna EB (v. Apardi) was met €35.000 de veilingtopper

Zaterdagavond liep de online veiling van drie- en vierjarigen en enkele bevroren embryo’s van Paardenveilingonline.com af. De collectie viel op door haar goed gefokte en over veel techniek beschikkende springpaarden en embryo’s met een droompedigree. De eerste editie van de veiling voor 2021 is zeer goed verlopen. In totaal kwamen 25 items onder de virtuele hamer. De driejarige hengst Nirvanna EB was met €35.000 de absolute veilingtopper en verhuist naar Oostenrijk.

Buitenlandse interesse

Een aantal paarden en embryo’s is verkocht binnen Nederland, maar de interesse vanuit het buitenland was weer enorm. Onder de kopers konden nieuwe landen verwelkomd worden als Oostenrijk, China en Guatemala. Ook België, Duitsland, Polen, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten waren goed vertegenwoordigd.

Nirvanna EB

Nirvanna EB is een driejarige zoon van de Olympische hengst Apardi. Hij is gefokt uit de zevenjarige merrie Jackpot EB (v. Action Breaker), die het afgelopen najaar een sterk internationaal debuut maakte. Onder Thomas Lambert won ze al twee internationale jonge paardenproeven en is ze geklasseerd op 1.35m-niveau.  Na een spannend biedduel vertrekt Nirvanna EB voor €35.000 naar Oostenrijk.

€21.000

De belangstelling voor de driejarige schimmelmerrie Nena d’Obolensky was ook groot. Voor €21.000 heeft ze een nieuwe eigenaar in Groot-Brittannië gevonden. Vader Cornet Obolensky schitterde op de Olympische Spelen en staat te boek als vader van topspringpaarden als Clooney, Cornet d’Amour en Comme Il Faut. Moedersvader Vigo d’Arsouilles verdiende in 2010 de felbegeerde titel wereldkampioen en heeft als vererver eveneens een imponerend nalatenschap opgebouwd.
Bij Nozem werd de virtuele hamer afgeslagen op €19.000. Met achtereenvolgens Eldorado van de Zeshoek, Tangelo van de Zuuthoeve en Jasper voert deze Nozem het prestatiebloed van drie uitstekend verervende Grand Prix-hengsten. Hij is een volle broer van de 1.30m-geklasseerde Hocus Pocus F.E. en grootmoeder Floret heeft zelf op 1.35m-niveau gepresteerd. Nozem blijft in Nederland.

Guatamala en China

Nog een schimmelmerrie was in trek bij de bieders. De driejarige Nicolina GR verruilde voor €18.000 van eigenaar en vertrekt naar Duitsland. Nicolina NR is een dochter van Nestor de Mariposa uit de goed geteste NMK merrie Julia GR (v. Action Breaker).
Twee paarden werden naar Guatamala verkocht. De driejarige hengst New York EB, één van de eerste nakomelingen van de bewezen Grand Prix-hengst Casallo Z, werd afgeslagen op €17.500. De vierjarige merrie Maty Bella werd voor €16.000 ook verkocht naar Guatamala. Maty Bella is een dochter van Hampshire VDL uit de bewezen Bella-stam.
De beloftevolle Napoleon Bonaparte R.T. (v. Diamant de Semilly) blijft voor €16.500 in Nederland, waar hij verder opgeleid wordt door een Nederlandse springruiter.
Twee paarden verruilden voor €14.500 van eigenaar.  De driejarige hengst New Style Balou RT (v. Balou du Rouet) is verkocht naar Duitsland. De vierjarige merrie Myminka-V (v. Il est Balou) gaat voor dat bedrag naar China.

Special guest

In deze editie van de veiling was ook een goedgekeurde d-ponyhengst in de collectie opgenomen, als special guest; Renkum Duns Are (Not) Done. Deze prachtige stoere valk is goedgekeurd bij het NRPS en heeft zijn kleur, type en talenten meegekregen van de goed verervende ponyhengst Renkum Seigneur. Moeder Bivanti (v. Viento Uno W) is een te klein gebleven KWPN’er, maar presteerde toch goed op 1.30m-niveau. Renkum Duns Are (Not) Done is voor €8.500 verkocht naar België.

Eerlijke prijzen

De organisatie van Paardenveilingonline.com kijkt zeer tevreden terug op de eerste veiling van dit jaar. “De veiling is erg goed verlopen. We hebben de lijn van vorig jaar doorgezet en misschien wel verbeterd door nog beter te selecteren op kwaliteit en eerlijke prijzen te garanderen. We hadden een mooie collectie met voor ieder wat wils en de paarden zijn voor verschillende prijsklassen verkocht. De gemiddelde prijs voor de springpaarden lag in deze editie op bijna €14.500. We hadden ook zes beloftevolle bevroren embryo’s in de collectie. De gemiddelde prijs was hier €7.000. Dat zijn hele mooie bedragen. We zijn ook erg blij met de grote interesse vanuit het buitenland. Die blijft iedere veiling nog weer meer groeien en we mogen steeds weer nieuwe landen onder de bieders en kopers verwelkomen.”

Overige veilingen 2021

Paardenveilingonline.com organiseert in 2021 in totaal zeven veilingen. Onderstaand het overzicht van de overige veilingen voor 2021.

24-27 februari Fokmerries & embryo’s
21-24 april Jonge springpaarden
23-26 juni Veulens & embryo’s
18-21 augustus Veulens & embryo’s
29 september-2 oktober Veulens & embryo’s
17-20 november Jonge springpaarden

Bent u geïnteresseerd in het verkopen van uw veulen, embryo, fokmerrie of jonge springpaard in één van de edities van de veiling of heeft u vragen over de veiling? Klik dan hier.

 

Media Primair is de leverancier van de online veiling-applicatie van Paardenveilingonline.com

Nelson NA

In 2020 is Van Olst Sales Online gestart met het online veilen. Na een zeer succesvolle veiling met talenvolle rijpaarden, volgden twee zeer geslaagde veulenveilingen. In september kwamen nog eens vijf absolute top merries onder de virtuele hamer. Nu komt Van Olst Sales Online met een veiling van zeven zeer talentvolle en beloftevolle driejarige ruinen. Fantastische aanwinsten voor de sport!

