Hoefslag@Home

Hoefslag@Home

Vanwege de vele aanmeldingen en enthousiaste deelnemers hebben WeAllRide en Hoefslag besloten de Hoefslag@Home-longeerchallenge te verlengen. Je hebt nu tot het einde van het jaar de mogelijkheid om je video te laten beoordelen door onze juryleden. Daarnaast maak je ook nog steeds kans op een privéles van het door jou gekozen jurylid.

Ook in de winter is longeren natuurlijk erg belangrijk. Over het algemeen komen paarden vaak minder op de wei, wat betekent dat ze minder de mogelijkheid hebben om te bewegen. Longeren is tijdens deze periode een goede manier om je paard gezond én in conditie te houden.

Vaak onderschat

Niet alleen tijdens het rijden, maar ook tijdens het werken vanaf de grond is het belangrijk dat je je paard op de juiste manier belast. In de praktijk blijkt soms dan ook dat goed longeren vaak onderschat wordt. Daarom is de Hoefslag@Home-longeerchallenge in het leven geroepen. Het is dé manier om feedback te krijgen op je trainingen, zonder dat er iets van afhangt. Het mag dus gerust fout gaan, want het is geen wedstrijd.

Hoe werkt het?

Maak een video van maximaal zes minuten lang waarbij het paard én de longeur volledig in beeld zijn. Dit kan je doen met een filmcamera, maar telefoonkwaliteit voldoet in dit geval ook prima aan de eisen. Voor maar €12,50 kan je de video insturen via de website van WeAllRide. Daarbij kan je kiezen voor één van de juryleden die je video binnen drie dagen zal voorzien van uitgebreide feedback.

Kies je eigen jury

Ons team bestaat uit Monya Spijkhoven, Martsje Bergsma en Bastiaan de Recht. Allemaal zijn ze goed opgeleide longeurs met genoeg kennis en kunde om jouw video te voorzien van passende feedback. Bekijk hier de video’s en bepaal wie bij jou en je paard past! Wil je meer informatie of wil je een video insturen? Klik dan hier!

Bron: Hoefslag

Hoefslag@Home

Wil je nog graag feedback op je longeertrainingen én kans maken op een privéles van het door jou gekozen jurylid? Stuur dan nu snel je video in, want de Hoefslag@Home-longeerchallenge loopt tot en met vrijdag!

Heb je problemen met je paard tijdens het longeren, of gaat alles goed maar ben je op zoek naar wat meer uitdaging in de traningen? Onze juryleden zijn gespecialiseerd in longeren en hebben allemaal ervaring met het werken vanaf de grond. Zij zullen je dus advies geven wat het best bij het paard en zijn begeleider past. Om nog duidelijkere feedback te vragen, zorg dan dat je van tevoren op de video vertelt waar je tegenaan loopt bij het longeren en wat je graag zou willen bereiken. Monya, Martsje en Bastiaan zullen dan proberen om daar zo goed mogelijk op in te spelen. Het mag dus rustig misgaan, want het is geen wedstrijd.

Goed doel

Met je proef steun je bovendien een goed doel. Voor iedere proef doneert WeAllRide een euro aan ParaPaard, dat steun biedt aan organisaties en verenigingen die zich (willen) bezighouden met aangepaste paardensportactiviteiten.

Ga naar de website van WeAllRide voor meer informatie of om je in te schrijven.

Bron: Hoefslag

Hoefslag@home-longeerchallenge

Wil je graag uitgebreide feedback op jouw longeertraning? Grijp dan nu snel je kans, want je hebt nog maar tien dagen de tijd om je video in te sturen naar de Hoefslag@Home-longeerchallenge!

Klik hier om je op te geven.

Kies zelf je jury

Tijdens deze challenge mag je zelf bepalen door wie jouw video beoordeelt wordt. Bekijk hier de video’s van Monya Spijkhoven, Martsje Bergsma en Bastiaan de Recht.

Advies op maat

Heb je problemen met je paard tijdens het longeren, of gaat alles goed maar ben je op zoek naar wat meer uitdaging in de traningen? Onze juryleden zijn gespecialiseerd in longeren en hebben allemaal ervaring met het werken vanaf de grond. Zij zullen je dus advies geven wat het best bij het paard en zijn begeleider past. Om nog duidelijkere feedback te vragen, zorg dan dat je van tevoren op de video vertelt waar je tegenaan loopt bij het longeren en wat je graag zou willen bereiken. Monya, Martsje en Bastiaan zullen dan proberen om daar zo goed mogelijk op in te spelen. Het mag dus rustig misgaan, want het is geen wedstrijd.

