Hoefslag@Home

Dankzij de vele positieve reacties heeft Hoefslag, in samenwerking met WeAllRide, besloten om na de huidige competitie nog twee nieuwe Hoefslag@Home-online-competities te organiseren.

De eerste ronde van de juni-competitie is begonnen op 1 juni en loopt tot en met 15 juni. De tweede ronde begint op 16 juni en eindigt op 30 juni. Wil je graag tips en positieve feedback op je proef? Schrijf je dan hier in!

Nieuwe prijzen

De jury van WeallRide heeft de afgelopen tijd hard gewerkt om nieuwe proeven voor jullie samen te stellen. Daarnaast betekent een nieuwe ronde ook: nieuwe prijzen!

Zo kan de winnaar van iedere klasse in periode 1 meerijden met een clinic van Grand Prix-instructeur Derk Schekkerman.  Degenen die als tweede eindigen ontvangen het beroemde boek van Charly Mackinsey: ‘De jongen, de mol, de vos en het paard’.

De winnaars van periode 2 krijgen een clinic van Grand prix Amazone- en dressuurtrainster, Dominique Filion. De tweede prijs is de online Hoefslag Masterclass met Bastiaan de Recht en Kirsten Brouwer.

Uitslag periode 4

Klasse Basis

  1. Lotte van der Hoogt, score 70.00% (prijs: E-learning Schakelen met Alex, t.w.v. € 65,00)
  2. Anneloes Zwaagstra, score 69,60% (prijs: ticket Masterclass ‘Door het oog van de jury’,, t.w.v. € 65,00)

Klasse Licht

  1. Joyce Wever, score 72.93% (prijs: E-learning Schakelen met Alex t.w.v. € 65,00)
  2. Claudia Witte, 71.72% (prijs: ticket Masterclass ‘Door het oog van de jury’, t.w.v. € 29,95)

Klasse Middelzwaar

  1. Daphne Visscherr, 71.72% (prijs: E-learning Schakelen met Alex t.w.v. € 65,00)
  2. Lemoni Dicker, 70.34% (prijs: ticket Masterclass ‘Door het oog van de jury’, t.w.v. € 29,95)

Klasse Zwaar

  1. Flier Janine, 76.57% (prijs: E-learning Schakelen met Alex t.w.v. € 65,00)
  2. Kate Neijenhuis, 71.86% (prijs: ticket Masterclass ‘Door het oog van de jury’, t.w.v. € 29,95)

Klasse Zeer Zwaar

  1. Joyce Wever, 73.86%  (prijs: E-learning Schakelen met Alex t.w.v. € 65,00)
  2. Joyce Wever, 69.86% (prijs: ticket Masterclass ‘Door het oog van de jury’, t.w.v. € 29,95)

Bron: Hoefslag

 

Talitha Schilder heeft haar pony Danesfort Diamond nu bijna drie jaar. Vanwege een nare ervaring, bouwde de pony spanning op bij het opstappen. Met veel vertrouwen en geduld is dat hersteld. Daarbij hebben de adviezen van een gedragsdeskundige ook geholpen. Volgens haar moeder Irma Bouman is het dan ook heel belangrijk dat kinderen leren dat het niet alleen om het rijden gaat, maar ook om het opbouwen van een band.

De 16-jarige Talitha vertelt voluit over haar ‘Diamond’: “Diamond is net negen jaar geworden en ik heb hem nu bijna drie jaar. Voorheen reed ik altijd leasepony’s, maar ik wilde graag verder in de sport. Toen zijn we op zoek gegaan via marktplaats. De eerste pony die ik probeerde was wel heel leuk, maar erg druk. De tweede die we bekeken was Diamond. Hij was heel erg voorwaarts, daar moest ik wel aan wennen, maar ook heel braaf.”

Band opbouwen

“In het begin heb ik echt eraan gewerkt om een band met hem op te bouwen. Ik deed veel grondwerk om hem het vertrouwen te geven. De eerste keer dat ik een wedstrijd reed, startte ik BB. Hij was heel braaf, maar vond het wel spannend. Hij was nog nooit op concours geweest. Maar toen kregen we een ongelukje. Ik had een nieuw bontje onder mijn zadel en had niet goed aangesingeld. Toen schoof het zadel dus onder zijn buik. Daar is hij erg van geschrokken en met opstappen was hij erg gespannen. Dit heb ik weer helemaal opnieuw opgebouwd, door eerst te hangen en zo.”