In de collectie zijn zeer aansprekende zonen opgenomen van de tophengsten Inclusive, Diëgo en Everdale.

Aanvang bieden 29 januari

De Van Olst Sales Online veiling begint op vrijdag 29 januari vanaf 12.00 uur en loopt af op maandag 1 februari vanaf 20.00 uur. Heeft u interesse en wilt u graag mee bieden vanaf 29 januari, dan kunt u zich hier eenvoudig en gratis registreren.

Graag stellen we de zeven top talenten voor.

Elegante Nuri vd Anjershof

Nuri van de Anjershof is een zeer elegante en attente zoon van de tophengst Inclusive. Tijdens de thuiskeuring in Den Hout wist hij de jury rondom te overtuigen met zijn fraaie model met veel front en zijn zeer ruime bewegingen. Met maar liefst 85 punten voor zijn bewegingen lijkt dit een toekomstige dressuurtopper te worden!

Blikvanger Nat King Cole Lebu

Nat King Cole Lebu is een goed ontwikkelde stoere eyecatcher van de hengst Inclusive. Het is een paard waar je naar blijft kijken! In beweging treedt hij op met kracht en afdruk een ook zijn royale front valt in het bijzonder op. Moeder Wisperer kreeg 80 punten voor beweging op de stamboekkeuring en is ook de moeder van het Internationale Dressuurpaard Elvis (v. Rousseau) en het Z2 dressuur paard Hopedale (v. Chippendale).

Expressieve beweger Nelson NA

Nelson NA is een lichtvoetige, maar zeer sterke beweger, met een zeer expressieve draf. Hij is een zoon van de Grand Prix hengst Diëgo die op zijn beurt weer een zoon is van de preferente hengst Negro. In de pedigree van Nelson NA zien we verder de hengst Lord Leatherdale die als vader te boek staat van de Grand Prix hengsten Chippendale, Everdale en KWPN paard van het jaar Glamourdale.

Nike D met zijn rijke front

Nike D is een opvallende verschijning met zijn rijke front en grote actieve en krachtige manier van bewegen. Vader Inclusive heeft zijn debuut gemaakt in de Prix St. Georges met een prachtige overwinning. Het lijkt dat hij nakomelingen geeft met een goed front, een goede draf met veel afdruk en balans en een galop, die altijd bergop is en waarin ze ook veel schakelvermogen laten zien.

Everdale-zoon Nic-Nac

Nic-Nac beschikt over veel front en toont zijn bewegingen bergopwaarts en met heel veel kracht. Everdale tekent voor het vaderschap van Nic-Nac, Deze imponerende zwarte hengst komt inmiddels uit in de hoogste regionen van de mondiale dressuursport. Ook zijn oudste nakomelingen zijn inmiddels zeer succesvol in de Lichte Tour.

Nielson, uit een familie van internationale dressuurpaarden

Deze sterk dravende Nielson is een goed ontwikkelde zoon van Diëgo. De moeder van Nielson is ook de moeder van het Internationale Lichte Tour paard Captain Jack D&R (v. Rubiquil). Nielson beschikt over een zeer sterk achterbeen gebruik en laat een expressief voorbeen gebruik zien. Uit de direct moederlijn van Nielson komen onder andere de internationale dressuurpaarden Aladdin (v. Royal Hit), Vinducath (v. Sandro Hit), Ambassi A.S. (v. Samba Hit II), Bellissimo (v. Samba Hit II) en Brooklyn (v. Flemmingh).

Nico; afdruk, kracht en een goed ondertredend achterbeen

Nico is een goede beweger, waarin hij heel veel souplesse, afdruk en kracht toont, met een goed ondertredend achterbeen. Verder valt zijn fraaie front op. Nico is een zoon van Inclusive, die zelf zeer succesvol in de sport is. De verwachtingen voor het hoge werk zijn groot. Tijdens de thuiskeuring in Den Hout wist Nico voor zijn bewegingsonderdelen 80 punten te scoren.

 

Media Primair is de betrouwbare partner voor online veilingen. Naast de online veiling-applicatie van Van Olst Sales ontwikkelde Media Primair ook de veilingtool en marketing voor onder andere Excellent Dressage Sales (EDS), Veulenveiling Borculo en Paardenveilingonline.

 

 

19. Nena D'Obolensky

Heb je de fantastische collectie van Paardenveilingonline.com al gezien? De eerste veiling van 2021 is woensdag 20 januari van start gegaan en er wordt volop geboden vanuit binnen- en buitenland. Op zoek naar een talenvol jong springpaard, een zeer beloftevol embryo of een NRPS goedgekeurde d-ponyhengst? Check dan snel de website van Paardenveilingonline.com.

Let op: de veiling loopt zaterdag 23 januari vanaf 20.00 uur af.

Jonge springpaarden

Bij de drie- en vierjarige springpaarden zien we veel sportgenen en bewezen bloedlijnen terug. Dit uit zich in kwaliteitsvolle springpaarden, waar je snel mee aan het werk kunt. Jonge paarden met als vader onder andere Eldorado van de Zeshoek, Casallo Z, Aganix du Seigneur, Nestor di Mariposa, Cornet Obolensky, Balou du Rouet, Comme il Faut, Apardi, Diamant de Semilly en Harley VDL.

Interessante embryo’s

De bevroren embryo’s in deze veiling zijn zeker interessant te noemen. Zo is er een embryo van Emerald uit de 1.60-merrie Tinkabell 12. Van de 1.55-merrie Centaura zijn zelfs twee bevroren embryo’s in de veiling. Eén van Chacco Blue en één van Dominator Z. Van Chacco Blue is ook een bevroren embryo uit de Roosakker familie en een embryo uit de stam van Broere Pacific. Daarnaast heeft Paardenveilingonline nog een embryo van Emerald uit de stam van Hardrock Z!

