Featured
Featured posts

0 1275
Simone Both
Simone Both en Ivoli-E (foto: DigiShots)

Vandaag werd tijdens de KWPN-kampioenschappen in Ermelo de finale van de Pavo Cup voor vier-, vijf- en zesjarigen verreden. De juryleden kregen heel wat dressuurtalent voorgeschoteld. Hieronder geven we jullie graag een fotoimpressie.

Vierjarigen: eerste plaats voor Ivoli-E

Ivoli-E (v. Dreamboy) heeft de Pavo Cup voor vierjarigen gewonnen. Ze werd voorgesteld door amazone Simone Both. Ivoli-E kreeg van gastruiter Marcus David de hoogste punten. Imagine, ook een Dream Boy-dochter en voorgesteld door Bart Veeze, eindigde op de tweede plaats. Zij kreeg net iets minder punten voor rijdbaarheid. Wynton-zoon Imposant, ook voorgesteld door Veeze, werd derde. Over hem zegt David dat hij wat beter gelijkzijdig ontwikkeld kan zijn.

Simone Both
Simone Both en Ivoli-E (foto: DigiShots)
Simone Both
Simone Both en Ivoli-E (foto: DigiShots)
Simone Both
Simone Both en Ivoli-E (foto: DigiShots)
Bart Veeze
Bart Veeze en Imagine (foto: DigiShots)
Bart Veeze
Bart Veeze en Imposant W (foto: DigiShots)

Vijfjarigen: Hautecouture wint

Bij de vijfjarigen triomfeerden de paarden die Dinja van Lieren voorstelde. Haar elitemerrie Hautecouture (v. Connaisseur) kreeg van gastruiter Marcus David met 95 punten gewaardeerd. Hij roemde de verbinding van de merrie en het vertrouwen dat zij heeft in de ruiter. Total U.S. (v. Totilas), ook voorgesteld door van Lieren werd door David op de tweede plaats gezet. Hero (v. Apache), voorgesteld door Emmelie Scholtens, werd derde.

Dinja van Liere
Dinja van Liere en Hautecouture (foto: DigiShots)
Dinja van Liere
Dinja van Liere en Hautecouture (foto: DigiShots)
Dinja van Liere
Dinja van Liere en Hautecouture (foto: DigiShots)
Dinja van Liere
Dinja van Liere en Total U.S. (foto: DigiShots)
Emmelie Scholtens
Emmelie Scholtens en Hero (foto: DigiShots)

Zesjarigen: Great Lady TC op de eerste plaats

Great Lady TC (v. Bretton Woods) kaapte bij de zesjarigen de eerste plaats weg. De imposante merrie, voorgesteld door Jeanine Nieuwenhuis, kreeg 90 punten van gastruiter David Marcus. Ghandi (v. Bojengel), voorgesteld door Kristen Brouwer werd tweede. Op de derde plaats eindigde Gaudi Vita (v. Apache), voorgesteld door Joyce Heuitink.

Jeanine Nieuwenhuis
Jeanine Nieuwenhuis en Great Lady TC (foto: DigiShots)
Jeanine Nieuwenhuis
Jeanine Nieuwenhuis en Great Lady TC (foto: DigiShots)
Jeanine Nieuwenhuis
Jeanine Nieuwenhuis en Great Lady TC (foto: DigiShots)
Kirsten Brouwer
Kirsten Brouwer en Ghandi (foto: DigiShots)
Joyce Heuitink
Joyce Heuitink en Gaudi Vita (foto: DigiShots)

Bron: Hoefslag (mag niet overgenomen worden)

 

 

 

 

0 2363
Eventing (foto: Remco Veurink)

Bob The Builder, het eventingpaard van de Pool Michal Knap, is overleden tijdens het EK Eventing in Strzegom. Het dier liep een zware blessure op door een val tijdens de crosscountry.

