Hoefslag@Home

Barbara en Calimero KVD © Sharmayne Venema

De 13-jarige Calimero KVD (v. Uptown) wordt sinds 1 juni uitgebracht onder Barbara Postema, maar dat ze zo snel zo ver zouden komen had de amazone niet verwacht. In een paar maanden tijd reden ze namelijk het Z2 en het ZZ-Licht uit. Door deze 10 winstpunten in het ZZ-Licht kan Postema in januari beginnen aan de Z-jurycursus, iets wat ze altijd al heel graag wilde. 

Even omschakelen

Calimero gaat binnenkort weer terug naar zijn eigenaresse, maar het allerliefst zou Postema nog een winstpunt bij elkaar rijden in het ZZ-Zwaar. Om scherp te blijven besloot ze om mee te doen aan de Hoefslag@Home-wintercompetitie. “We hadden net de overstap gemaakt van het ZZ-Licht naar het ZZ-Zwaar. Natuurlijk train je gewoon door op je eigen niveau, maar het was zeker leuk om een keer extern beoordeeld te worden en te kijken waar we staan.” De amazone vond het wel even omschakelen. “Het was zeker wennen! Het was wennen aan de proef want die is heel anders en het was wennen aan de bak. Normaal doen we deze oefeningen niet in een 20 x 40 baan. We scoorden ook niet mega goed, dus het zou best wel kunnen dat we het nog een keertje gaan proberen”, lacht Postema.

Fris

“Ik vind het sowieso altijd wel leuk om binnen de paardensport eens een andere richting op te gaan of iets totaal nieuws te proberen. Het is goed om jezelf uit te dagen en eens iets anders te doen. Een keer wat voltige-oefeningen meepakken of een sprongetje maken, het is voor iedereen goed. Je paard blijft er fris van en voor jezelf is het ook verfrissend.”

Succesverhaal

Postema is nog niet zo lang een combinatie met Calimero. “Hij zou eigenlijk per 1 januari weer terug gaan naar zijn eigenaresse, want hij staat bij mij vanwege haar zwangerschap. Sinds 1 mei staat hij hier en vanaf 1 juni ben ik hem gaan starten. We begonnen toen in het Z2, dus het is best wel heel hard gegaan”, vertelt de amazone enthousiast verder. “We hebben in die korte tijd de klasse Z2 en de klasse ZZ-Licht doorgestart, hij doet het echt heel goed!”

‘Kom maar even zitten’

Calimero KVD © PureMoments fotografie

Calimero KVD is volgens zijn amazone een paard met een top karakter en veel talent voor de dressuursport. Ze vervolgt: “Hij heeft een hele stoere draf! Hij kan verschrikkelijk goed draven, maar in galop heeft hij wat moeite met de wissels. In het Z compenseerde hij dat heel makkelijk met de andere onderdelen, maar in deze proef was het wel even een struikelblokje. We lieten hele goede stukken zien, maar omdat ik zoveel bezig was met het sturen en het wennen aan de proef, was ik nu niet scherp genoeg om mij ook volledig te concentreren op die wissels. Voor Calimero geldt eigenlijk hetzelfde. Ik moet hem wel scherp houden. Maar hij zal wel alles voor mij doen en ik zou er bij wijze van spreken iedereen op kunnen zetten. Als iemand nog nooit een keertwending heeft gereden zeg ik: “Kom maar even op Calimero zitten zodat je het kunt voelen.” En dat maakt hem zo leuk. Hij is ontzettend lief, betrouwbaar en makkelijk en daarom kan ik dat soort dingen met hem doen.”

Match made in heaven

“Voor de finetuning moet ik hem alleen nog wel wat scherper maken”, geeft ze toe. “In de training zijn we dus ook veel bezig met schakelen. Ik krijg les van Bennie van Es en hij helpt mij gelukkig heel fanatiek. Oefening baart kunst is ons motto! Calimero kwam bij ons op stal toen zijn eigenaresse zwanger was. Bennie heeft toen de match tussen Calimero en mij gemaakt, want ik heb wel veel paarden in het Z gereden, maar daarna gaan ze vaak weg en daardoor ben ik ook nog niet verder gekomen.”

Bijzonder

Toen Calimero bij Postema op stal kwam had ze één doel. “Omdat ik heel graag de Z-jurycursus wilde doen moest ZZ-Licht +10 worden vóór 1 oktober. Calimero en ik zijn er vanaf 1 juni aan begonnen en het is ons gelukt! Op 1 oktober waren we ZZ-Licht +10 en in januari kan ik beginnen. Dus eigenlijk is mijn doel met hem behaald. Ik ben ontzettend trots op hem, want het is gewoon heel knap dat je in zo’n korte tijd met een nieuwe amazone op een nieuwe stal zo goed presteert. Eigenlijk hebben we nu alleen nog maar plezier. Ik zou graag nog eens wat anders doen, maar ik weet niet hoe lang hij nog blijft. Het zou het allermooist zijn als we ook nog een winstpunt halen in het ZZ-Zwaar, maar we zien het wel.”

Links; Calimero KVDB waar Barbara ZZ-Zwaar mee rijdt Rechts: De 2,5 jarige Barock Pinto hengst Tjalke die Barbara momenteel traint voor de hengstenkeuring van 27 februari. © PureMoments fotografie

Leuk om te doen

Postema heeft al wel talent voor de toekomst op stal staan. “Ik heb nu nog een tweeënhalf-jarige staan, dus daar ga ik straks lekker mee aan de slag. Voor dat soort jonge paarden zijn deze competities ideaal. Het is nog een beetje spannend om ver van huis te gaan, maar het is ook goed om eens te horen wat anderen ervan vinden. Het is echt leuk om te doen!” 

Mooie afsluiting

Als je meedoet aan de Hoefslag@Home-wintercompetitie maak je kans op op maat gemaakte Kingsley rijlaarzen. Voor Postema zou het een mooie blijvende herinnering zijn. “Het zou super zijn om die te winnen. Het zijn dan mooie rijlaarzen die ik overhoud aan mijn tijd met Calimero. Het is voor mij sowieso een bijzondere tijd geweest. Calimero is het eerste paard waarmee ik in het ZZ-Licht tien winstpunten heb behaald en hij heeft ervoor gezorgd dat ik de ZZ-Licht jurycursus mag doen. Die laarzen blijven voor altijd bij mij. Hij gaat straks weer terug naar zijn eigenaresse, maar die laarzen blijven hier als aandenken. Het zou een mooie afsluiting zijn”, komt de vrolijke amazone tot een eind. 