Eyecatcher

Iets aparts in deze veiling is zeker ook de eyecatcher en zeer goed springende NRPS d-ponyhengst Renkum Duns Are (Not) Done. Vorig jaar gaf hij al blijk van zijn kwaliteiten op de NRPS showdag, waarna hij is goedgekeurd. Hij heeft zijn kleur, type en talenten meegekregen van de goed verervende ponyhengst Renkum Seigneur, die een stempel lijkt te drukken. Hij komt uit een kleine KWPN-merrie die ondanks haar lengte goed presteerde op 1.30-niveau.

Registreren

Om mee te kunnen bieden dient u zich eerst te registreren. Dat kan heel eenvoudig en gratis via de registratiepagina op de website van Paardenveilingonline.com. De veiling loopt af op zaterdag 23 januari vanaf 20.00 uur. Dit is uw kans om kwaliteit tegen een realistische prijs aan te schaffen!

Uniek platform

Paardenveilingonline.com biedt fokkers een uniek platform om hun fokproducten te presenteren aan geïnteresseerde klanten vanuit de hele wereld. “Ons doel is om fokkers en kopers op een toegankelijke en betaalbare manier samen te brengen. Op deze manier helpen we de fokkers met hun afzet en onze klanten aan een kwalitatief goed springpaard, veulen, fokmerrie of embryo tegen marktconforme en realistische prijzen. Ook in deze veiling is het weer gelukt om een fantastische collectie samen te stellen, met daarin voor ieder wat wils.”

Bekijk hier de gehele collectie van de eerste veiling, met daarin drie- en vierjarige talenvolle springpaarden, een prachtige en zeer goed springende goedgekeurde d-ponyhengst en zeer beloftevolle bevroren embryo’s.

 

Media Primair is de leverancier van de online veiling-applicatie van Paardenveilingonline.com

19. Nena D'Obolensky

Niels Mulder en Alwin Scholten zijn de drijvende kracht achter het in 2020 opgerichte online platform Paardenveilingonline.com. Na vier zeer succesvolle edities met veulens, embryo’s, fokmerries en jonge springpaarden, waarin meer dan honderd kwaliteitsvolle springveulens wereldwijd verkocht werden, organiseert Paardenveilingonline.com in 2021 weer zeven veilingen, waarin voor realistische prijzen kwaliteit wordt aangeboden.

Toppers

De collectie van de eerste veiling staat inmiddels online. Een fantastische collectie met drie- en vierjarige talentvolle springpaarden, een goedgekeurde ponyhengst en zeer beloftevolle bevroren embryo’s. Bieden kan vanaf 20 januari 19.00 uur. De veiling loopt af op zaterdag 23 januari vanaf 20.00 uur.

We lichten graag zes absolute toppers uit!

Internationale goedgekeurde ponyhengst uit internationale merrie

Deze vierjarige D-ponyhengst Renkum Duns Are (Not) Done is iets aparts! Vorig jaar gaf hij al blijk van zijn kwaliteiten op de NRPS showdag, waarna hij is goedgekeurd. Hij heeft zijn kleur, type en talenten meegekregen van de goed verervende ponyhengst Renkum Seigneur. Renkum Duns Are (Not) Done’s moeder Bivanti is een te klein gebleven KWPN’er, maar dat belette haar niet om internationaal prestaties te leveren op 1.30-niveau.

Getalenteerde Nestor de Mariposa dochter uit Oberlina-stam

In de pedigree van deze goed springende Nicolina GR zijn twee prestatiestammen samengebracht. Nestor de Mariposa presteert met Jerôme Guery op internationaal 1.40m-niveau en lijkt in de voetsporen te gaan treden van zijn zeer verdienstelijk presterende moeder en grootmoeder. Hij is hier gecombineerd met de goed geteste NMK-merrie Julia GR. Ze is een halfzus van de 1.35/1.40m-springende Glorieus EB en de internationaal geklasseerde La Vie 49 (v. Lucky Boy).

Interessante Aganix-zoon met bewezen afkomst

Dit vierjarige springtalent Apphire H Z combineert in zijn pedigree de opvallende vererver Aganix du Seigneur, waarvan de oudste producten doorbreken in de internationale sport, met de goed fokkende merrie Sapphire. Daarmee is hij een halfbroer van vier internationale springpaarden waaronder de op 1.45m-niveau geklasseerde Diamantino (v. Quaprice Z) en Amber (v. Quite Easy I). Uit deze vertakking van de bewezen Karin-stam komen onder meer ook de Grand Prix-springpaarden.

GP winnaar Casallo Z gecombineerd met moeder van Mr.Emerald EB

De goed springende New York EB is één van de eerste nakomelingen van de bewezen Grand Prix-hengst Casallo Z, die al meerdere Grote Prijzen op zijn naam schreef en deelnam aan het EK in Herning. Moeder Juweel E.B. springt op 1.30m-niveau en bracht al de Zangersheide gekeurde en KWPN aangewezen hengst Mr.Emerald EB.

Springtalent met drie bewezen Grand Prix-hengsten op rij

Met achtereenvolgens Eldorado van de Zeshoek, Tangelo van de Zuuthoeve en Jasper voert deze Nozem het prestatiebloed van drie uitstekend verervende Grand Prix-hengsten. Hij is een volle broer van de 1.30m-geklasseerde Hocus Pocus F.E. en grootmoeder Floret heeft zelf op 1.35m-niveau gepresteerd. Uit deze sportstam komen al meerdere internationale springpaarden waaronder ook Delay B (v. Tangelo van de Zuuthoeve) en Dewars (v. Balou du Rouet).

Bevroren embryo van Emerald uit de 1.60-merrie Tinkabell 12

De genetisch interessante Olympische hengst Emerald van ’t Ruytershof ontwikkelt zich tot een absolute topvererver en is in deze pedigree samengebracht met de verdienstelijk presterende Grand Prix-merrie Tinkabell 12! Met Rodrigo Pessoa sprong deze merrie naar goede resultaten op het hoogste niveau, zo werden ze onder meer tweede in het 1.50m en achtste in de 1.60m-GP van CSI5* Lyon. Later nam ze onder Angelie von Essen deel aan de Nations Cup-finale in Barcelona, waar ze tweede werd.