Blijer

“Ook vonden mijn moeder en ik hem niet heel blij op stal toen hebben we een gedragsdeskundige gevraagd er eens naar te kijken. Zij gaf aan dat Diamond meer behoefte had aan buiten staan en een buitenluik, maar ook wat stro om op te knabbelen. We zijn toen naar een andere stal gegaan, waar hij dit allemaal kreeg. Nu hebben we een hele andere pony die veel blijer is. Ik ben in de B begonnen en mijn instructrice begeleidde mij tijdens mijn eerste wedstrijd. Dit was wel heel fijn. Nu zijn we zo ver dat we over twee weken voor het eerst op M1 niveau mee gaan rijden met Hoefslag@Home.”

Leerzaam

De moeder van Talitha, Irma Bouman, geeft aan: “Het is zo goed voor kinderen om te leren zorgen voor een dier. Ook mijn andere dochter Giselle van 9 jaar rijdt en verzorgt de pony. Ook leren ze van een wedstrijd om om te gaan met commentaar en dit te accepteren. Ik vind het met rijden belangrijk dat de kinderen echt een team gaan vormen met de pony. Dat ze leren elkaar goed aan te voelen. Ze moeten eerst een band opbouwen met zo’n pony, voordat ze op wedstrijd gaan, vind ik. Bij ons op stal zijn er heel wat verschillende disciplines die beoefend worden en dat gaat heel goed samen. Ook daar leren de kinderen weer van.” (CdB)

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Foto: Privébezit

©Sabine Timman

Twee jaar geleden kwam de schimmelruin Ivory op het pad van Lotte van der Hoogt. Ondanks dat ze nog niet heel lang een combinatie zijn, is het M al in zicht. “We gaan gewoon heel hard trainen en we zien wel of het lukt”, vertelt ze enthousiast.

“Ik deelde samen met mijn zusje een pony’, begint van der Hoogt haar verhaal. “Maar als je beide fanatiek wil rijden is één pony echt niet handig. Daarom hebben we besloten dat als we de overstap gingen maken naar de paarden, we er beide apart een zouden kopen”.

Karakter

Ze vervolgt: “Toevallig had mijn toenmalige instructrice een schimmel te koop staan: Ivory. Het was liefde op het eerste gezicht toen ik hem zag. En toen ik voor het eerst op hem zat wist ik het gelijk: ‘dit is mijn paard!’ Hij heeft ook echt een top karakter. Ik ben absoluut geen held, daar ben ik heel eerlijk in, maar hij geeft mij heel veel vertrouwen”.

Stage

Omdat Ivory niet heel makkelijk roept, werd de ruin al snel omgedoopt tot Schimpie. “Ik heb hem in een jaar tijd naar het L gereden, daarna heb ik voor mijn studie een tijdje in Amsterdam gewoond. De paarden bleven gewoon thuis, maar werden niet meer fanatiek uitgebracht op wedstrijd. Nadat ik terugkwam uit Amsterdam zijn mijn zusje en ik beide naar het buitenland vertrokken voor stage. Het was dus helemaal niet de bedoeling dat we nu thuis zouden zijn”, grinnikt Van der Hoogt. “Maar door de maatregelen moest zij terugkomen uit Amerika en ik uit Brazilië”.

Voordeel

Toch zat er wel een voordeel aan dat de zussen beide weer in Nederland zijn. Hun paarden staan namelijk nog thuis. “We begonnen weer met trainen en besloten een proef in te sturen voor de Hoefslag@Home-competitie. Het is een leuke manier om te kijken waar je staat en waar ik aan kan werken. Ik heb het idee dat de jury meer tijd heeft om op de proef in te gaan, ze willen je echt helpen om verder te komen”, legt de amazone uit.

Balans

“De komende tijd gaan we hard door met trainen zodat we de overstap naar met M kunnen maken. Ik merk aan mezelf dat Schimpie en ik het recht binnenkomen op de A-C lijn wel moeilijk vinden. Hij is nog jong en heeft nog wat moeite met zijn balans. Hij heeft zo zijn momenten dat het heel goed gaat en dat we echt oefeningen uit het M kunnen meepakken. Maar als je oefeningen snel achter elkaar uitvoert, merk je wel dat hij de balans nog niet helemaal onder de knie heeft”.

De amazone zou het heel leuk vinden om hoger in de sport te komen. “Dat hangt grotendeels af van mijn studie en werk wat er aan zit te komen. Maar ik vind het rijden heel leuk en ik blijf heel graag met hem bezig, dus ik hoop dat we uiteindelijk in het Z kunnen komen.”