Calimero KVD © PureMoments fotografie

De Hoefslag@Home-wintercompetitie is afgelopen en de Hoefslag@Home Unlocked Competitie is van start gegaan. Klik hier voor meer informatie en om je in te schrijven.

Tekst: Elaine Duurham

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Foto:  Privébezit

 

Marinette van Acker met Esmee ©Privébezit

De 11-jarige Esmee (v. Westenwind) heeft volgens haar amazone Marinette van Acker eigenlijk haar hele leven vakantie gehad. Vijf maanden geleden nam ze de merrie over en besloot ze om Esmee opnieuw te laten inrijden. Ze noemen zichzelf herintreedsters in de paardensport, want Van Acker nam twee jaar geleden weer voor het eerst na lange tijd plaats in het zadel. Samen genieten ze met volle teugen met één doel: Lol maken. 

Weer een beetje bezig

De amazone vertelt over de geschiedenis van haar paard: “Esmee is van mijn moeder, maar zij is 80 jaar en onlangs hebben we besloten om een ander plekje te zoeken voor de paarden. We hebben ze allemaal verkocht, alleen Esmee hebben we gehouden en zij staat nu op een manege in pensionstalling. Ze is 11 jaar, maar heeft haar leven niks gedaan.” Van Acker besloot om de merrie opnieuw te laten inrijden. “Zo’n vijf maanden geleden ben ik er op gaan rijden. Vroeger heb ik namelijk altijd gereden totdat ik kinderen kreeg. Sinds twee jaar ben ik weer een beetje bezig en dan nu sinds een paar maanden met Esmee. Het gaat hartstikke leuk! “

Lekker vrijblijvend

Vroeger reed de amazone wedstrijdgericht, maar nu geniet ze lekker van het recreatief rijden. Ze neemt wel deel aan de Hoefslag@Home-wintercompetitie. “Omdat Esmee eigenlijk best wel heel goed loopt kregen we vaak te horen dat we wedstrijden moeten gaan rijden. Toevallig zag ik deze competitie op internet langskomen en toen zei ik tegen mijn vriendin: “Dit is wel leuk om een keer te doen! Het is lekker vrijblijvend, ik hoef geen witte broek aan, maar dan weten we wel waar we staan”, lacht ze. 

Jurering

“We hebben de proef toen in de les opgenomen en het ging eigenlijk best wel goed!” De combinatie kreeg voor hun Basis-proef 63,80%. “Het commentaar was heel erg gericht op tips en positiviteit. Ze zeiden niet wat we niet goed deden, maar gaven juist aan waar we op moesten letten om het de volgende keer beter te doen. Dat was heel mooi, want daar kun je mee verder. Ik heb het met mijn instructrice besproken en we hebben het ook meteen opgepakt in de les. Heel leuk!”

Lol maken

Marinette van Acker samen met haar moeder Annemarie van der Peet, de eigenaresse van Esmee

Esmee is een dressuur-gefokte KWPN’er. “Ze is het laatste fokproduct van mijn vader, dus ze is bij ons geboren en ik kende haar al wel heel goed voordat ik haar ging rijden. Maar omdat ik niet meer reed en mijn ouders ook niet, had ze haar hele leven vakantie gehad. Toen ik haar overnam was het dus wel de vraag of het nog zou gaan. Een 11-jarig paard inrijden is toch wel iets wat je niet elke dag doet. En daarbij was het ook de vraag of Esmee het zelf allemaal wel prima zou vinden. Uiteindelijk bleek ze mega braaf en liet ze alles toe. We hebben het samen hartstikke leuk en maken veel lol. En daar gaat het voor mij nu om. Ik wil lol met mijn paard hebben.”

Een echt familiepaard

 Vooral het feit dat de wedstrijddruk weg is maakt het voor De Acker ontspannen. “We rijden gewoon ons wekelijks lesje en verder trainen we gewoon samen verder. Van het terrein af gaan durf ik nog niet zo goed, want Esmee vindt nog best wel wat dingen eng en dan wordt ze nogal heet. Maar longeren, wandelen en rijden is een mooie combinatie voor ons. Esmee is gefokt door mijn vader, ik rijd er op, maar mijn kinderen nemen ook eens per week plaats in haar zadel. Een echt familiepaard. Ik heb twee zoons van 17 en 14 en zij rijden ook iedere week op haar, zij vindt het helemaal prima.”

Mooie combinatie

De amazone had een concreet doel voor ogen toen ze de merrie ging rijden. “Omdat ik al zo’n lange tijd niet gereden had, was ik een beetje bang geworden. Je wordt toch ouder en je wordt daardoor voorzichtiger”, lacht Van Acker. “Het was mijn eerste doel om vertrouwen op te bouwen met Esmee en dat is zeker bereikt, dat zit er helemaal in. Nu zou ik het heel leuk vinden om dressuurmatig een stukje verder te komen. Ik heb één keer in de week les en verder rijd ik voor mezelf, maar het zou mooi zijn als we een steeds mooiere combinatie worden.”

Proberen

“Afgelopen week zei ik tegen iemand dat Esmee en ik allebei herintreedster zijn in de paardensport. En eigenlijk is dat ook echt zo. Esmee is nu vijf maanden onder het zadel, ik ben weer fanatiek aan het rijden en het gaat samen hartstikke goed. Maar omdat ik zo’n lange tijd niet gereden heb, zijn mijn spullen wel wat verouderd.” Alle deelnemers aan de WeAllRide Hoefslag@Home-wintercompetitie maken kans op op maat gemaakte Kingsley rijlaarzen. “Als herintreedster moet ik alles opnieuw aanschaffen en als we straks eens een wedstrijdje gaan proberen zou het leuk zijn als ik er mooi uitzie”, besluit de vrolijke amazone tot slot. 

Klik hier voor meer informatie over de Hoefslag@Home-wintercompetitie. Een video insturen kan via de website van WeAllRide.

Tekst: Elaine Duurham

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Foto: Privébezit

 

Kim de Nies en Karel DDH © Macy Ophelders

Kim de Nies deed met Karel DDH (v. Negro) mee aan de Hoefslag@Home-wintercompetitie en kreeg mooie feedback op haar ingezonden proef. Trots is de amazone dan ook op hoe haar paard zich altijd inzet. “Als we op wedstrijd gaan zet hij altijd een stapje extra. En ik ben er trots op dat we samen echt een mooie combinatie zijn geworden.”