Uniek platform

Paardenveilingonline.com biedt fokkers een uniek platform om hun fokproducten te presenteren aan geïnteresseerde klanten vanuit de hele wereld. “Ons doel is om fokkers en kopers op een toegankelijke en betaalbare manier samen te brengen. Op deze manier helpen we de fokkers met hun afzet en onze klanten aan een kwalitatief goed springpaard, veulen, fokmerrie of embryo tegen marktconforme en realistische prijzen. Ook in deze veiling is het weer gelukt om een fantastische collectie samen te stellen, met daarin voor ieder wat wils.”

Bekijk hier de gehele collectie van de eerste veiling, met daarin drie- en vierjarige talenvolle springpaarden, een prachtige en zeer goed springende goedgekeurde d-ponyhengst en zeer beloftevolle bevroren embryo’s.

Registreren

Om te kunnen bieden, vanaf 20 januari 19.00 uur, dient u zich eerst te registreren. Dat kan heel eenvoudig en gratis via de registratiepagina op de website van Paardenveilingonline.com. De veiling loopt af op zaterdag 23 januari vanaf 20.00 uur. Dit is uw kans om kwaliteit tegen een realistische prijs aan te schaffen!

Media Primair is de leverancier van de online veiling-applicatie van Paardenveilingonline.com

Eén van de twee veilingtoppers van de november editie van de veiling; Nandorado Serita-fotografie

Niels Mulder en Alwin Scholten zijn de drijvende kracht achter het in 2020 opgerichte online platform Paardenveilingonline.com. Na drie zeer succesvolle edities van met veulens, embryo’s en fokmerries, waarin meer dan honderd kwaliteitsvolle springveulens wereldwijd verkocht werden, kwam Paardenveilingonline.com in november met een afsluitende veiling. In deze laatste veiling kwamen 27 twee- en driejarige fantastische gefokte kwaliteitsvolle springpaarden onder de virtuele hamer. Ook deze werden goed ontvangen door een breed publiek.

Succesvol concept

Paardenveilingonline.com zet in 2021 hun succesvolle concept voort; kwaliteit voor realistische, marktconforme prijzen en tegen lage kosten. Er staan maar liefst zeven veilingen op de planning dit jaar. De eerste is de “Young showjumpers & Embryos auction” van woensdag 20 tot en met zaterdag 23 januari.

Internationaal publiek

Mulder en Scholten blikken tevreden terug op de veilingen van Paardenveilingonline.com in 2020. “Het waren allemaal mooie veilingen, met kwaliteitsvolle paarden en voor ieder wat wils in de collectie.  De paarden en embryo’s zijn voor realistische prijzen verkocht, prijs naar kwaliteit. Het grootste gedeelte van onze afzet ging naar het buitenland, maar er vertrokken er ook een heel aantal naar verschillende stallen in Nederland. Iedere veiling hebben we weer nieuwe klanten en nieuwe landen onder de bieders en kopers mogen verwelkomen. Dat is een hele mooie ontwikkeling. Landen waar onder andere naar verkocht is zijn: Canada, Frankrijk, Griekenland, Chili, maar ook naar de Verenigde Staten, Ierland, Polen, België, Duitsland en Zweden.”

Uniek platform

Paardenveilingonline.com biedt fokkers een uniek platform om hun fokproducten te presenteren aan geïnteresseerde klanten vanuit de hele wereld. “Ons doel is om fokkers en kopers op een toegankelijke en betaalbare manier samen te brengen. Op deze manier helpen we de fokkers met hun afzet en onze klanten aan een kwalitatief goed springpaard, veulen, fokmerrie of embryo tegen marktconforme en realistische prijzen.”

Jonge springpaarden en embryo’s

De eerste veiling van Paardenveilingonline.com in 2021 staat gepland voor eind januari. Op maandag 11 januari komt de collectie van deze veiling online, waarin 20 drie- en vierjarige springpaarden en vijf bevroren embryo’s geveild worden. Vanaf 20 januari 19.00 uur kan er geboden worden. De veiling loopt af op zaterdag 23 januari vanaf 20.00 uur.  In de collectie zijn zeer interessant gefokte en kwaliteitsvolle springpaarden opgenomen.  Waaronder een driejarige hengst van Eldorado van de Zeshoek en een driejarige merrie van Diamant de Semilly. Ook bij de vierjarigen zien we bewezen hengsten terug zoals Comme il Faut en de op dit moment één van de populairste dekhengsten van Zangersheide; Aganix du Seigneur Z. De bevroren embryo’s zijn ook zeer interessant gefokt, zoals de combinatie Emerald x Plot Blue x Carthago en de combinatie Chacco Blue x Cento x Centauer Z.

Overige veilingen 2021

In 2021 organiseert Paardenveilingonline.com zeven veilingen.

20-23 januari Jonge springpaarden & embryo’s
24-27 februari Fokmerries & embryo’s
21-24 april Jonge springpaarden
23-26 juni Veulens & embryo’s
18-21 augustus Veulens & embryo’s
29 september-2 oktober Veulens & embryo’s
17-20 november Jonge springpaarden

Deelname aan de veiling

Bent u geïnteresseerd in het verkopen van uw veulen, embryo, fokmerrie of jonge springpaard in één van de edities van de veiling of heeft u vragen over de veiling? Klik dan hier.

Media Primair is de leverancier van de online veiling-applicatie van Paardenveilingonline.com

 

Nr 12. Mi Amore

VSN Auction is een nieuw initiatief van de Verenigde Sportpaardenhandel Nederland (VSN). Het is een unieke kans om een fantastisch toekomstig twee- of driejarig sportpaard aan te schaffen uit bewezen bloedlijnen. In de online veiling worden zeventien top springpaarden en vijf beloftevolle dressuurpaarden aangeboden. 

Bieden kan vanaf nu! De veiling loopt af op dinsdag 29 december vanaf 19.30 uur.

Bekijk hier de volledige fantastische collectie!