Tekst: Isa Wessels

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Foto: Sabine Timman

Twee jaar geleden kocht Marleen Smits haar zwarte Harlando (v. Arlando).  Het ging heel goed, totdat hij toch zijn baasje wat ging testen. Gelukkig gaat het nu heel goed en rijden ze ook mee met Hoefslag@Home.

“‘Harrie’ zoals we hem noemen, reed ik twee jaar geleden bij de aankoop en ik voelde meteen dat hij het was. Hij is heel lief in de omgang en er grappig. Op stal vraagt hij altijd aandacht. In het begin was hij hel braaf, maar daarna kreeg hij toch wat streken. Hij staat bij, Lisanne Boer, een vriendin van mij op stal en gelukkig kon zij mij helpen. Toen ging het een stuk beter, maar helaas daarna toch weer mis.”

Rustig

“Ik heb toen hulp ingeroepen van Nienke Tilma. Zij heeft hem een tijdje gereden en onder haar begeleiding ben ik ik hem zelf weer gaan rijden. Dat gaat nu al weer een jaar heel erg goed. Je moet bij hem niet vooral rustig blijven als hij spanning opbouwt. Je moet hem dan niet harder gaan aanpakken, maar gewoon rustig doorrijden. Mijn band met hem is nu veel beter.”

Hoofd leeg

“Het is met Hoefslag@Home ideaal dat je de proeven thuis kunt rijden en met het commentaar kun je weer aan de slag. Ik rijd Harrie altijd ’s avonds na mijn werk. Ik werk als analist op het laboratorium van het UMCG. het is heerlijk om na het werk even je hoofd leeg te maken en de rest te vergeten. Mijn doel met Harrie is om een nog betere band met hem te krijgen om fijn op wedstrijd te kunnen gaan. En natuurlijk is  de Z dan wel mijn droomdoel.” (CdB)

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Foto: Privébezit

De pas 15-jarige Sterre van Ast is heel fanatiek en super serieus bezig met haar sport, dressuurrijden. Met haar pony Dusty start ze binnenkort L2 en dat is te danken aan haar instructrice Nina van Mook en haar logboekje.

“Mijn pony Dusty is negen jaar en heb ik sinds zondag een jaar. Pas op mijn twaalfde ben ik begonnen met rijden en toen had ik een leasepony. Het leuke is dat dat de moeder van mijn pony Dusty is. Toen ik begon met rijden, merkte ik meteen dat het mijn passie was.”

Familietrekje

“Het klikte meteen met Dusty. Ze houdt van aandacht en wil alles goed voor je doen. Ze is ook overal voor in, ze vindt alles leuk, als je het maar samen met haar doet. Zo rijden we in het bos, springen we, zijn we mee geweest op ponykamp en zelfs fotoshoots vindt ze leuk om te doen. Het is een pony met veel energie. Ze heeft ook trekjes van haar moeder. Als je haar bijvoorbeeld wil pakken uit de wei, gaat ze eerst een paar rondjes om je heen rennen. Dat doet ze echt voor de lol, want daarna kun je haar gewoon pakken.”

Nuttig en leuk

“Vanaf het begin houd ik een logboekje bij. Daarin schrijf ik waar ik de komende maand aan wil werken. Bijvoorbeeld de volte echt rond rijden. Ik schrijf dat gedurende de maand op waar ik op moet letten en welke hulpen ik moet geven om die volte dan echt rond te rijden. Regelmatig lees ik ook even terug in mijn logboekje, dat is niet alleen nuttig. Het is ook heel leuk om dat terug te lezen en dan te zien hoe ver je inmiddels al weer bent.”

Vooraf overleg

“Onze vijfde wedstrijd samen was al direct de Gelderse kampioenschappen. Daar ben ik best trots op. Ik les bij Nina van Mook en zij helpt mij heel goed. Ik krijg dan een uur les, waarin ze heel goed uitlegt wat ik moet doen om het beter te maken. We oefenen ook wel eens een proefje en dan oefenen we de volgende les de losse oefeningen om die nog beter te rijden. Sowieso overleggen we altijd van te voren even over waar we in de les aan gaan werken. Ik hoop met Dusty nog heel veel leuke dingen te doen en natuurlijk zou het leuk zijn om de Z te bereiken.” (CdB)

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Foto: Privébezit/Equigeniek

Nathalie Vink op Issada (l) en Franciska Vroegindeweij op Cupido B (r)

Franciska Vroegindeweij brengt twee paarden uit in de sport. Met Cupido B (v. Painted Black) is ze M startgerechtigd en met Issada (v. Dreamboy) rijdt ze L2. Het grappige is dat ze deze paarden rijdt voor haar eigenaresse Nathalie Vink en dat de paarden door nog twee andere gereden en uitgebracht worden.