Onherstelbare breuk

Het paard viel ter hoogte van hindernis 15 en werd ter plaatse behandeld door de dierenartsen. Röntgenfoto’s wezen echter uit dat Bob The Builder een onherstelbare breuk in het rechteronderbeen had opgelopen. De eigenaars van de ruin maakten dan ook samen met Knap de moeilijke beslissing om Bob The Builder te euthanaseren. Een autopsie volgt.

Gekocht van Alice Naber-Lozeman

De dood van Bob The Builder (v. Roven xx) zal er ook bij Alice Naber-Lozeman inhakken. Michal Knap kocht het paard immers vier jaar geleden van haar, toen hij op zoek was naar een groot eventingpaard. Naber-Lozeman kreeg de ruin als driejarige hengst op stal. Gert reed hem in de klasse L en M, Alice nam eind 2012 de teugels over en won de twee M-wedstrijden waaraan ze dat jaar met hem deelnam.

Bron: strzegom2017.pl en naber-lozeman.nl

Foto: Remco Veurink

0 579

Alle subtop-niveaus kwamen aan bod tijdens wedstrijd in Varsseveld. De Zware Tour was niet de rubriek met de meeste deelnemers, maar kende in Susan de Klein met Déja Vu wel een mooie winnaar.

De amazone uit Bemmel zette met haar negenjarige Dimaggio-zoon een score neer van 65,39% in hun eerste start in de Intermediaíre II. ‘Na een lange periode waarin ik zelf geblesseerd was, heb ik in april nog een keer de Prix St.Georges met hem doorgenomen en daarna stond ik voor de keuze: óf doorrijden in de Lichte Tour tot we de 70% zouden aantikken óf doortrainen richting de Inter II. Het werd dat laatste. Vooral omdat Déja Vu alle talent heeft voor de zware oefeningen.’

Pijpenstelen

Haar debuut in deze klasse leverde diepte- en hoogtepunten op. ‘We kregen terechte drieën en vieren voor een niet gevraagde lijn waarin hij allemaal wissels om de pas liet zien en op de diagonaal waarin we juist wél de eners moesten tonen, ging het mis.’

Kilometers maken

Susan de Klein en Deja Vu tijdens hun proef in Varsseveld

Tegenover de dikke onvoldoendes stonden ook mooie hoge cijfers, zoals voor de piaffe, het uitstrekken en de pirouettes. ‘Thuis springt hij de series ook voor een acht, ik zeg altijd “Thuis zijn we allemaal wereldkampioen; het gaat om wat je laat zien in de ring, dáár moet het gebeuren.’ Om die reden neemt Susan haar paard de komen de tijd veel mee, om ervaring op te doen en kilometers te maken in die Zware Tour.

Volgend jaar Grand Prix

‘Mijn ervaring is dat je als je zo eens in de drie weken op wedstrijd gaat, je toch zo’n half jaar nodig hebt om ook tussen de hekjes fijn en safe te kunnen presenteren. Haast heb ik echter met Déja Vu niet; hij is pas negen! We blijven dan ook nog mooi even in de Inter II rijden. Volgend jaar Grand Prix is vroeg genoeg!’

Talentje

Susan prijst de Oldenburger ruin vanwege zijn talent en inzet. Ze leidde hem op vanaf zijn vierde jaar. ‘Meteen was het duidelijk dat Déja Vu een echte winnaar is. Hij won eigenlijk alle jonge paardenrubrieken waarin ik hem startte. In de Horse Food-competitie had hij de voorselectie gewonnen; in de finale werd hij derde achter twee goedgekeurde hengsten. Daarna won hij de Esperado Cup en ook in de Subli Cup, als vijfjarige (foto), scoorde hij in de voorselecties huizenhoog.

LT voor Cindy, alias Chattanooga

De duidelijke winnaar in de Prix St.Georges was Rosalinde Heck. Haar proef met Jazz-dochter Cindy, die ze eerder startte onder de naam Chattanooga, leverde 68,49% op. Tweede werd Marion Koeman met Diëgo BM (v. Vivaldi) met 66,05%, gevolgd door Corien IJspeerd met Fitzroy (v. Florett As).