Klik hier voor alle informatie.

Zie ook: Annelet Troch: “Ik heb écht waardevolle feedback gekregen”

Zie ook: Pascalle Wijnands: “Ik heb echt met mijn handen in mijn haar gezeten”

Bron: Hoefslag

Pascalle Wijnands

Ruim een jaar geleden kocht Pascalle Wijnands de toen nog onervaren appaloossapony Connect the Dots. Ondanks dat het niet de bedoeling was om een pony op de leiden, begon de jonge amazone vol goede moed aan het avontuur. Na een lange weg vertelt ze nu trots dat het echt de goede kant op gaat.

“De bedoeling was om gelijk de wedstrijdsport in te gaan, maar toen we haar net hadden bleek ze groener te zijn dan we dachten. Ze kwam rechtstreeks uit Ierland, dus we begonnen gelijk aan een uitdaging”, begint de amazone te vertellen. “In het begin ging het niet altijd even goed. Als ik probeerde op te stappen kon ze uit het niets er keihard vandoor rennen. Ik heb wel echt met mijn handen in mijn haar gezeten op sommige momenten”.

VooruitgangPascalle Wijnands Connect the Dots

De amazone besloot de training anders aan te pakken. “We hebben heel veel oefeningen en werk vanaf de grond gedaan om onze band te verbeteren. Uiteindelijk zijn we dit op gaan bouwen met een zadel en uiteindelijk een ruiter op haar rug”, blikt Wijnands terug. “Ondertussen gaat het echt de goede kant op. Stap en draf zitten er al goed op en ook de galop zijn we heel langzaam aan het opbouwen. Ze vindt het nog best spannend en het is ook nog best moeilijk op sommige momenten, maar er zit vooruitgang in”.

Niks in te brengen

Omdat Dot nog niet helemaal doorgereden is, vindt Wijnands het werk vanaf de grond net zo belangrijk als het rijden. “Ik wil graag meer longeren. Het is handig en komt vaak beter uit dan rijden, maar het lukt nog niet helemaal. Dot vindt het super moeilijk om korte bochten te maken, zo’n kleine volte is extra lastig voor haar. Op het moment dat ze dan niet meer wil kan ze me de hele bak doortrekken, dan heb ik echt niks meer in te brengen”.

Problemen

De amazone besloot een video in te sturen naar de Hoefslag@Home-longeerchallenge, ze koos ervoor om haar problemen voor te leggen bij Monya Spijkhoven. “Ik heb voor Monya gekozen omdat ze aangaf goed te zijn met de dubbele lijnen. Toevallig zat ik een tijdje terug er over na te denken om dit een keer te gaan proberen, omdat Dot longeren met een enkele lijn heel moeilijk vindt. Natuurlijk is het belangrijk om ook overweg te kunnen met een enkele lijn, maar dubbele lijnen is echt iets wat ik heel graag nog wil leren. Niet alleen voor Dot maar ook voor mijn andere pony Witje”.

Ze vervolgt: “De feedback die ik kreeg was echt nuttig. Het was fijn om te horen dat ik goed stond, maar dat de lijn wel een slagje korter kon. Ik mocht wat meer in contact blijven met mijn pony, daar zijn we nu ook hard op aan het oefenen. Daarnaast maakte ik wat foutjes bij het wegsturen, dat was ook een fijne tip waar we echt iets mee kunnen”.

Feedback

“Het was super leuk dat je je vide terugkreeg met ingesproken feedback. Hierdoor kan je gelijk zien waar het fout ging en ga je de feedback beter begrijpen. Ik ga zeker nog een video insturen om mijn verbetering te laten zien. Het concept is leuk en de tips zijn erg nuttig, ik zou het iedereen aanraden om mee te doen”.

Om het longeren te stimuleren en je te helpen tijdens het trainen hebben wij de Hoefslag@Home-longeerchallenge opgericht. Bij Hoefslag@Home film je je trainingen gewoon bij je thuis. Je krijgt binnen drie dagen uitgebreide feedback én je maakt kans op een privéles van het door jou gekozen jurylid. Ben je benieuwd? Klik dan hier voor alle informatie!