Training

“Op stal heet hij gewoon Kareltje hoor”, begint de amazone lachend te vertellen. “Hij is in bezit van Familie van de Kamp, van het dekstation De Havikerwaard uit De Steeg. Ik rijd en train hem al vanaf zijn derde en tot hij op een bepaald niveau is blijf ik hem opleiden.”

Aantrekkelijk idee

Bij de Hoefslag@Home-wintercompetitie zijn de proeven speciaal samengesteld. “Dat vond ik voor de afwisseling erg leuk! Daarnaast vond ik het rijden, filmen en insturen ook heel relaxed. Ik had niet het idee dat ik voor bepaalde punten moest rijden, dus het is gewoon leuk en competitief. En dat vond ik heel aantrekkelijk. Het commentaar dat ik kreeg sloot ook goed aan bij wat ik zelf zag en voelde.”

Droomdebuut

Kareltje is een vijfjarige Negro x Welt Hitt II en hij is gefokt door zijn eigenaren. “Het is echt een fantastisch paard met een gouden karakter. Daarnaast heeft hij ook enorm veel kwaliteit en bij alle wedstrijden die we gereden hebben scoorden we ook hoog. Op dit moment loopt hij in de reguliere wedstrijdsport in het M2. Vlak voordat de wedstrijden werden afgelast vanwege de corona-maatregelen maakte hij zijn debuut in deze klasse en toen kregen we al  74,5% en 75,5%. Dit alles was niet gelukt zonder mijn trainer Roelof Brink.”  

Sterke punten

© Charlotte Lemmens – picturepure

“We krijgen vaak als feedback van de juryleden dat we een hele fijne combinatie zijn waarin het paard goed gefocust is op mij. De proef verloopt in een mooie flow zonder storingen, omdat hij altijd oplet en goed zijn best doet. Een van zijn sterke punten is dan ook zeker de aanleuning.”

Een bijzonder paard

Naast zijn talent voor de dressuursport, houdt de ruin ook van een bosritje. “Hij is enorm betrouwbaar”, weet De Nies te vertellen. “Kareltje is zeker niet sloom of iets dergelijks, maar hij heeft de kwaliteit, is pittig en beschikt over een fantastisch karakter. Een gouden paard. En voor mij is het dan ook zeker een bijzonder paard om te trainen”, lacht de amazone. 

Mooie toekomst

Trots is ze dan ook op hoe haar paard zich altijd inzet. “Als we op wedstrijd gaan zet hij altijd een stapje extra. En ik ben er trots op dat we samen echt een mooie combinatie zijn geworden. De goede band die wij hebben valt ook de juryleden op, en een groter compliment kun je denk ik niet krijgen. Wedstrijdgericht hebben we nog geen kampioenschappen of iets dergelijks gereden, maar ik weet zeker dat dit paard ver gaat komen!”

Potentie

“Omdat ik hem rijd voor een eigenaar weet ik niet hoe lang ik nog van hem kan genieten. Ik hoop natuurlijk dat we nog een heel eind mogen komen samen, maar zolang ik hem mag blijven rijden train ik hem lekker door. Ik hoop dat dat nog een tijdje is, want hij heeft enorm veel potentie!”, lacht De Nies. 

Mooie combinaties

Net als de andere deelnemers aan de WeAllRide Hoefslag@Home-wintercompetitie maakt ook De Nies kans op op maat gemaakte Kingsley rijlaarzen. “Het is altijd fijn om mooie nieuwe laarzen te hebben en bij Kingsley kan je altijd mooie combinaties maken. Als ik dat zie bij de ambassadeurs van Kingsley ziet dat er altijd mega mooi uit, dus dat zou ik ook wel willen”, besluit de goedlachse amazone. 

Klik hier voor meer informatie over de Hoefslag@Home-wintercompetitie. Een video insturen kan via de website van WeAllRide.

Tekst: Elaine Duurham

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Foto:  Macy Ophelders

 

 

Sarah van der Meer met Laetitia © Babette van der Wal fotografie

Vier jaar geleden kreeg de moeder van Sarah van der Meer het veulen Laetitia (v. Rousseau) in bezit. De amazone reed de merrie in, kocht haar over en leidde haar zelf op. Nu, vier jaar later, vond Van der Meer het tijd voor een 0-meting en daarom deed  de combinatie mee aan de Hoefslag@Home-wintercompetitie in de klasse Licht.

Dezelfde kansen

Ze vertelt over haar motivatie om mee te doen: “Ik had het idee dat ze er klaar voor was om wedstrijden te starten, alleen het jammere is dat dat nu helaas niet kan vanwege corona. Maar ik wilde toch een keer meten waar we staan en hoe ver we zijn, dus dit was echt het perfecte moment voor ons.” Van der Meer vond het online proeven rijden vergelijkbaar met op concours gaan. “Laetitia was gewoon ingevlochten en ze zag er netjes uit. Verder heb ik de proef gewoon in één keer gefilmd en niet meerdere keren opnieuw gereden. Ik wilde evenveel kansen als normaal. Dus daarin konden we ons goed meten en was het vergelijkbaar met een echte wedstrijd.”

Motiverend

Van der Meer en Laetitia kregen erg positief commentaar op hun gereden proef. “Bovenaan het protocol stond dat we een goede combinatie waren en dat het leuk was om naar te kijken. Het is super leuk en motiverend om dat meteen te lezen! Ze vonden onze proef erg goed, alleen mijn paard mocht nog wat meer bergopwaarts en van achter naar voren lopen. Dat is ook wel een stukje waar we in de training mee bezig zijn, want met een jong paard is dat wat lastiger. Ze heeft nog wat balansverlies en moet nog sterker worden, maar daar wordt aan gewerkt hoor”, vertelt de amazone lachend verder. 

Eerste eigen paard

“Laetitia hebben we al van veulen af aan in bezit. Eerst heeft mijn moeder haar als veulen gekocht, maar toen ben ik haar in gaan rijden en daarnaast was ik tegelijkertijd ook nog op zoek naar een jong paard erbij. Ik wilde echt zelf mijn eerste eigen paard kopen, dus toen zei mijn moeder: “Nou, dan koop je deze van mij en dan heb je nu je eerste eigen paard gekocht.” Laetitia is een ontzettend lief paard, maar het is ook een echte merrie. Als ze iets niet wil dan kan ze dat lang volhouden”, lacht Van der Meer.