“Ja, je zou denken gaat dat wel? De afstemming van jou en je paard is natuurlijk best uniek. Maar wij krijgen allemaal van dezelfde instructeurs les. Dus dat gaat best heel goed. Het leukste is dat we echt samen lol hebben met de paarden. We hebben zo’n leuke groep. Daarbij is het voor ons individueel qua tijd en geld niet haalbaar om een paard alleen voor onszelf te hebben.”

Steeds meer een combinatie

“Cupido is best heel heet, zeker met wedstrijden. Daarom is het concept van thuis je proefje rijden van Hoefslag@Home heel ideaal voor hem. Issada is vrij rustig, al kan ze ook best eens wat ondeugend zijn. Ze heeft eerst twee veulens gehad en sinds september rijd ik beide paarden. Issada is een knuffelkont, maar wel een echte merrie. Ik merk dat ik met beide paarden steeds meer een combinatie vorm.”

Drie instructeurs

“Niet alleen delen we de paarden, we hebben ook afwisselend les van drie instructeurs. Angela van der Waall houdt mij heel scherp en is heel erg van de basis en het goed voorbereiden van je oefeningen. Chrissy Frens is naast onze instructeur, ook jurylid, en weet dus heel goed hoe het er uit moet zien. maar zij helpt ons ook met hoe je dingen op kunt lossen in een proef. De instructeur die erg et op het rechtgerichte en ontspannen gaan van het paard is Frank Penning. Hij geeft ook les op stal Bernoski en we rijden veel vierkante voltes bij hem.”

Kans

“Ik ben heel blij met de kans die ik van Nathalie heb gekregen en dat ik zo ook wedstrijden kan rijden. Naast het trainen rijden we ook regelmatig in het bos en dat is heel fijn om de zinnen te verzetten naast mijn universitaire studie Master directe belastingen.” (CdB)

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Foto: Privébezit

Vier jaar geleden kocht Charlotte Swagemakers haar Go Go (v. Charmeur) bij de fokker vandaan. In het begin was het echt een boefje,maar nu starten ze al in het Z1.

“Go Go is nu acht jaar en toen ik hem kocht, kwam ik net van de pony’s af. Ik was vrij lang dus moest wel over naar de paarden. Eigenlijk was het niet de bedoeling om een jong paard te kopen, maar meer een leerpaard. Toch klikte het met Go Go meteen. Toch was hij in het begin wel eens stout. Dan was hij op vreemd terrein afgeleid en liep hij moeilijk langs enge dingen. Ik deed dan niks en dan sprong hij wel eens opzij. Ik heb geleerd dat ik hem meer moet blijven rijden om hem steun te geven en dat gaat nu goed.”

Meedenken

“Go Go heeft drie correcte gangen en denkt echt met je mee. We zijn bezig met de wissels en soms springt hij ze al voor mijn hulp uit. Voor meer expressie mag hij van achteren wat actiever.  Bij de pony’s reed ik bij de belofte trainingen en ben ik vanwege mijn snelle groei snel door alle klassen heen gegaan. Nu wil ik met Go Go echt de tijd nemen om goede proeven neer te zetten met optimale controle. Daarnaast studeer ik communicatie en informatie wetenschappen aan de universiteit van Tilburg. Dat kost natuurlijk ook tijd.”

Trots

“Go Go is echt mijn maatje en heeft een heel meewerkend karakter. Hij is gefokt door meneer Klein Braskamp uit een Cabochon-merrie. Hij volgt ons en is erg trots op hem.” (CdB)

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Foto: Privébezit

Miranda Wielemout met Gentleman

Toen Miranda Wielemout plotseling haar paard in moest laten slapen, spatte haar droom om het Z te bereiken plotseling uiteen. Daarom kocht ze de zwarte ruin Gentlemen (Wynton x Rhodium), waar alle knopjes al opzaten.

Ondanks dat Gentleman alle oefeningen van het Z al kent, is het alles behalve opstappen en wegrijden. “Het is nog best lastig om een paard te snappen, dat reageert op alles wat je doet en alle hulpen die je geeft”, legt ze uit.