Tekst: Isa Wessels

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Privébezit

Annelet Troch longeert veel naast het rijden, het is voor haar dan ook een belangrijke aanvulling op de dagelijkse training. Toch liep ze tegen een aantal probleempjes aan met haar zestienjarige Haflinger Coquette van Reigersbosch, daarom stuurde ze een video in naar de Hoefslag@Home-longeerchallenge.

“Cootje is al wat ouder, maar dat merk je nergens aan”, steekt Troch vrolijk van wal. “Ze is altijd voorwaarts en heel sterk. We maken veel buitenritten, trainen af en toe en vinden het superleuk om samen te wandelen. Ter afwisseling doen we vrijheidsdressuur, grondwerk en longeren we heel veel, dat vind ik heel belangrijk. Met longeren kan je bepaalde spiergroepen trainen die je niet mee kan pakken als je erop zit”.

Bikkel

“Ik longeer veel, maar ik weet eigenlijk niet echt waar ik dan mee bezig ben”, vervolgt ze lachend. “Mijn haflinger is echt zo’n bikkel die het liefst gewoon rechtdoor blijft lopen en dus veel moeite heeft met stelling. Ik probeer dit al een tijdje op te lossen, maar kon niet echt iets vinden wat hielp. Toen ik voorbij zag komen dat je feedback kon krijgen via je video, heb ik gelijk een filmpje en ingezonden. Het was super makkelijk om te doen en ik ben heel blij met het eindresultaat”.

Waardevolle feedback

Troch koos Monya Spijkhoven als instructrice voor haar video. “Ik heb voor Monya gekozen omdat ze heel vriendelijk overkwam en echt het paard als uitgangspunt nam. Dat trok me gelijk aan. Voordat ik daadwerkelijk ging longeren heb ik op de video aangegeven dat ik met een traningshalster en een longeersingel longeer, maar dat mijn paard daar niet echt op reageert. Als tip gaf Monya mij mee dat ik beter een dubbele lijn aan mijn halster kon bevestigen in plaats van een enkele lijn. Dit heb ik geprobeerd en het ging echt een heel stuk beter, ik kreeg gelijk een reactie van Cootje’s kant. Het was voor mij echt waardevolle feedback”.

Ze vervolgt: “Ik kreeg mijn video binnen twee dagen terug, onderin mijn video was een kadertje toegevoegd waar Monya ‘live’ commentaar gaf. Op het moment dat ze iets opvallends zag, pauzeerde ze het beeld en ging ze uitleggen wat er beter kon. Zo viel het haar bijvoorbeeld op dat Cootje rechtsom veel moeite heeft met haar balans, ze gaat dan helemaal schuin hangen. Ik zie dan inderdaad dat ik zelf ook schuin ga staan. Dan is best wel confronterend, want ik zie mezelf nooit longeren. Het filmpje met commentaar van iemand die er verstand van heeft is wel echt grappig om terug te krijgen, ik heb er veel van geleerd!”.

Geen wedstrijd

De Hoefslag@Home-longeerchallenge is opgericht om online feedback te kunnen geven aan deelnemers. Het mag dus rustig fout gaan tijdens de opnames, want het is geen wedstrijd. “Wat ik leuk vind aan deze manier van online instructie is dat ik nu een tweede video op kan sturen om de verbeteringen te laten zien. Zo kan je meer en meer leren”, legt ze uit. “Ik zou zeker iedereen aanraden om mee te doen. Het is heel makkelijk en super leuk om te doen”.

Wil je graag meer informatie of wil je graag een video insturen? Ga dan naar de website van WeAllRide!

Tekst: Isa Wessels

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Rachel van marwijk

Hoefslag@Home-longeerchallenge

Ondanks dat je voor de Hoefslag@Home-longeerchallenge geen professionele opnameapparatuur nodig hebt, is het wel belangrijk om duidelijke video’s in te sturen. We geven je een paar handige tips voor het optimale resultaat!

Zorg voor duidelijk beeld

Het beste is om vanaf de buitenkant van de longeercirkel te filmen, zodat het paard en de longeur beide in beeld zijn. Zet je telefoon horizontaal en zoom af en toe in als je iets specifieker wil laten zien.