Zelf opleiden

“Verder is ze heel leergierig en dat maakt het ook zo leuk om met haar te werken. Ze pakt alles heel goed op. Zelf heb ik ook erg veel plezier in het opleiden van een jong dier. Het is een heel leuk project. Naast Laetitia heb ik nog een 11-jarig paard waar ik Grand Prix mee rijd en die heb ik vanaf zijn derde jaar ook helemaal zelf opgeleid. Heel gaaf, maar tegelijkertijd leek het mij ook leuk om weer met zo’n jong paard aan de slag te gaan. Een paard opleiden heb ik vaker gedaan, maar het is toch anders paardrijden dan dat ik eerder deed en je leert er ook veel van.”

Juiste proef

Een proef kiezen voor de competitie was nog niet zo makkelijk. “We begonnen eigenlijk met het oefenen van de Basis-proef. Want de proef die hoorde bij de klasse Licht leek mij best wel lastig voor mijn paard.” In deze proef zou de merrie drie passen achterwaarts moeten gaan, een onderdeel waar Laetitia voorheen moeite mee had. Toch wilde de amazone niet voor de voor hen makkelijk weg kiezen en de basis-proef rijden.  “In de trainingen in de week voorafgaand aan de wedstrijd heb ik dus mijn aandacht gelegd op het achterwaarts gaan zodat we toch de moeilijke proef konden rijden. Ze kon het nog niet zo goed, dus ik vond het een mooie uitdaging om alle drie de passen gecontroleerd achterwaarts te rijden. De middengalop op de volte vond ze ook lastig, dus dat moest ook nog geoefend worden. In deze proef was ook alles best snel achter elkaar. Dat is met een jong paard sowieso al lastiger en in de 20 x 40 bak is het ook wennen. We hebben dus genoeg geoefend!”

Steeds hoger

“Het geluk van Laetitia is dat ze drie hele goede gangen heeft. Ze kan heel mooi stappen, de draf pakt ze steeds mooier op en in haar galop kan ik heel fijn doorwerken. Maar ook de zijgangen komen steeds beter tot uiting. Met haar vier jaar en 1.74m is ze best wel groot, maar daardoor blijft ze ontzettend soepel.” De amazone zou het liefst ook met dit paard in de Grand Prix starten. “Als er ooit een goed bod komt dan zeg ik nooit nee, maar mijn doel is om zoveel mogelijk wedstrijden te rijden zolang ik haar heb. Het lijkt me daarbij leuk om alle klassen weer door te gaan en we gaan proberen om elke seizoen een klasse hoger te starten.”

Aan de maat

Laetitia is goed aan de maat, maar haar amazone heeft ook lange benen. Als je meedoet aan de Hoefslag@Home-wintercompetitie maak je kans op op maat gemaakte Kingsley rijlaarzen. Geen overbodige luxe vindt de amazone. “Het is voor mij best wel moeilijk om goed passende rijlaarzen aan te meten, in een normale ruitersportzaak slaag ik eigenlijk niet”, lacht ze. “Als ik dan zoiets moois kan winnen is het helemaal super!”, vertelt Van der Meer lachend tot slot. 

Klik hier voor meer informatie over de Hoefslag@Home-wintercompetitie. Een video insturen kan via de website van WeAllRide.

Tekst: Elaine Duurham

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Foto:  Babette van der Wal fotografie

 

 

Fenna en Dreamy © Luna Gerets

Fenna van den Akker is nu ongeveer drie maanden de vaste amazone van de Tinker-merrie Dreamy. Dreamy had daarvoor nog niet veel gedaan en barstte van de energie. De amazone is iedere dag met haar pony bezig en het begint zijn vruchten af te werpen. Een officiële wedstrijd rijden is, als de quarantaine het toe laat, dichtbij, maar de combinatie rijdt al wel fanatiek mee in de online Hoefslag@Home-wintercompetitie

Mooi moment

“Samen met Syrche van Codewever en Jasmijn van Kan besloot ik om mee te doen aan de WeAllRide Hoefslag@Home-wintercompetitie. Ik heb meegedaan met de pony van Syrche, Dreamy. Dreamy is een 11-jarige Tinker merrie die nu ongeveer 3 maanden bij ons op stal staat. Toen we haar kregen was het eigenlijk de bedoeling dat we zouden bekijken of we iets met haar konden, want ze was niet echt de braafste”, vertelt Van den Akker lachend. “Ik ben met haar aan de slag gegaan, ben haar gaan rijden en nu vond ik het een mooi moment om onze proef te laten beoordelen.”

Super braaf

Dreamy wordt elke dag door de amazone bereden. “Want ze moet wel echt haar energie kwijt! Het is een enorme druktemaker, ze wil het liefst zo hard mogelijk gaan en als ze de kans krijgt om te bokken, dan doet ze het. Dat vindt ze alleen maar leuk. Toen we haar kregen stak ze alleen maar haar hoofd tussen haar benen en sloeg ze aan het bokken, het was bijna niet uit te zitten, maar ze is enorm vooruitgegaan. Je zou wel kunnen zeggen dat ze nu super braaf is.”

Energie

Het probleem van de merrie was dat ze vooral erg veel energie over had. “Voordat ze bij ons kwam stond ze bij een boer op stal en hoefde ze weinig te doen. Het was dus een deel energie wat ze kwijt moest, maar ook in haar rug zaten een aantal dingen niet goed waardoor het zadel niet lekker lag. Dat kan er natuurlijk ook aan meegewerkt hebben dat ze zo reageerde. Maar het is een slim paard, na verloop van tijd kreeg ze in de gaten dat als ze maar lang genoeg bleef bokken, ik er af zou vallen en zij klaar zou zijn. Door haar iedere dag te rijden en te longeren én er een masseur bij te halen gaat het nu zo goed.”

Wereld van verschil

“Qua omgang is het een mega lieve en knuffelige pony. Je kunt er de kleinste kinderen bij in de buurt laten en ze laat zich gewillig poetsen en knuffelen. Maar met rijden is het een ander verhaal, dan is ze super druk”, lacht de amazone. “Het is echt een wereld van verschil, maar dat is ook wel de reden dat ik haar zo leuk vind denk ik.”

Uitdaging

“Ik kies meestal de niet-brave pony’s uit, die uitdaging vond ik altijd al leuk, maar bij haar sprak mij het feit aan dat er wat te verbeteren viel. Ik vind het gaaf om te zien dat een paard door er fanatiek mee aan de slag te gaan zoveel kan verbeteren. Dan krijg je echt terug wat je er in stopt. Zelf ben ik een enorme druktemaker, dat is zij ook, dus soms botst dat wel, maar je ziet ook dat het samen goed kan gaan.”