De Intermédiaire I leverde een eerste prijs op voor Liseon Kamper-Bol met Dance Little Diamond (v. Valdez), met 66,05%.

Lage scores ZZ-Zwaar

In het ZZ-Zwaar slechts twee keer twee winstpunten, voor Jeanette Rijksen met UB40-zoon Baltimore en Judith Ribbels, die met Fun Fun EB (v. Sorento) en Be Smart (v. Bordeaux) aan de start kwam. (cd)

Volledige uitslagen volgen.

Foto: Sjoert.com

0 485

Veel ervaring heeft de combinatie Milou Dees-Francesco niet. Toch ging de amazone er met de winst vandoor op de subtop wedstrijd in Zwolle, op hun allereerste kaderwedstrijd bij de Junioren.

En het scheelde niet veel of het was ook nog eens direct een kaderscore geworden… 67,48%. ‘We kunnen beter, maar ik ben als super tevreden’, reageert Milou enthousiast. ‘Francesco had wat spanning door de harde wind en het lawaai van de snelweg, die hier vlak lang de baan ligt. Daardoor ontstonden er wat onnodige foutjes. Hij deed echter super zijn best, zoals altijd.’

Groene zesjarige

De 17-jarige amazone rijdt haar Florencio-zoon sinds januari 2016. ‘Hij is mijn eerste paard. Daarvóór zat ik met mijn schimmeltje Mystery Dancer in het B-kader bij de pony’s. Toen ik 15 was en eigenlijk te lang werd voor Dancer, gingen we op zoek naar een geschikte opvolger. Het was de bedoeling om een ervaren Juniorenpaard te kopen, maar het werd de toen nog geen zesjarige Francesco.’

De belangrijkste reden dat Milou ‘viel’ voor de grote bruine, waren zijn karakter en werkbaarheid. ‘Hij had nog maar drie wedstrijden gelopen en was dan wel Z1 geklasseerd, maar dus nog erg groen. Ik merkte dat ik het leuk vond om een paard op te leiden. Zo heb ik “Ces” zelf de vliegende wissels geleerd.’

Naar de Hippiade

De VWO6-leerlinge roemt ook het feit dat haar paard zo ontzettend lief is. ‘Hij is heel mensgericht en zoekt altijd je aandacht. Daarnaast laat hij je werkelijk nooit in de steek tijdens het rijden, hij wil het altijd goed doen voor me.’ In de training wordt de amazone bijgestaan door Bob Tenwolde, bij wie Francesco op stal staat, Barbara Koot en Kim Schmid. ‘Die drie vullen elkaar heel goed aan; Bob helpt me vaak ‘thuis’, van Barbara krijg ik regelmatig les en Kim is er zo vaak mogelijk bij op wedstrijd.’

Het knappe duo ging er vorige week nog met het regiokampioenschap Zuid Holland klasse Z2 vandoor. ‘En dus mogen we naar de Hippiade! Ik vind dat geweldig, al verwacht ik zeker niet dat we op het podium belanden. Francesco is nog zo jong. Het is gewoon een prachtige ervaring; ik doe het rustig aan met hem en zie de Hippiade als een kadootje’, aldus de nuchtere amazone.
Ezra Boer met de Gribaldi-dochter Zoe D werd tweede in Zwolle met een score van 66,40%.

70% voor Bo Oudhof

Teamlid van Young Riders-ploeg die op het EK in Roosendaal zilver won, Bo Oudhof met Colt Sollenburg (v. Johnson), reed een prachtige score van 70% bij elkaar. Ze bleef daarmee een straatlengte voor op Rachelle Buining met Rhythm and Blues (v. Welt Hit II).

Weer winst voor Hester Bischot

Hester Bischot timmert aan de weg met haar Lusitano hengst Trovador Da Raposa in de Zware Tour, maar KWPN’er Dancer Again (v. Prestige VDL) is hard op weg zijn stalgenoot achterna te gaan. Vorige week won het duo al in Emmeloord, vandaag stonden ze aan de leiding in een van de twee drukbezette ZZ-Zwaar proeven met 69,57%. Linda Mars bezette de tweede plek met Escade (v. Wup).