Hard achteruit

“Het is allemaal begonnen met een vosruin van 1,70. Die heb ik anderhalf jaar gehad en samen met mijn instructrice Dineke Verhoog opgeleid tot het M2”, begint Wielemout te vertellen. “Het was echt een super mooi en lief paard waar ik ontzettend veel van geleerd heb. Helaas kwamen we er na een half jaar achter dat hij lekkende aortakleppen had. Daar bovenop kreeg hij ook nog een peesblessure, dus toen heeft hij maanden stil moeten staan. Na een half jaar zou hij weer een controle van zijn hart hebben. Hij had dan wel lekkende kleppen, maar hij functioneerde nog goed dus we zouden per controle bekijken wat hij aan kon. Helaas kwamen we er bij die controle achter dat hij zo hard achteruit gegaan was dat we hem per direct in moesten laten slapen. Ik was er echt kapot van”.

Nieuw paard

Om het verdriet wat te verzachten besloot de amazone op zoek te gaan naar een nieuw paard. “Ik ben goed gaan nadenken over wat ik precies wilde. Ik mocht natuurlijk M2 starten en mijn grote droom was om het Z door te komen. Dan moet je wel een beetje gaan nadenken over het paard wat je koopt. Via onze hoefsmid kwamen we bij een zwarte ruin genaamd Gentleman. Hij wist dat mijn paard recent was overleden en dacht dat dit misschien wel wat voor mij zou zijn. Na de eerste keer kijken was ik gelijk om. De tweede keer heb ik mijn instructrice meegenomen zodat ook zij hem even kon aanvoelen. Daarna hebben we hem laten keuren en hebben we hem meegenomen”.

Leerpaard

“Ik heb een paard gekocht wat al Z liep, maar van nature niet altijd op het achterbeen loopt. Hij wil graag heel hard tijdens het trainen. Het is echt een onwijs leerpaard. In het begin had ik echt het gevoel dat ik de beginnersles tussen de zesjarigen weer in kon. Ik dacht dat ik het kon, maar dat had ik dus flink mis”, geeft ze lachend toe. “Ik heb heel anders moeten leren rijden”.

Ze vult aan: “Toen ik hem net twee weken had besloot ik om mee te doen met een L2 proef op eigen terrein. Ik dacht, ik gooi hem er gewoon in en dan zien we wel. Ik heb die hele proef in verzamelde galop gereden want ik kreeg hem er niet uit”, grinnikt ze. “Daarna ben ik begonnen met drie keer in de week lessen, en nu gaat het steeds beter”.

Indy

Miranda Wielemout met Independent (Indy)

Naast Gentlemen rijdt Wielemout ook het paard van de staleigenaresse Independent (Apache x Wynton). “Indy rijd ik nu al een tijdje en daar kan ik echt mee lezen en schrijven. Wij vinden elkaar wel. Alles wat ik op hem leer en voel kan ik daarna weer toepassen op Gentleman. Het vult elkaar perfect aan. Indy is echt mijn grote liefde”.

Knopjes

“Ik wil echt leren dat ik met Gentlemen kan leren en schrijven. De knopjes van de hogere paarden zijn af en toe best ingewikkeld. Ik wil leren hoe ik hem het Z door ga krijgen op een manier dat ik hem echt snap. Dat ik hem écht kan rijden. Met Indy wilde ik heel graag starten, maar die staat nu helaas te koop”.

Tekst: Isa Wessels

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Foto: Privébezit

Liane Driessen met Hebbes © Foto4U

Liane Driessen brengt haar zelfgefokte merrie Hebbes (Spielberg x Negro) uit in het M2. Ondanks dat Hebbes af en toe echte merriestreken heeft, is de combinatie hard op weg naar het Z. “Er is work in progress“, lacht de amazone.

Hebbes

“Ik heb Hebbes zelf gefokt en opgeleid”, begint Driessen te vertellen. “Ze is nu acht en voordat de coronamaatregelen ingingen bracht ik haar uit op M2-niveau. Ik heb haar de eerste tijd samen met een vriendin gereden. Zij sprong vooral en ik pakte de dressuuroefeningen mee. Dit ging altijd heel goed en was super als afwisseling in het trainen. Helaas moest zij ermee stoppen omdat ze een kindje krijgt. Gelukkig heb ik een nieuwe bijrijder voor Hebbes gevonden, waarmee het trainen ook heel goed gaat”.