Vooruit komen

Het leukste wat de amazone met Dreamy heeft gedaan was de allereerste wedstrijd. “Toen heeft zij mij zo verbaasd, omdat ze ondanks alle toeters en bellen enorm rustig bleef. Ik dacht; we gaan gewoon voor een rustig rondje, maar we werden gewoon vijfde! Ze heeft toen echt laten zien dat ze het zeker kan. Het lijkt me hartstikke leuk om zo ver mogelijk met haar te komen. Dat wil zeggen, officieel starten en hogerop komen. Het is wel de bedoeling dat ze gewoon bij ons op stal blijft, dus voor nu hebben we nog veel tijd om samen vooruit te komen. Een van de belangrijkste doelen is om haar rustig genoeg te krijgen dat ze uiteindelijk met meer kinderen in de les mee kan lopen. Het lijkt mij fijn om te zien dat er kleinere kinderen ook van haar genieten.”

Mooie set

Als je meedoet aan de Hoefslag@Home-wintercompetitie maak je kans op op maat gemaakte Kingsley rijlaarzen. Van den Akker zou ze graag willen winnen, omdat de laarzen haar wedstrijdset compleet zouden maken. “Als ik straks met haar officieel op wedstrijd mag starten en het is mij gelukt om haar rustig en braaf te krijgen, zou het wel heel erg leuk zijn als ik dat kan doen met mooie laarzen.  Het zou mijn outfit echt af maken”, besluit de amazone. 

Klik hier voor meer informatie over de Hoefslag@Home-wintercompetitie. Een video insturen kan via de website van WeAllRide.

Tekst Elaine Duurham

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Foto:   

Eveline van der Linde met Excalibour © Fleur ten Hove photography

Ontspannen op wedstrijd gaan was voor Eveline van der Linde en de 11-jarige ruin Excalibour (v. Jazz) niet vanzelfsprekend. Toch schopte zet het tot het Z1, maar omdat haar paard zoveel spanning opbouwde besloot de amazone om weer bij de basis te beginnen. De online Hoefsalg@Home-wintercompetitie is nu dan ook een mooi meetmoment. “Het is een ontspannen manier van oefenen”, vertelt Van der Linde. 

Jurysport

“Tot mijn 21ste heb ik altijd op maneges gereden, maar toen kocht ik mijn eerste eigen paard. Vanaf dat moment heb ik ook altijd KNHS-wedstrijden gereden tot en met het Z2 dressuur en L springen, maar de laatste jaren lag mijn focus echt op de dressuur. Toch is het is wel zo dat ik de laatste tijd die wedstrijden niet meer zo leuk vond. Ik vind dat het erg individueel wordt en het jurysport-gehalte wordt voor mijn gevoel steeds meer. Daarnaast kreeg mijn paard in het voorjaar een blessure en werd er gedacht dat het nooit meer goed met hem zou komen.”

Een doel

Uiteindelijk kwam het toch goed, maar vond ze het wel een goed moment om bij zichzelf na te gaan wat ze nu eigenlijk wilde. “Ik had weinig plezier in het wedstrijden rijden, maar vond het tegelijkertijd wel heel tof om een doel te hebben. Daarom vond ik de WeAllRide Hoefslag@Home-wintercompetitie ontzettend leuk! Ik krijg toch feedback, ik heb een doel, maar het is voor mij toch minder een jurysport. “

Ontspannen oefenen

Ze deed mee met haar paard Excalibour. “Excalibour is een 11-jarige KWPN-ruin en ik heb hem nu anderhalf jaar in bezit”, vertelt de amazone verder. “We hebben via de KNHS al best wel veel wedstrijden gereden, maar het ging eigenlijk niet heel erg goed. Het is best wel een pittig paard met extreem veel looplust en als het dan op ander terrein ook nog een beetje spannend wordt, kom ik helemaal niet aan rijden toe. Hij is veel te druk met zichzelf”, vertelt de amazone lachend. “Excalibour is volledig dressuur gefokt, hij heeft enorm veel bloed, dus dit is eigenlijk een hele fijne en ontspannen vorm van oefenen.”

Terug naar de basis

© Fleur ten Hove photography

“Met mijn vorige paarden ben ik twee keer tot en met het Z2 gekomen. Met hem ben ik wel een aantal keer in het Z1 gestart, maar dat ging echt niet goed. Op een gegeven moment heb ik bij de KNHS dispensatie aangevraagd met de vraag of mijn resultaten in het Z1 geschrapt mochten worden. Toen ben ik teruggegaan naar het L2 om aan de basis te werken.” De combinatie deed nu mee in de klasse Licht. “Alle knopjes zitten er op, dus in principe zouden we in iedere klasse mee kunnen doen. Maar ik vond het toch een goed idee om rustig aan te beginnen. Het is best wel een moeilijk paard voor een amateur-amazone zoals ik.”

Twee persoonlijkheden

“Het is ook een beetje de manier waarop hij gefokt is waarom hij zo moeilijk is. Zijn vader is Jazz en zijn opa is Rubiquil. Je zou kunnen zeggen dat dat twee uiterste van karakters zijn. Het ding is dat hij allebei die karakters in verschillende situaties laat zien. Of ik nu buitenrijd of een proef aan het rijden ben, met hem cross of met hem spring, in elke situatie kan hij als zijn opa óf als zijn vader reageren. Dat is dan heel schrikachtig en opgefokt en dat uit zich bij hem dat hij in een enorme passage gaat lopen, maar er niet meer uit komt. Het ziet er onwijs spectaculair uit, maar ik heb niks meer te zeggen. Dus als de entourage spannend wordt en hij besluit als zijn vader te reageren, komt dat er uit, maar aan de andere kant kan hij ook heel nuchter reageren zoals zijn opa. Als ik een buitenrit maak en er springt een hond tegen ons aan of als we een landbouwmachine te komen, kijkt hij niet op of om. Dan is hij heel rustig, heeft hij geen enorme hartslag, maar blijft hij gewoon normaal.”

Volledig in passage

Eigenlijk begon de wedstrijd-spanning van Excalibour al voordat ze vertrokken waren. “Als we hem dan in de trailer probeerden te laden vond hij het al enorm spannend. Die spanning kon hij vervolgens ook niet loslaten en ik had niet de capaciteiten om het weg te laten vloeien. We hebben een keer een L2 proef volledig in passage en piaffe gereden, zonder dat ik het zelf wilde”, vertelt Van der Linde lachend verder. “Hij wil altijd verder en meer, maar als je hem bij je wil houden is zijn eerste reactie om in passage te gaan. Om hem ontspannen over zijn rug in een arbeidsdraf te laten lopen is voor mij heel moeilijk.”