De andere proef leverde de oranje strik op voor Saskia Meijer met Wiener (v. Wordly). Anouk Beelen met Derrel mochten de tweede prijs in ontvangst nemen.

Zwangerschapsverlof

Anouk Noordman won de Grand Prix met de merrie Zeronica. De dochter van tuigpaardhengst Talos schonk in juni het leven aan een mooi veulen van Daily Diamond en mocht nu weer mee op wedstrijd. Met een met goed resultaat: bijna 65%. Wiep Kwakernaak met Aristarchos (v. Uphill) werd tweede met 63,40%.

Friezen geven KWPN’ers het nakijken

In de Lichte Tour was het de Friese hengst Elias 494 die alle ogen naar zich toetrok. Bij één jurylid scoorde hij met zijn ruiter Marc Peter Spahn dik 71%. Het gemiddelde resultaat bedroeg echter 67,57%. Op twee eveneens een Fries: Kop Jansen Bas met Amber den Heijer.

Foto: Denise van der Plas Fotografie

 

0 10308
VDL
Wiebe Yde van de Lageweg © DigiShots

In september 2015 verkoopt VDL Stud de reservekampioen van de hengstenkeuring van Mecklenburg-Vorpommern. De nieuwe eigenaresse heeft grootse plannen met de Fürst Wilhelm-zoon, maar ziet de driejarige hengst na aankoop flink bokken onder haar eigen trainer. Hij is dus ongeschikt als dressuurpaard, oordeelt ze en eist haar geld terug. 

0 123
Idagonda en Nicole Mestrom
Idagonda en Nicole Mestrom (foto: DigiShots)

De laatste dag van de KWPN Kampioenschappen ging vanochtend van start met de finales van de Blom Cup. Daarin waren het Idagonda, Blom’s Hiek’n, Gloed en Ferdinand die alle vier op overtuigende wijze naar de winst in de verschillende leeftijdsgroepen wisten te springen.

Koningin

Idagonda (v. Zirocco Blue) was de ware koningin van de vierjarigen. Onder Nicole Mestrom liet ze zien over bijzonder veel voorzichtigheid en vermogen te beschikken. Haar techniek werd dan ook gewaardeerd met een 8,6 en voor het gaan tussen de hindernissen ontving de merrie een 8,2. Idagonda kwam daarmee uit op een eindscore van 25,4 punten.

Het verschil met de nummer twee, de KWPN-gekeurde Impala SMH (v. Zambesi), was bijzonder klein. De hengst ontving onder Liza Tiebot slechts 0,1 minder voor techniek. Christina Kallmert stuurde Icanta (v. Andiamo) naar de derde plaats.

Idagonda en Nicole Mestrom
Idagonda en Nicole Mestrom (foto: DigiShots)

Succes voor hoofdsponsor

Bij de vijfjarigen kaapte Blom’s Hiek’n, het paard van hoofdsponsor Rinus Blom, de kampioenstitel weg. Onder het zadel van Thomas Mertens pakte de Falaise de Muze-nakomeling de winst in een zeer gewaagde barragerit. De combinatie zette een scherpe tijd van 33,16 seconden neer.

Pieter Keunen werd tweede met de Plot Blue-zoon Henkie Penkie, de combinatie startte als eerste in de barrage en zette meteen een tijd van 34,37 seconden neer. De derde plaats werd bezet door Sander Naber, die Hasall (v. Zirocco Blue VDL)  foutloos door de barrage stuurde in een tijd van 35,10 seconden.

Blom's Hiek'n en Thomas Mertens
Blom’s Hiek’n en Thomas Mertens (foto: DigiShots)

Razendsnelle Gloed

Lennard de Boer had bij de zesjarigen maar liefst drie kandidaten voor de winst bij zich, maar uiteindelijk was het Gloed die onder Timothy Hendrix de overwinning mee naar huis nam. De Indoctro-zoon bleef met veel gemak twee keer foutloos en liet in de barrage een razendsnelle tijd van 32,41 seconden noteren.