Vliegtuigstand

Het is het handigst als de video’s zonder onderbrekingen zijn opgenomen, zet daarom je telefoon tijdens het filmen op vliegtuigstand. Op deze manier kan je niet worden gebeld en krijg je geen meldingen die ervoor zorgen dat je telefoon stopt met opnemen.

Niet tegen de zon in

Het spreekt wel een beetje voor zich, maar de longeur en het paard moeten duidelijk en scherp in beeld zijn. Zorg dus altijd dat je als filmer de zon in je rug hebt, zodat er niet alleen silhouetten te zien zijn.

Vertel waar je tegenaan loopt

Loop je tegen specifieke problemen aan waar je graag aan wil werken? Laat dit dan van tevoren even weten! Vertel op de video kort wat het probleem is, wat je al geprobeerd hebt en wat je graag zou willen bereiken. Het door jou gekozen jurylid zal proberen om hier zo goed mogelijk op in te spelen.

Klik hier voor alle informatie over de Hoefslag@Home-longeerchallenge.

Bron: Hoefslag

Hoefslag@Home

Om het longeren te stimuleren en je te helpen tijdens het trainen hebben wij de Hoefslag@Home-longeerchallenge opgericht. Bij Hoefslag@Home film je je trainingen gewoon bij je thuis. Je krijgt binnen drie dagen uitgebreide feedback én je maakt kans op een privéles van het door jou gekozen jurylid.

Geen wedstrijd

Heb je problemen met je paard tijdens het longeren, of gaat alles goed maar ben je op zoek naar wat meer uitdaging in de traningen? Onze juryleden zijn gespecialiseerd in longeren en hebben allemaal ervaring met het werken vanaf de grond. Zij zullen je dus advies geven wat het best bij het paard en zijn begeleider past. Om nog duidelijkere feedback te vragen, zorg dan dat je van tevoren op de video vertelt waar je tegenaan loopt bij het longeren en wat je graag zou willen bereiken. Monya Spijkhoven, Martsje Bergsma en Bastiaan de Recht zullen dan proberen om daar zo goed mogelijk op in te spelen. Het mag dus rustig misgaan, want het is geen wedstrijd.

Kijk hier om het jurylid uit te kiezen die het beste bij jou past. Klik hier voor meer informatie of om je aan te melden via de website van WeAllRide.

Bron: Hoefslag

Als je Lotje Schoots vraagt naar haar Kingdance (v. Expression) dan verschijnt er meteen een ‘big smile’ op haar gezicht. Met de bruine die ze vanaf zijn vierde heeft, was het vorig jaar al raak op het WK voor jonge dressuurpaarden. In de rubriek voor vierjarigen werd ze derde. En pasgeleden maakte de combinatie hun debuut in het M1, wat 82% opleverde.

Enthousiast begint Lotje te vertellen: “Ik zag Kingdance vorig jaar op facebook. Hij stond te koop bij Astrid Langeberg. Toen ik hem zag dacht ik meteen ‘wauw’. We hebben gelijk een afspraak gemaakt en eigenlijk kun je me beter vragen wat sprak mij niet aan bij hem. Alles was goed aan hem. Nu zijn we anderhalf jaar verder en het is iedere keer een plezier om hem te rijden.”

Verademing

“Hij heeft alles wat een ruiter zich kan wensen. Hij loopt met gemak, lossigheid en is daarbij heel functioneel in zijn bewegingen. Zijn karakter is een verademing, na toch wel wat moeilijke paarden die ik heb gereden. Wat zijn karakter zo waanzinnig maakt is zijn instelling. Hij heeft altijd goede zin en is blij. Als we aangalopperen maakt hij meestal de eerste keer even een jolig sprongetje en piept hij even. Van zo’n paard word je zelf ook gewoon heel blij en krijg je zin om te rijden.”

Beschermen

“Tot twee weken geleden reed ik maar drie keer per week, want je moet hem wel een beetje tegen zichzelf beschermen. Hij biedt zoveel aan. Daarnaast longeer ik hem zeker één keer per week en hij loopt in de aquatrainer. Dit is vooral om de stap te verbeteren. De stap is goed, maar mag soms net iets meer uit de schouder. Aan de longe laat ik hem dan ook wel over balkjes stappen.”