Internationaal platform

Maartje Lanooy, van de VSN, is enthousiast over de veiling en over de collectie. “Onze leden houden zich allemaal bezig met de aan- en verkoop én de opleiding van internationaal georiënteerde sportpaarden. Juist voor onze leden wilden we iets extra’s aanbieden, zeker in deze tijd van de Corona pandemie. De veilingcollectie bestaat ook uitsluitend uit paarden van onze leden. Zo bieden we hen een mooi, internationaal, platform voor de afzet van hun paarden. De collectie is zeker bijzonder, met kwalitatief hoogwaardige paarden”, vertelt ze.

Uitgelicht

Er komen 17 top springpaarden onder de virtuele hamer en daarnaast nog eens vijf zeer beloftevolle dressuurpaarden. De dressuurpaarden lichten we hier graag uit. De springpaarden worden allemaal voorgesteld via de Facebook pagina van De Hoefslag.

Imponerende krachtpatser Libramont

De vader van deze 3,5-jarige krachtpatser Libramont is Lord Nunes, die met Diederik van Silfhout internationaal uit komt in de Lichte Tour. Lord Nunes is een Hannoveraanse hengst die afstamt van de bewezen vererver Lord Loxley I en komt uit een Nederlandse merrie van Jazz. Libramont is een zeer imponerende verschijning met veel front. In beweging valt hij nog eens extra op met zijn fraaie houding en front en zijn bewegingen die hij met veel afdruk en souplesse toont.

Daily Diamond-zoon die zijn naam eer aan doet; Nice van de Watermolen

Nice van de Watermolen is een 2,5-jarige ruin van de verrichtingstopper van zijn jaargang; Daily Diamond. Daily Diamond bracht al meerdere goedgekeurde zonen en zijn dochters doen het bijzonder goed op de keuringen.  Nice van de Watermolen komt uit een stam die doorweven is met sportgenen, met onder andere de Grand Prix-hengsten Scandic en Gribaldi. Het is een zeer sterke en ruime beweger met een extra stap.

Mi Amore; uitstraling én een droompedigree

De vader van deze 3,5-jarige merrie, die over zeer veel uitstraling beschikt, is de sensationele wereldkampioen bij de vijfjarige dressuurpaarden; Revolution. Een jaar later won Revolution brons op het WK in Ermelo en dit jaar maakte hij een droomdebuut in de Prix St. Georges. Mi Amore beweegt met veel ruimte en souplesse en ze heeft een actief, goed ondertredend en zeer krachtig achterbeen. Haar afstamming schept verwachtingen voor zowel de sport als de fokkerij. Zowel moedersvader TCN Partout als overgrootvader Donnerhall presteerden in de Grand Prix. Mi Amore stamt uit de Dodona-stam, één van de beste dressuurfamilies aller tijden.

Nora, een charmante merrie met een krachtig achterbeen

De charmante 2,5-jarige Nora valt op met haar goede bewegingsmechanisme, haar opwaartse houding en haar krachtige en actieve achterbeengebruik. Dat laatste is zeker de invloed van topvererver Ferro, die we zowel bij haar vader Hometown als moedersvader en bij haar moeder Brigitta als overgrootvader in de pedigree tegenkomen. De moederlijn van Nora leverde naast het Olympische dressuurpaard Apollo (v. Rinaldo) veel keuringskampioenen, predicaatmerries, goed presterende dressuurpaarden op alle niveaus én Grand Prix-springpaarden.

Nicky’s Hero; expressief én talentvol

Met zijn opvallende voorhand en expressieve voorbeengebruik ligt een dressuurcarrière in het verschiet voor deze fraaie 2,-5-jarige hengst Nicky’s Hero. Zijn vader Hero komt uit in de Lichte Tour en behaalde op jonge leeftijd al topklasseringen in de jonge paardenrubrieken. Met Johnson als vader en Ferro als grootvader maakt Hero de verwachtingen van zijn pedigree al waar. Aan moederszijde zien we bij Nicky’s Hero de tophengst Dream Boy die, net als grootvader Johnson, met Hans Peter Minderhoud tot de wereldtop behoort.

Registreren

Om mee te kunnen bieden dient u zich eerst te registreren. Dat kan eenvoudig en kosteloos hier via de registratiepagina.

 

Media Primair is de leverancier van de online veiling-applicatie van VSNHorses.Auction

De Zangersheide goedgekeurde hengst Rien A Declarer MXL

VSN Auction is een nieuw initiatief van de Verenigde Sportpaardenhandel Nederland (VSN). Het is een unieke kans om een fantastisch toekomstig twee- of driejarig sportpaard aan te schaffen uit bewezen bloedlijnen. In de online veiling worden zeventien top springpaarden en vijf beloftevolle dressuurpaarden aangeboden. De collectie staat nu online!

Bieden kan vanaf zaterdag 26 december om 16.00 uur. De veiling loopt af op dinsdag 29 december vanaf 19.30 uur.

Bekijk hier alvast de fantastische collectie!

Internationaal platform

Maartje Lanooy, van de VSN, is enthousiast over de veiling en over de collectie. “Onze leden houden zich allemaal bezig met de aan- en verkoop én de opleiding van internationaal georiënteerde sportpaarden. Juist voor onze leden wilden we iets extra’s aanbieden, zeker in deze tijd van de Corona pandemie. De veilingcollectie bestaat ook uitsluitend uit paarden van onze leden. Zo bieden we hen een mooi, internationaal, platform voor de afzet van hun paarden. De collectie is zeker bijzonder, met kwalitatief hoogwaardige paarden”, vertelt ze.

Goedgekeurde hengst

Zo komt de driejarige Zangersheide goedgekeurde hengst Rien A Declarer MXL bijvoorbeeld ook onder de virtuele hamer. Deze goed ontwikkelde, hoogbenige zoon van de topverver Diamant de Semilly, met zijn onbeperkte vermogen en zeer goede lichaamsgebruik, overtuigde enorm in de selectie voor de veilingcollectie. Zijn pedigree is opgebouwd met hengsten die zelf op het hoogste niveau sprongen en gefokt zijn uit de beste families van Europa. Rien A Declarer MxL gaat terug op de merrie Ramourai. Zij is de moeder van drie 1.60m-paarden, van de BWP-hengst Hakim Ourai en ze is de grootmoeder van de tophengst Eldorado van de Zeshoek.