Het grootste compliment

Toch is de amazone gek op haar paard. “Wat ik zo leuk aan hem vind is dat hij altijd een enorm fijn gevoel geeft. Hij doet nooit eng. Ik noem dat drukke gedrag van hem altijd ‘Beast-mode’, hij doet geen stap verkeerd, bokt niet, steigert niet, maar gaat alleen heel heftig lopen. Ik heb hem bij een dressuurstal gekocht waar ze die manier van lopen juist op proberen te roepen, maar Ik vind het een hele leuke uitdaging om hem rustig te kunnen laten lopen, maar wel naar die Beast-mode te kunnen vragen. Het wordt steeds makkelijker om hem bij me te houden. Dat resulteerde nu in twee hele vlakken proeven, hij had veel te weinig activiteit, maar een groter compliment had je mij niet kunnen geven!”

© Fleur ten Hove photography

Maatje

“Ik ben trots op het feit dat we nu heel goed kunnen schakelen. Dus dat we over de gehele linie ontspannen blijven, maar dat als ik meer van hem vraag, het ook kan. En ik ben trots op de band die ik met hem heb. Het is echt mijn maatje en dat gevoel heb ik nog nooit zo sterk bij een ander paard gehad. Excalibour is mijn zesde eigen paard, maar het is de eerste die zo op mij gericht is en altijd vriendelijk is. Hij kruipt nog net niet op schoot, maar als hij het zou kunnen zou hij het doen. Als hij die heftigheid ook tegen mij zou hebben gebruikt had ik hem denk ik wel verkocht, want dan vind ik het eng worden. Maar hij komt op mij over als een paard dat ontzettend enthousiast is en enorm graag wil. En stiekem vind ik dat wel heel fijn.”

Diverse trainingen

In juni brak de ruin een stuk van zijn hoefbot. “Toen stelde ik mijn doelen met hem bij. Ik dacht: als het een recreatiepaard wordt waar ik af en toe nog een bosrit mee kan maken ben ik heel erg gelukkig. Maar sinds drie maanden weten we dat alles weer kan, dus ik denk dat ik nu toch weer wat meer moet doen. Nu kijk ik per week wat we doen en ik ben zelf heel erg van de afwisseling. Nu maak ik eens per week een buitenrit van 10 of 20 kilometer, ik spring elke week wel eens en één of twee keer in de maand gaan we crossen. Een doel qua wedstrijden gaat wel weer komen, maar nu heb ik dat nog niet echt.”

Beste van het beste

Als je meedoet aan de Hoefslag@Home-wintercompetitie maak je kans op op maat gemaakte Kingsley rijlaarzen. “De spullen die mijn paard nodig heeft zijn altijd van enorm goede kwaliteit en ik zoek altijd naar het beste van het beste. Maar ik koop voor mezelf eigenlijk nooit echt mooie dingen. Ik zou nooit veel geld uitgeven aan laarzen of een jas, maar laatst had ik hoefschoenen voor mijn paard nodig en dan zoek ik de allerbeste uit. Want het gaat om hem. Dus wat dat betreft zou ik ook een keer gaaf vinden als ik ook iets moois heb”, vertelt de amazone vrolijk tot slot. 

Klik hier voor meer informatie over de Hoefslag@Home-wintercompetitie. Een video insturen kan via de website van WeAllRide.

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Foto:   

 

Syrche Cordewener en de driejarige Éowym van Stal aan ’t Kanaal © Cindy Melching

Syrche Cordewener is haar zelfgefokte en inmiddels driejarige Tinker Éowym van Stal aan ’t Kanaal aan het opleiden. De moeder van deze merrie, Darcy’s Ranchero, is ook in eigendom van de amazone. Zij verschijnt de ene dag op concours in de Z1-rubriek en de andere dag loopt ze mee in de manegelessen. Cordewener hoopt dat de jonge Éowym zich net zo goed ontwikkelt als haar moeder, maar voor nu ziet de toekomst van de combinatie er al rooskleurig uit. 

Liefde voor Tinkers

Cordewener vertelt over haar achtergrond in de paardensport: “Op mijn veertiende kocht ik mijn eerste eigen pony en zo is het eigenlijk een beetje verder gegaan. Toen ik de juiste leeftijd had ben ik een paardenhouderij-opleiding gaan volgen en uiteindelijk ben ik op een manege gaan werken. Nu werk ik volledig voor mezelf, dus het is een mooie route geweest. Op dit moment heb ik voornamelijk Tinkers en Welsh pony’s. De Tinkers breng ik ook zelf uit in de dressuursport, ze lopen in een tweespan, in een vierspan en we doen af en toe mee aan een show op een evenement. Ze zijn enorm veelzijdig!”

Verrassing!

Haar liefde voor Tinkers ontstond bij haar eerste eigen pony. “Dat was een Tinker”, lacht ze. “Ik heb daar een aantal veulens van gefokt en toevallig is er toen nog een merrie bijgekomen.” De moeder van Éowym. “Ze kwam uit Ierland, maar het was een verrassing dat ze op dat moment drachtig was. Zo breidde de boel uit, ik heb inmiddels acht Tinkers, maar ik vind ze zo leuk.”

Rustig aan

“Eerder had ik een sportpaard, maar zij raakte helaas geblesseerd. Toen heb ik die merrie uit Ierland maar uit de wei geplukt en ben ik daar dressuurmatig gaan rijden. We rijden nu in het Z1, maar hebben de punten voor het Z2. Haar dochter, Éowym van stal aan ’t kanaal, is een driejarige en omdat ik niet meer in de B mag starten breng ik haar als het weer mag uit in het L1. De online-competitie is voor ons enorm fijn. We kunnen gewoon rustig B-proefjes rijden en ik hoop haar volgend jaar uit te brengen in het L1.”

Hoefslag@Home-wintercompetitie

Cordewener deed met allebei haar merries mee aan de Hoefslag@Home-wintercompetitie. “Het online proeven rijden is echt wel even anders als je normaal gesproken gewend bent om op wedstrijd te gaan. Maar ik moet zeggen dat het een goede formule is. Zeker met mijn jonge merrie is het een goede stok achter de deur om goed op de letter te rijden en de lijnen mooi recht te houden. In een normale training blijft dat wel een beetje achterwege”, geeft de amazone lachend toe. “Als je dan zo’n proefje rijdt denk je wel even ‘oja, dat zijn de punten waar ik nog aan moet werken’. Dus daar deed ik het vooral voor. Omdat ik straks wel L1 met haar moet starten, wil ik al wel ervaring met haar opdoen en dan vind ik het zeker fijn om het op deze manier te kunnen doen.” 