Longeren; twee à drie keer per week

“Sowieso longeer ik de jonge paarden zeker twee tot drie keer per week. Ze leren je stemhulpen die je onder het zadel ook weer kunt gebruiken. Daarbij gebruik ik ook weer balkjes. De coördinatie wordt beter, ze worden handiger en ze moeten meer nadenken. Ik ben niet bang dat ze eens op een balk stappen. Die balk is rond en rolt mee of ze rollen er zelf weer af met hun hoef. Ook de oudere paarden heb ik regelmatig aan de longe. Het onbelast werken aan hun lichaam is heel fijn voor ze. Ook weer met balkjes. Longeren heeft echt heel veel voordelen.”

Mee van huis

“De planning met Kingdance is nu om mee te doen aan de Subliwedstrijden. De proefgerichte aanpak van de Subli past mij goed. Aankomend winter wil ik  mee doen met de selecties voor het Z1. Het is voor die jonge paarden toch wel heel fijn om ze regelmatig mee van huis te nemen, dus ik zal me ook nog inschrijven voor een aantal M-wedstrijdjes.”

Halfbroertje

“Zijn fokker, een neef van de bekende fokker Van Norel, kwam ik vorig jaar tegen op het WK. We raakten in gesprek en nu heb ik ook een halfbroertje van Kingdance staan. Hij is een jaar jonger en heeft als vader de hengst Ferguson. Dit halfbroertje is een vos met vier witte benen. Ik hou daar wel van. Het is net zo’n blij paard als zijn broer. Hem ben ik rustig aan het opleiden.”

Leer ook longeren

Om het longeren te stimuleren en je te helpen tijdens het trainen heeft de Hoefslag de Hoefslag@Home-longeerchallenge opgericht. Bij Hoefslag@Home film je je trainingen gewoon bij je thuis. Je krijgt binnen drie dagen uitgebreide feedback én je maakt kans op een privéles van het door jou gekozen jurylid. Ben je benieuwd? Klik dan hier voor alle informatie! (CdB)

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Privébezit

Vincent van Gasselt
Vincent van Gasselt - Delacroix Subtop Schijndel 2020 © DigiShots

Longeren is een onderdeel van de paardensport wat in alle disciplines en op alle niveau’s voorkomt. Zo is het bijvoorbeeld een belangrijke aanvulling op de training van Grand Prix-ruiter Vincent van Gasselt. “Ik longeer heel veel”, geeft hij enthousiast aan. “Hierbij bekijk ik per training en paard wat op dat moment de beste manier is”.

Van Gasselt pakt longeren vaak mee in de training van Delacroix, het paard waar hij onlangs nog Grand Prix Special mee is gestart. “In tegenstelling tot de jongere paarden, gebruik ik longeren niet als werk voor hem. Als hij een dag vrij heeft zorg ik ervoor dat hij toch nog wat beweging krijgt, vaak is dit door hem te longeren aan het halster, zonder bijzet. Daarnaast vind ik het heel fijn als ik hem een dag na de wedstrijd kan longeren. Door middel van een rustige sessie zorg ik ervoor dat zijn spieren soepel en los blijven”.

Jonge paarden

De jonge paarden van Van Gasselt worden gemiddeld twee keer per week gelongeerd. Hierbij wordt per paard bekeken wat bij hem en de training past. “Dit is wel echt werken. Meestal begin ik zonder bijzet en laat ik ze in stap, draf en galop beide kanten om opwarmen. Als ze wat losser zijn in het lichaam bekijk ik per paard wat voor bijzet ze nodig hebben. Soms zie je dat als ze licht zijn bijgezet, je ze net iets meer bovenin moet zetten. Bij andere moeten ze juist iets meer erdoorheen, zodat ze wat ronder worden. Het is belangrijk om per paard te kijken wat ze nodig hebben. Het is niet per definitie zo dat ik alle paarden op dezelfde manier longeer”.

Volgens Van Gasselt zitten er veel voordelen aan door het om deze manier te doen. “Voor jonge paarden is het een goede aanvulling en voorbereiding voor het werk onder het zadel. Ik vind het namelijk van belang om onbelast te kijken hoe ver ze zijn in de training en hoe ze hun lichaam gebruiken. Dat kan je natuurlijk heel goed zien aan de longe want je staat er bovenop. Op deze manier kan ik heel kritisch kijken, dat vind ik heel belangrijk”.