Steven Veldhuis stuurde Baltic VDL-zoon Graziano (v. Baltic VDL) met een net iets langzamere rit naar het reservekampioenschap. De Boer zag de winst aan zijn neus voorbij gaan, maar eindigde met Guppie VDL (v. Arezzo VDL) uiteindelijk nog wel op plek drie.

Gloed en Timothy Hendrix
Gloed en Timothy Hendrix (foto: DigiShots)

Moeiteloos naar de zege

De zevenjarige Ferdinand liet zien weinig moeite te hebben met het lastige parcours. Hij werd gereden door Kevin Olsmeijer en finishte in de barrage foutloos in 34,91 seconden. De combinatie verwees Kim Emmen en Farah zo naar de tweede positie.

Willem Greve beet het spits af in de finaleproef, maar ging iets te voortvarend van start. Met Faro (v. Calvaro Z) kreeg hij al op de eerste hindernis een springfout. Hij finishte wel in een snelle tijd en kwam zo alsnog op een podiumplaats uit.

Ferdinand en Kevin Olsmeijer
Ferdinand en Kevin Olsmeijer (foto: DigiShots)

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron: Hoefslag

Foto: DigiShots

0 810

Geluk en verdriet liggen dicht bij elkaar voor Femke Beljon. Haar sportmerrie Zoraida verdiende onlangs het keur-predikaat, maar raakte gelijk daarna ernstig geblesseerd. Beljon besloot daarom een andere weg in te slaan en de Painted Black-dochter te laten dekken.

‘Wat ga ik doen?’

In juli liep Zoraida tijdens de Centrale Keuring in Geesteren met veel gemak naar het keur-predikaat, maar in de ereronde ging het mis. De merrie schrok van het lintje dat ze droeg, brak los en kwam uiteindelijk tot stilstand tegen een geparkeerde shovel. Na onderzoek in de kliniek bleek Zoraida schaafwonden en een peesblessure te hebben opgelopen.

‘Haar herstel gaat zeker een paar maanden duren’, reageert Beljon. ‘Ik moest daardoor een afweging maken: wat ga ik doen? Ik wilde haar graag laten dekken, maar het seizoen liep al op zijn einde. We hebben het één keer geprobeerd en gelukkig is het gelukt. Dat is wel bijzonder na alle stress en pijn en Zoraida komt ook nog eens zo uit de topsport.’

Nuchter karakter

De keuze viel op de AES-hengst Impresario (v. Furst Romancier x Uphill). Femke: ‘Ik wilde graag een hengst van Van Norel gebruiken en dan het liefst eentje die ik zelf rijd. Helaas pasten de drie hengsten die ik onder het zadel heb niet zo goed bij Zoraida. Per toeval zag ik een paar veulens van Impresario en die waren zo fijn dat ik de gok genomen heb. Ik vind het heel leuk om een jonge hengst op deze manier een kans te geven met een goede merrie.’

‘Ik hoop dat het veulen de ijver en bouw van Zoraida meekrijgt. Ze zit heel goed in elkaar en heeft fysiek nooit ergens moeite mee. Het karakter mag wel iets nuchterder, hopelijk lukt dat met de combinatie tussen Duits bloed en Uphill. Ik fok echt voor mezelf en niet voor de verkoop. Ik houd veulens altijd aan tot ze drie zijn en als het allemaal past zou ik deze ook daarna willen houden’, besluit de amazone.

Hoefslag, overname zonder bronvermelding niet toegestaan.

Foto: DigiShots (archiefbeeld)

0 1742
Jatilinda

Wat een succesvol jaar beleeft Stal 104 met hun fokproducten! Eerder dit jaar werd de Blue Hors Zack-zoon Jameson RS2 op de KWPN-hengstenkeuring uitgeroepen tot keuringskampioen en vandaag werd zijn halfzus Jatilinda kampioen op de nationale merriekeuring in Ermelo.