Zo moeder, zo dochter

Syrche met de moeder van Éowym Darcy’s Ranchero © Luna Gerets

Éowym lijkt veel op haar moeder Darcy’s Ranchero. “Net zoals haar moeder is Éowym heel makkelijk, maar voor een Tinker wel sensibel en heet. Toch zijn ze allebei wel meewerkend, anders was ik er natuurlijk ook niet zo ver mee gekomen. Haar moeder loopt in de manegelessen mee, maar als ik er op zit loopt ze net zo makkelijk een proef uit het Z1. Éowym loopt op dit moment alleen nog maar onder mij. Ik vind haar op dit moment eigenlijk te goed om daar meerdere mensen op te zetten. Ik hoop echt dat zij net zo ver komt in de sport als Darcy’s Ranchero, maar we doen alles wel volgens het principe ‘we zien wel hoe ver we komen’. 

Stokje

De sportmerrie van Cordewener in klein van stuk, maar staat haar mannetje tussen de grote paarden. “Het Z1 is al best hoog voor een pony van 1 meter 40. Op dit moment zijn we bezig met de wissels wat ze ook goed oppakt, dus het Z2 gaat ze ook nog wel lopen, maar daarna wordt het natuurlijk steeds moeilijker. Ik hoop dat Éowym het stokje tegen die tijd kan overnemen.”

Mooie set

Als je meedoet aan de Hoefslag@Home-wintercompetitie maak je kans op op maat gemaakte Kingsley rijlaarzen. “Het zou natuurlijk ontzettend leuk zijn als ik die straks om mijn benen heb zitten. Als ik in het voorjaar met Éowym aan de slag mag in de ring hebben we een mooie nieuwe set en kunnen we samen shinen”, vertelt de amazone lachend tot slot. 

Klik hier voor meer informatie over de Hoefslag@Home-wintercompetitie. Een video insturen kan via de website van WeAllRide.

Tekst: Elaine Duurham

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Foto:   

Jasmijn van Kan en Skye © Cindy Melching

Samen met de Tinker-merrie Blue Skye (v. John Boy) timmert Jasmijn van Kan aan de weg in de dressuursport. Afgelopen zomer reden ze succesvol mee op de Tinkerdagen en hun derde wedstrijd sloten ze af met tweemaal een oranje rozet. Skye is volgens de amazone een beetje lui, maar Van Kan vindt die uitdaging juist ontzettend leuk. Ze besloot een filmpje in te sturen voor feedback om te kijken of ze vooruitgang boeken.

Goed plan

Ze vertelt: “Ik rijd het paard van een vriendin van mij en zij stuurde de aankondiging van de Hoefslag@Home-wintercompetitie naar mij door met de vraag: “Zullen wij dit gaan doen?” En ik vond het meteen een goed plan. Het was super leuk om te doen en we hebben er allebei veel van geleerd. Ik rijd nu ongeveer 11 jaar paard, en ben ook al lang op deze stal te vinden”, lacht de 17-jarigemazone. 

Skye

“Een tijdje nadat ik hier kwam heb ik de eigenaresse van Skye ontmoet en zijn we bevriend geraakt. Vervolgens heb ik echt leren rijden op een van haar kleine pony’s, want die was best moeilijk. Op een gegeven moment groeide ik te hard en kon ik die pony niet meer rijden, dus afgelopen zomer ben ik overgestapt naar het paard waar ik nu op rijd.”

Niet makkelijk

De samenkomst van de amazone en de Tinker was toevallig. “De eigenaresse ging met Skye naar de Tinkerdagen en ze vroeg of ik misschien mee wilde. Het enige ding was dat ik dan ook een Tinker nodig had. Dus toen ben ik plotsklaps die pony maar gaan rijden. Ze is niet de makkelijkste, maar ik ben er wel achter gekomen dat ik dat harde werken wel ontzettend leuk vind.”

Gewoon geen zin

Lachend vervolgt Van Kan: “Skye is wat luier. Ze heeft niet echt zin om meer te doen dan nodig is, dus aan mij de taak om haar te motiveren. Als ze het zelf leuk vindt, doet ze alles voor je. Maar als ze geen zin heeft dan is ze ook niet te beroerd om een bokje te geven, niet omdat ze gemeen is, maar om aan te geven dat ze er gewoon geen zin in heeft. Ze heeft heel veel in huis, maar moet goed gemotiveerd worden om het te laten zien. Verder is ze wel ontzettend lief.”

Positieve energie

Samen met instructrice en eigenaresse van Skye Syrche Cordewener en haar pony Éowyn van Stal aan ‘T Kanaal

“Met haar heb ik nu drie wedstrijden gereden. Twee hiervan waren bij de Tinkerdagen en de derde was hier in de buurt. Toen liet ze echt zien wat ze kon en werden we twee keer eerste! Ze vindt het enorm leuk om te springen en daar komt ook echt de juiste soort activiteit naar voren. Daarnaast vindt ze de zijgangen leuk, daar gaat ze harder van lopen en je merkt dat ze er energie van krijgt.”

Trots

“Ik ben er trots op dat we op onze derde wedstrijd al meteen eerste werden. We hebben de hele zomer gereden en ik ben de hele zomer fanatiek met haar bezig geweest, dus dat was wel het moment dat ik het terugzag. We hebben echt sprongen gemaakt. Ook rijden we veel buiten en dan vind ik het mooi om te zien dat ze volledig ontspannen is. Het is echt genieten voor ons allebei!” Concrete plannen heeft de amazone niet. “Het is vooral kijken waar het naartoe gaat en ik ben heel benieuwd hoe we ons gaan ontwikkelen. Ik ben ook echt bereid om er hard voor te werken.”

Succesvol wedstrijden rijden

Als je meedoet aan de Hoefslag@Home-wintercompetitie maak je kans op op maat gemaakte Kingsley rijlaarzen. Van Kan vertelt waarom juist zij die zou moeten winnen: “Ik zou ze ontzettend graag willen winnen! Als we deze goede lijn vast weten te houden en we straks ook samen succesvol wedstrijd kunnen rijden,  zou het fijn zijn als ik ook mooie laarzen aan heb”, vertelt de jonge amazone uitgelaten tot slot. 