Zonder zweep

Van Gasselt legt uit dat hij heeft liefst zonder zweep traint. Zowel onder het zadel als tijdens de longeertrainingen. “Als paarden een zweep gewend zijn wordt het steeds moeilijker om die weg te leggen op het moment dat je de ring in gaat. Tot aan de Lichte Tour gaat dat nog wel, maar vanaf de Grand Prix zie je sommige paarden op dat moment als een kaartenhuis in elkaar zakken. Dat is gewoon zonde”. In plaats van een zweep gebruikt hij vooral zijn stem om commando’s door te geven. “Ik zorg ervoor dat paarden ten alle tijden op mijn stemhulp reageren. Daar ben ik wel heel strikt in. Naar voren is naar voren en ho is ho”.

De ruiter benadrukt dat een zweep niet per definitie slecht is. “Ik vind alleen dat het ook zonder moet kunnen. Delacroix heeft nog nooit een zweep om zich heen gehad sinds ik hem heb. Dat is echt het type paard waar ik op val”, geeft hij lachend toe. “Ze kunnen voor mij niet heet genoeg zijn”.

Onderschat

“Om mij heen zie ik dat vrijwel alle ruiters op hoog niveau longeren. Ik denk dat het vooral in de basisport nog wel eens onderschat wordt hoe belangrijk het is om goed te kunnen longeren. Vraag een keer hulp aan iemand die er verstand van heeft”, geeft Van Gasstelt als tip mee. “Goed longeren is nog niet zo makkelijk. Ik ben opgeleid door Coby van Baalen, die zegt altijd: ‘Longeren is iets wat je professioneel moet aanpakken’. Daar ben ik het volledig mee eens!”.

Om het longeren te stimuleren en je te helpen tijdens het trainen hebben wij de Hoefslag@Home-longeerchallenge opgericht. Bij Hoefslag@Home film je je trainingen gewoon bij je thuis. Je krijgt binnen drie dagen uitgebreide feedback én je maakt kans op een privéles van het door jou gekozen jurylid. Ben je benieuwd? Klik dan hier voor alle informatie!

Bron: Hoefslag

Foto: Digishots

Hoefslag@Home

Monya Spijkhoven is één van de drie juryleden van de Hoefslag@Homelongeerchallenge. Tijdens het longeren zal zij zich vooral richten op de lichaamshouding van de longeur ten opzichte van het paard. Iets wat nog wel eens onderschat wordt, geeft ze aan.

Lichaamstaal

Monya vertelt: “Je hebt voor elk probleem of doel dat je wilt bereiken wel een manier van longeren. De komende weken wil ik dan ook niet alleen kijken naar hoe het paard zich vooral ontwikkelt, maar wil ik me juist richten op lichaamstaal van de persoon die aan het longeren is. Lichaamstaal is ontzettend belangrijk bij deze manier van werken, dat wordt vaak onderschat. Tijdens het longeren is het belangrijk dat je de oplossingen dicht bij jezelf zoekt. Als je je houding perfect onder de knie hebt, kan je later werken aan het gymnastiseren, rechtrichten en werken aan de zijgangen van je paard”.

Met de feedback die ze gaat geven wil ze bereiken dat de longeur fysiek aan de bak gaat met zijn paard. “Ik werk zelf niet met hulpmiddelen of hulpteugels, omdat ik alles wil onderzoeken in het lichaam hoe het biomechanisch werkt. Dus hoe mensen met hun paard in contact kunnen staan zonder gebruik te maken van patroontjes en conditionering”.

Doel

Iedereen kan video’s insturen naar Monya, ongeacht de manier waarop en de hulpmiddelen waarmee je traint. “Als je de challenge aangaat zou ik graag willen weten waar je aan wil werken en of je een doel hebt. Laat stapsgewijs zien wat je doet om jezelf en je paard te verbeteren. Ik zal dan proberen om jou en je paard hierin te ondersteunen”.

Klik hier om je video in te sturen naar de Hoefslag@Home-longeerchallenge.

Bron: Hoefslag

Volg ons!

103,171FansLike
0VolgersVolg
0VolgersVolg
1,451Youtube abonneesAbonneer