Bewezen hengsten als vader

Verder zien we bij de springpaarden veel bewezen sport- en fokhengsten als vader terug, zoals El Salvador, Corland, Berlin, Edinburgh, Grandorado TN, Cicero Z, Up to Date en Harley VDL. Bij de dressuurpaarden zien we nakomelingen van de Lichte Tour-hengsten Hero en Lord Nunes. Verder is Revolution, die zelf wereldkampioen werd bij de vijfjarigen en brons won bij de zesjarigen, vertegenwoordigd. Ook van Hometown, die reserve kampioen van zijn jaargang was, en van verrichtingskampioen Daily Diamond, die inmiddels al verschillende goedgekeurde zonen heeft, zijn nakomelingen opgenomen in de collectie.

VSN-Trofee

Lanooy vervolgt: “Normaal is de finale van onze VSN-trofee, voor driejarige spring- en dressuurpaarden, eind december. We hadden er al eerder voor gekozen om de VSN-trofee verschuiven naar het voorjaar. Dit uit welzijnsoogpunt richting de paarden, aangezien we dan met vierjarigen te maken hebben. Anderzijds sluit het dan voor de paarden ook beter aan tot het moment waarop ze op concours mogen. De voorrondes van de VSN-trofee beginnen nu na de KWPN-hengstenkeuring en de finale vindt plaats voor het buitenseizoen. De exacte data hiervoor volgen zo snel mogelijk. Met het verschuiven van de VSN-trofee en de finale hebben we nu dus rond die tijd de VSN Auction.”

Registreren

Om mee te kunnen bieden dient u zich eerst te registreren. Dat kan eenvoudig en kosteloos hier via de registratiepagina.

 

Media Primair is de leverancier van de online veiling-applicatie van VSNHorses.Auction

Eén van de twee veilingtoppers van de november editie van de veiling; Nandorado Serita-fotografie

Zaterdagavond liep de online veiling van twee- en driejarige springpaarden van Paardenveilingonline.com af. Na drie succesvolle edities van veulenveilingen, waarin meer dan 100 kwaliteitsvolle springveulens verkocht werden, kwam Paardenveilingonline.com nu met een veiling met 27 jonge springpaarden. Allemaal fantastisch gefokt en met een geweldige springtechniek. Verschillende paarden werden in Nederland verkocht, maar er was ook zeer veel interesse vanuit het buitenland. Zoals uit de Verenigde Staten, Canada en zelfs Chili.

Twee veilingtoppers van €16.000

De twee veilingtoppers blijven iets dichter bij huis. De 2,5-jarige Nandorado werd afgeslagen door de virtuele hamer op €16.000 en wordt straks verder in Nederland opgeleid. Nandorado heeft dezelfde bloedopbouw als Grandorado TN. Onder Willem Greve heeft zijn vader, Eldorado van de Zeshoek TN, zich bewezen op het hoogste niveau in de sport en hij timmert hard aan de weg als top vererver. Voor eveneens €16.000 verruilde K (v. Action Breaker) van eigenaar. Deze driejarige al zadelmakke merrie is een halfzus van het verdienstelijk presterende internationale 1.50m-springpaard Casqero. Zij vertrekt naar Polen.

Spannend biedduel

Na een spannend biedduel werd voor een mooi bedrag van €15.000 de 2,5-jarige hengst Norton (v. Eldorado van de Zeshoek TN) verkocht naar Frankrijk. Twee paarden werden afgeslagen op €14.000. De driejarige ruin Almond Z (v. Aganix du Seigneur) vertrekt naar Italië. Miss Ditonia R, een driejarige dochter van de topvererver Kannan GF, heeft een nieuwe eigenaar in Canada gevonden. De 2,5-jarige hengst Nabucco W (v. Casallo Z) verruilde voor €12.500 van eigenaar en gaat naar Zweden.

Verenigde Staten

Verschillende paarden werden verkocht naar de Verenigde Staten en naar Canada. Waaronder de 2,5-jarige hengst Nevada VDL (v. Brantzau VDL). Moeder Jeune Dame VDL is een halfzus van het internationale 1.40m-paard Icoon VDL (v. Bubalu VDL). Grootmoeder B Dame VDL komt uit dezelfde moeder als de internationale sporthengsten Taloubet VDL, Bordeaux VDL en de KWPN-goedgekeurde Kingsland VDL. De sportgenen zijn dus verankert in deze Nevada VDL.

Eerlijke prijzen

Alwin Scholten en Niels mulder zijn de drijvende kracht achter Paardenveilingonline.com en kijken meer dan tevreden terug op hun eerste veiling met twee- en driejarige springpaarden, waarin de gemiddelde verkoopprijs op €9.500 lag. “We zijn zeker tevreden over het verloop. Ik denk dat we, net als met de veulenveilingen, een hele mooie veiling hebben gehad met eerlijke prijzen. Het was wederom een veiling met kwaliteitsvolle paarden en met voor ieder wat wils in de collectie. De paarden zijn voor verschillende prijsklassen verkocht. Een heel aantal paarden heeft een nieuwe eigenaar gevonden in Nederland, maar er vertrekken er ook veel naar het buitenland. Iedere veiling hebben we weer nieuwe klanten en nieuwe landen onder de bieders en kopers mogen verwelkomen. Dat is een hele mooie ontwikkeling. We zijn blij met nieuwe landen waar naartoe verkocht is, zoals Canada, Frankrijk, Griekenland en zelfs naar Chili. Natuurlijk zijn we ook heel blij met de terugkerende landen zoals de Verenigde Staten, Ierland, Polen, België, Duitsland en Zweden.”

Veilingen 2021

Deze editie van de online veiling van Paardenveilingonline.com was de laatste voor dit jaar. Volgend jaar komt Paardenveilingonline.com echter terug met verschillende veilingen. De eerste online veiling staat gepland van 20 tot en met 23 januari 2021. Dan zullen talentvolle springpaarden en een aantal beloftevolle embryo’s onder de virtuele hamer verschijnen. Bent u geïnteresseerd in het verkopen van uw veulen, embryo of jonge springpaard in een volgende editie van de veiling of heeft u vragen over de veiling? Bel dan met Alwin Scholten (06-38161901) of Niels Mulder (06-30363893).