Klik hier voor meer informatie over de Hoefslag@Home-wintercompetitie. Een video insturen kan via de website van WeAllRide.

Tekst: Elaine Duurham

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Foto:  Cindy Melching

Kayleigh Eleveld en Finnigan © Melanie Brevink

Samen met haar vierenhalf-jarige paard Finnigan (v. Feedback) rijdt Kayleigh Eleveld in het L en binnen vijf wedstrijden wisten ze al 25 winstpunten te behalen. Volgens Eleveld was het anderhalf jaar geleden liefde op het eerste gezicht en zijn ze nog steeds dol op elkaar. De ambitieuze amazone heeft wel een doel gesteld: samen in de Lichte Tour komen. 

Fanatiek

Omdat er nu geen wedstrijden gereden kunnen worden, besloot de amazone online een proef in te sturen. “Ik zag de Hoefslag@Home-wintercompetitie op Facebook voorbij komen, maar in eerste instantie dacht ik dat het niets voor mij zou zijn; ik wil namelijk gewoon op wedstrijd. Maar nu het vanwege de tweede wedstrijd-stop weer zo lang ging duren wilde ik het toch een keertje proberen. Ik zou mezelf wel omschrijven als een fanatieke wedstrijdamazone. Het is wel zo dat ik maar één paard heb en er niet professioneel mee bezig ben, maar ik probeer wel om twee á drie keer in de maand op wedstrijd te gaan ja”, vertelt Eleveld lachend.

Liefde op het eerste gezicht

Over haar paard Finnigan vertelt de amazone vrolijk; “Mijn vorige paard was helaas afgekeurd voor de sport en toen ben ik via een vriendin van stal bij hem terecht gekomen. Hij was wel zadelmak, maar stond gewoon al een paar maanden op een weitje vakantie te vieren.” Toen ze hem zag was het meteen liefde op het eerste gezicht. “Ik vond hem direct heel mooi, want hij leek erg op mijn eerste paard. Maar het viel ook op dat hij super sociaal was. Hij kwam meteen naar ons toe en was heel erg rustig. Daar waren we ook wel aan toe”, lacht de amazone. “De vorige paarden die wij gehad hadden waren allemaal een beetje heethoofden, maar deze heeft nog nooit een stap verkeerd gezet. Het was een goede keus.”

Online

De combinatie is nu anderhalf jaar samen. “We zijn gewoon in de B begonnen met wedstrijden. Ik vind het persoonlijk erg belangrijk om alle klassen gewoon uit te rijden, dus alle 30 winstpunten bij elkaar te rijden. Daarnaast is het een goede manier om mijn jonge paard op te leiden en kan hij wat van de omgeving zien. Na de vorige corona-stop hebben we ons L-debuut gemaakt. Maar dat ging zo goed dat hij na vijf wedstrijden al op 25 winstpunten stond”, lacht de amazone. “Dus het is een beetje jammer dat het nu weer stil ligt. We wilden heel graag het outdoor-seizoen in de regio rijden, maar dat is niet gelukt. Dus daarom doen we het nu maar via de online-proeven en houden we zo bij hoe we ervoor staan.”

Beste beentje voor

© Melanie Brevink

“Finnigan is echt de grootste schat die er is. Hij heeft iets verlatingsangst, maar met de tijd wordt dat ook al een heel stuk beter. We hebben ook nog een shetlander en daarmee is hij echt beste vriendjes. Die twee vinden het geweldig om met elkaar te spelen. Een grote goedzak. Zijn karakter is ook zijn grootste pluspunt. Hij kan goed bewegen, maar het is geen Totilas. Ik denk dan ook dat hij door zijn meewerkende karakter een heel eind kan komen. Met mijn andere paarden had ik nog nooit een finale gewonnen, maar de eerste finale die ik met hem reed wist hij meteen te winnen! Tijdens de regiokampioenschappen liep hij ook in de prijzen, dus dat is al heel mooi, maar het mooiste is dat hij bij elke wedstrijd zijn beste beentje voor zet.”

Slipjas

De amazone ziet de toekomst rooskleurig is. “Ik hoop dat ik ooit met hem de Lichte Tour mag behalen en dat ik een slipjas aanmag. Dat is het doel. Het is heel ver vooruit gekeken, maar als je dan ergens een doel moet stellen, is dit wel heel gaaf.”

Kingsley laarzen

Als je meedoet aan de Hoefslag@Home-wintercompetitie maak je kans op op maat gemaakte Kingsley rijlaarzen. Eleveld vertelt waarom juist zij die zou moeten winnen. “Die laarzen zijn natuurlijk iets super gaafs! Ik denk dat iedereen ze wel zou willen. Voor mij zijn ze eigenlijk veel te duur, maar het zou mijn wedstrijdset helemaal afmaken. Ik heb een paard die het fantastisch doet en het zou helemaal kloppen als ik er dan ook fantastisch uitzie”, vertelt de enthousiaste amazone lachend. 

Klik hier voor meer informatie over de Hoefslag@Home-wintercompetitie. Een video insturen kan via de website van WeAllRide.

Tekst: Elaine Duurham

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Foto:   Melanie Brevink

In haar vorige video liet Yvonne Schoo zien hoe haar neefje Wout een proef reed en zij het filmde voor de Hoefslag@Home-online competitie. Ondertussen hebben ze de proef ingezonden en binnen 48 uur konden ze hun protocol mét feedback downloaden.

Positief

Wout en zijn pony Nigel zijn nog niet heel lang een combinatie, toch was de jury erg tevreden over hun proef.  “Dit is een leuke manier om te kijken wat de jury over Wout en Nigel zegt. Het is extra leuk dat de jury zo positief is en alle punten gewoon op een leuke manier heeft beschreven”, vindt Schoo.

Ben je benieuwd hoe de proef van Wout ging, wat de jury allemaal opmerkte en waarom het zo nuttig is om je proef terug te kijken? Bekijk dan snel de nieuwste video.

Opgeven

Wil jij ook graag je protocol kunnen vergelijken met je proef, en tegelijkertijd kans maken op leuke prijzen? Geef je dan hier op voor onze online-competitie!

Zie ook: Vlog Yvonne Schoo l “Zo doe je mee aan Hoefslag@Home”

Zie ook: Vlog Yvonne Schoo I Van hand veranderen en de gebroken lijn

Volg ons!

0FansLike
0VolgersVolg
0VolgersVolg
1,451Youtube abonneesAbonneer