“Het is en blijft een merrie”, vervolgt ze lachend. “Het is af en toe een beetje meeveren en in je achterhoofd houden dat als er iets niet lukt, er morgen weer een dag is. Het moet gewoon met beleid af en toe, maar dat maakt het ook wel weer leuk”.

Trainen

Ondanks Corona is de combinatie hard aan het trainen voor hun Z-debuut. “We trainen nu voornamelijk thuis, want de lessen zijn afgelast. Toch is het af en toe wel leuk om op ander terrein te rijden om bijvoorbeeld te gaan springen. Onze eigen bak is niet zo groot, dus we gaan af en toe naar de vereniging zodat we toch kunnen blijven trainen”.

Eén lijn

Omdat het trainen zo goed gaat, was Driessen benieuwd naar wat een jury van haar proef vindt. “Er is best wel wat negativiteit over het online wedstrijden, mensen vinden er vaak wat van. Ik vind het juist een heel leuk initiatief in deze tijd. Je rijdt lekker thuis, in je vertrouwde omgeving en je kan gewoon kijken wat je er van vindt. De jury’s geven heel goed, opbouwend commentaar. Ik weet natuurlijk wel waar ik tegenaan loop, maar de jury’s hebben er net weer een iets andere kijk op. We zitten echt op één lijn. Het houdt je bezig in deze tijd”.

Uitdaging

“Ik vind het leuk om te kijken waar mogelijkheden en kansen liggen, het liefst komen we natuurlijk zo hoog mogelijk. Toch heb ik er ook een realistische kijk op de toekomst, ik heb de laatste jaren heel veel pech gehad met paarden. Ik weet wel dat een goed harnachement en alles eromheen moet kloppen. Het paard moet gezond zijn, jij moet gezond zijn. Dat is de grootste uitdaging. Het zou leuk zijn als we zo hoog mogelijk kunnen komen, we zien wel waar die grens bereikt wordt”.

Tekst: Isa Wessels

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Foto: Foto4U

De merrie Hillary C was op driejarige leeftijd een echte zogenoemde laatbloeier. Toch viel amazone Rianne de Groot als een blok voor haar. Ondertussen is ze acht en hebben ze de punten voor het M2 binnen.

Advertentie

“Ik was al een tijdje op zoek naar een paard en via via kwam ik bij een advertentie van een merrie die me op het eerste gezicht wel leuk leek”, begint De Groot haar verhaal. “Ik ontving een filmpje van het paard, maar het was niet helemaal wat ik zocht. Ze was wel leuk hoor, maar ze was het niet voor mij. Toen ik dat vertelde aan de eigenaresse van het paard vertelde ze dat zij nog wel een ander paard wist, dat misschien wel bij mij zou passen”.

Fijn paard

Ze vervolgt: “Zo kwamen we uit bij Hillary C (v. Aqiedo), een bruine merrie. Ze was drie jaar en net zadelmak. Ze was nog heel jeugdig, een beetje een iel paardje. Gelijk viel me haar mooie kleine hoofdje en haar fijne beweging op, dus ik besloot haar te kopen. Ondertussen heb ik haar helemaal zelf opgeleid tot het M2. Omdat ze nog heel jeugdig was, hebben we haar de tijd gegeven om te groeien en te ontwikkelen. Het is echt een heel fijn paard. Ze is heel werkwillig, maar laat het ook duidelijk merken wanneer ze iets moeilijk vindt. Voordat de coronamaatregelen ingingen stonden we op het punt op M2 te starten, dus dat gaan we ook doen als alles straks weer begint”.

Stimuleren

Om toch een beetje wedstrijdgericht te blijven, gaf De Groot zich op voor Hoefslag@Home. “Het is een super goed initiatief, nu we niet de normale wedstrijden kunnen doen. Het grote voordeel is ook dat ik nu mooi even de oefeningen uit het M2 kan meepakken, zonder dat er druk op staat. Ik ben scherper geworden op punten die in de proef aan bod komen, waarop de focus in de training wat minder ligt. De feedback van de jury’s stimuleert me om hiermee aan de slag te gaan”, legt ze uit.

Minder op safe

“Uiteindelijk wil ik het sportpredicaat met haar halen en een keer een veulentje fokken. Ons doel voor de komende tijd is denk ik wel dat ik wat minder op safe wil gaan rijden. Hilly is een heel fijn paard, dus het moet uiteindelijk wel goed komen”.

Tekst: Isa Wessels

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Foto: Privébezit

Volg ons!

102,697FansLike
0VolgersVolg
0VolgersVolg
1,451Youtube abonneesAbonneer