Media Primair is de leverancier van de online veiling-applicatie van Paardenveilingonline.com

I am Hugo Serita Fotografie

Wil je een fantastisch gefokt twee- of driejarig springpaard kopen, die ook nog eens geselecteerd is op de beste bloedlijnen? Dan zit je dit weekend meer dan goed bij Paardenveilingonline.com.

Jonge sportpaarden

Alwin Scholten en Niels Mulder zijn de drijvende kracht achter de zeer succesvolle online veilingen die dit jaar werden georganiseerd onder de naam Paardenveilingonline.com. In juni, augustus en oktober kwamen bij hen in totaal meer dan honderd spring gefokte veulens, fokmerries en embryo’s onder de virtuele hamer, waarin de veulens veruit de boventoon voerden.  Nu bieden ze een geweldige collectie spring gefokte twee- en driejarige merries, ruinen en hengsten voor de sport.

Snel aan de gang

Deze veiling biedt een unieke kans om fantastisch toekomstperspectief te kopen, waarmee je snel aan het werk kunt. Een aantal van de driejarige paarden is al zadelmak en de tweejarigen hebben in januari de leeftijd van drie jaar bereikt. Alle 27 paarden die geveild worden, zijn zowel klinisch als röntgenologisch goedgekeurd. Die zekerheid heeft de koper dus al.

Topverervers al vader

In de collectie zijn onder andere drie nakomelingen opgenomen van de hengst Ice Breaker. Hij is een zoon van de preferente hengst Heartbreaker, die al jaren tot de best verervende hengsten ter wereld behoort. Eldorado van de Zeshoek is ook goed vertegenwoordigd, net als de internationaal goed presterende hengst Apardi. Ook van de topverervers Kannan GFECornet Obolensky en Carrera VDL zijn nakomelingen te zien in de collectie.

Waar voor je geld

“Wij willen dat de mensen die bij ons kopen echt waar voor hun geld krijgen. De filmpjes, die van ieder paard op de site getoond worden, zijn realistisch. Je koopt bij ons een heel fijn toekomstig sportpaard, waar je in de meeste gevallen direct mee aan het werk kan! We hebben streng geselecteerd op goede bloedlijnen, waarin veel sportgenen terug te vinden zijn, en op een goede techniek qua springen. Beiden zie je in de hele collectie terug.”

Kosten laag

De drie eerdere edities van de online veilingen dit jaar waren een groot succes. Vooral omdat Paardenveilingonline.com graag iedereen hoog in het vaandel houdt, zowel de verkopende- als kopende partij.  “De koper betaalt bij ons in deze veiling slechts 10% van de aankoopprijs, terwijl dit percentage bij andere veilingen vaak vele malen hoger ligt. Daarnaast zijn wij een veiling waarin paarden voor realistische prijzen verkocht worden. Voor ieder budget hebben wij iets in de collectie. In deze veiling worden bijvoorbeeld paarden aangeboden vanaf €4.000.” De veulens, fokmerries en embryo’s van de eerdere edities van de veiling dit jaar vonden vooral nieuwe eigenaren in het buitenland, maar een deel bleef ook in Nederland.

Uitgelicht

De Hoefslag laat graag nog drie toppers uit de geweldige collectie zien, die zaterdagavond van jou kunnen zijn!

In de pedigree van deze opvallend springende Metersina zijn twee sterke prestatiestammen samengebracht

Vader van deze Metersina, Falaise de Muze, presteerde als zoon van Grand Prix-merrie Walnut de Muze zelf op 1.50m-niveau en doet in de fokkerij zijn uitstekende afkomst eer aan. Grootmoeder Atersina eindigde als driejarige als derde op de NMK en is een halfzus van de internationaal 1.45m-geklasseerde Eleganto (v. Indoctro) en de op datzelfde niveau presterende Guinness 107 (v. Corland).

Veelbelovend springtalent uit eerste jaargang Ice Breaker E.B.

Deze driejarige I Am Hugo combineert de opvallend springende Ice Breaker E.B. en de bewezen Grand Prix-hengst Lucky Boy in zijn pedigree. Onder Vincent Geerink springt zijn zevenjarige vader zich in de internationale kijker op 1.30/1.35m-niveau, nadat hij eerder al goed voor de dag kwam in de hengstencompetitie. I Am Hugo is afkomstig uit zijn eerste jaargang en is al zadelmak.

Moeder bracht het internationale 1.45 springpaard Epeios

Deze opvallende Almond Z beschikt over eersteklas springgenen. Zijn moeder Sky High V heeft zichzelf in de sport op 1.35m-niveau bewezen en bracht eerder al het internationale 1.45m-springpaard Epeios (v. Indoctro). Daarnaast bracht Sky High V in zowel directe als indirecte lijn al 1.30/1.35m-paarden. Vader Aganix du Seigneur was een grote belofte op het hoogste niveau met Jos Lansink en ontwikkelt zich tot een voortreffelijke vererver. Nakomelingen als Agana van het Gerendal Z, Attoucha Hero Z en Alana Hero Z maken reclame. Almond Z is al zadelmak.

Registreren

Om te kunnen bieden, vanaf 18 november, dient u zich eerst te registreren. Dat kan heel eenvoudig en gratis via de registratiepagina op de website van Paardenveilingonline.com. De veiling loopt af op zaterdag 21 november vanaf 20.00 uur.

Bekijk hier de gehele collectie van twee- en driejarige springpaarden.

Bent u geïnteresseerd in het verkopen van uw jonge springpaard, veulen, fokmerrie of embryo in de volgende editie van de veiling in 2021 of heeft u vragen over de veiling? Bel dan met Alwin Scholten (06-38161901) of Niels Mulder (06-30363893).

Media Primair is de leverancier van de online veiling-applicatie van Paardenveilingonline.com

Eén van de twee veilingtoppers van de november editie van de veiling; Nandorado Serita-fotografie

Na drie zeer succesvolle veulenveilingen komen Alwin Scholten en Niels Mulder van Paardenveilingonline.com met een geweldige collectie spring gefokte twee- en driejarige merries, ruinen en hengsten voor de sport. De bijzondere collectie staat inmiddels online en is hier te zien. Graag lichten we bij De Hoefslag vijf fantastische spring toppers uit.

Bieden kan vanaf woensdag 18 november om 19.00 uur. De veiling loopt op zaterdag 21 november vanaf 20.00 uur af.

Snel aan de gang

Deze veiling biedt een unieke kans om geweldig toekomstperspectief te kopen, waarmee je snel aan het werk kunt. Een aantal van de driejarige paarden is al zadelmak en de tweejarigen hebben al bijna de leeftijd van drie jaar bereikt. Alle, van de ruim 25 paarden die geveild worden, zijn zowel klinisch als röntgenologisch goedgekeurd. Die zekerheid heeft de koper dus al. Een unieke kans om fantastisch toekomstperspectief te kopen voor een realistische prijs. Er kan in deze veiling al vanaf €4.000 geboden worden op paarden die zwaar geselecteerd zijn op bewezen sportgenen en een goede techniek qua springen.

Halfzus van Casqero, die op 1.50m-niveau presteert

Deze fantastische driejarige en al zadelmakke merrie van Action Breaker is een halfzus van Casqero (v. Colbert GTI), die onder Makrus Renzel uitgroeide tot een zeer verdienstelijk 1.50m-paard. Ze komt uit de sterke Holsteiner stam 8789. Uit deze directe vertakking komt tevens het 1.50m-springpaard Syrana (v. Silvano N). Vader Action-Breaker etaleerde zijn grote kwaliteiten op het hoogste niveau met Sergio Alvarez Moya en nam deel aan de WEG en Wereldbekerfinale. In de fokkerij ontwikkelt hij zich positief als vader van succesvolle nazaten als Fixdesign Funke van ’t Heike, Dobra de Proceyo en Explosiev 111.

Zelfde bloedopbouw als de hengst Grandorado

Net als toptalent Grandorado TN is deze tweejarige Nandorado het geslaagde resultaat van de combinatie Eldorado van de Zeshoek x Carolus II. Onder Willem Greve heeft zijn vader zich bewezen op het hoogste niveau in de sport en hij timmert hard aan de weg als topvererver dankzij nakomelingen als Killer Queen VDM, Electric Blue en Jeunesse. In combinatie met Harley VDL bracht moeder Fally DHH de zesjarige merrie Jafelly DHH, die al meerdere foutloze ritten in het internationale 1.30m afgelegd heeft. Met achtereenvolgens de internationale sport- en fokhengsten Carolus II, Glennridge, G.Ramiro Z en Nimmerdor beschikt Nandorado over een bewezen bloedsopbouw van moederszijde.

Sportmerrie Citonia gecombineerd met topverever Kannan

De vader Kannan, van deze Miss Ditonia R, behoeft geen introductie meer. Hij heeft zich als Grand prix-hengst en topvererver al ruimschoots bewezen. Moeder Citonia stamt af van de genetisch interessante Grand Prix-hengst Vleut. Grootmoeder Ditonia bracht onder meer de internationale eventer Uriel R (v. Corland) en is ook in de tweede generatie terug te vinden achter het Grand Prix-springpaard Zquasimodo R (v. Quasimodo Z) van Clementina Grossi. Deze driejarige potentiele sportmerrie is al zadelmak.

Moeder is halfzus van het succesvolle Grand Prix-paard About A Dream

Van zowel vaders- als moederskant krijgt deze beloftevolle bijna driejarige Nutella goede springgenen mee. Zijn moeder Florinda is een halfzus van het succesvolle Grand Prix-paard About A Dream (v. Clinton). Het boegbeeld van deze bekende moederlijn is het Olympische springpaard Authentic (v. Guidam), waarmee Beezie Madden brons won in Hong Kong. Deze legende gaat net als Nutella terug op de stammoeder Zinda (v. Lucky Boy xx), die tevens aan de basis staat van het Grand Prix-paard Olinda (v. Voltaire). In 2016 nam vader Apardi deel aan de Olympische Spelen van Rio met Daniel Bluman. Deze volle broer van springfenomeen Bacardi VDL blijkt bovendien veel springkwaliteit door te geven aan zijn nakomelingen, waarvan de oudste drie jaar zijn.

Bloed van legende Pilot gecombineerd met een sterke sportstam

Deze driejarige en zadelmakke ruin Paladin Z heeft als vader Pilothago TN, die veel vermogen toonde tot op 1.40/1.45m-niveau. De oudste producten van deze genetisch interessante geprimeerde Pilot-zoon lijken ook over veel springaanleg te beschikken. De grootmoeder van Paladin Z, Sadine, bracht het internationale 1.40m-springpaard Gydine (v. Mylord Carthago) en meerdere 1.30/1.35m-paarden. Via de internationale sport- en fokhengsten Guidam en Calvaro Z gaat deze lijn terug op de bekende merrie Godine. Zij bracht onder meer de internationale 1.45m-paarden Wizard (v. Silverstone) en The Butlers Pantry Paradise G (v. Indoctro).

Bekijk hier de complete bijzondere collectie twee- en driejarige springpaarden van Paardenveilingonline.com.

Registreren

Om te kunnen bieden, vanaf 18 november, dient u zich eerst te registreren. Dat kan heel eenvoudig en gratis via de registratiepagina op de website van Paardenveilingonline.com.

Bent u geïnteresseerd in het verkopen van uw jonge springpaard, veulen, fokmerrie of embryo in de volgende editie van de veiling in 2021 of heeft u vragen over de veiling? Bel dan met Alwin Scholten (06-38161901) of Niels Mulder (06-30363893).

Media Primair is de leverancier van de online veiling-applicatie van Paardenveilingonline.com

 

 

 

Volg ons!

103,975FansLike
0VolgersVolg
0VolgersVolg
1,451Youtube abonneesAbonneer