Genieten van Jatilinda

‘Ik kan alleen maar genieten! Eerst Jameson en nu Jatilinda, dit is wel heel bijzonder! Ik zit nog op een roze wolk en daar kom ik nog niet vanaf,’ lacht fokker Willeke Bos van Stal 104. ‘Zelf ben je natuurlijk fan van je merrie, maar dat moet de jury ook maar vinden. Het is nog extra bijzonder dat we haar vader, All At Once, ook hebben gefokt.’

Artikel gaat verder onder de foto

Jatilinda
Jatilinda met de kampioensjerp

Alles behaald

 

Eerder dit jaar slaagde de zwarte merrie al voor haar IBOP, met een fantastische score van 87 punten. ‘Ze heeft alles behaald wat ze op deze leeftijd kan behalen, dus ze krijg nu lekker even rust en dan kijken we daarna wel weer verder. Misschien dat we Jatilinda voorbereiden op de VSN, maar het is geen must. We willen niet te veel druk op haar leggen, dus het kan ook zijn dat het pas de Pavo Cup wordt. Ze is heel cool in het hoofd en makkelijk in de omgang, een heel compleet sportpaard en de focus ligt op de toekomst.

Fokkerij

Met zo’n merrie als Jatilinda zou menig fokker graag willen fokken, zo ook Bos, al was ze dit niet dit jaar al van plan. ‘Normaal gesproken spoelen wij nooit embryo’s uit driejarige merries, meestal pas als ze vier of vijf zijn. Sjak (red. Laarakkers) belde mij een tijd terug op en zei ‘Ze is zo hengstig, is denk dat het helemaal geen kwaad kan’, dus nu verwachten we volgend jaar twee veulens van onze andere eigen gefokte hengst Cum Laude.’

Atilinda

De moeder van de twee kampioenen is geen onbekende. Onder Peter de Boer en Stephanie Wolf heeft de Negro-dochter haar voetsporen in de sport achtergelaten, met scores in de Lichte Tour boven de 75%. ‘De merrie staat al enige tijd in training bij Yessin Rahmouni. Er zijn geen directe plannen om haar nog uit te brengen in de sport, maar wie weet, daar kan zo verandering in komen dus dat durf ik niet met zekerheid te zeggen.’

Bron: Hoefslag, overname zonder toestemming en bronvermelding is niet toegestaan
Foto’s: DigiShots

0 295
Metallic, KWPN Kampioenschappen 2017
Metallic, KWPN Kampioenschappen 2017

Vandaag vond tijdens de KWPN Kampioenschappen in Ermelo de Equimax bokaal plaats. In de nationale keuring trokken de veulens Metallic en Mijnsinaa aan het langste eind.

Metallic

Het was Metallic die de een spannende finale in de nationale veulenkeuring voor dressuurveulens won. Reservekampioen werd de Madison. Een hele goede groep van 12 dressuurveulens mocht terugkomen voor de finale. Juryvoorzitter Toine Hoefs roemde de kwaliteit: ‘Een geweldige groep veulens, dat was echt genieten, complimenten voor de fokkers!’

Tot kampioene werd uitgeroepen de Franklin-dochter Metallic (mv. Davino V.O.D.) van fokker en geregistreerde T. Tolner uit Hooghalen. Hoefs: ‘Een heel mooi langgelijnd veulen dat mooi naar boven is gebouwd en extra kan draven en galopperen.’

Star Sale veulenveiling

Fokker Tolner: ‘Dit is geweldig, ik had het niet verwacht. Ze is gewoon heel mooi en doet het elke keer weer. Een hoop veulentjes zijn moe, maar ze bleef toch gaan. De moeder van dit veulen hebben we zelf gefokt en de groomoeder ook. Hopelijk volgend jaar een merrieveulen van Desperado, dan houden we die zeker aan voor het voortzetten van de lijn. Metallic zal worden geveild op de Star Sale veulenveiling.’

Reservekampioene werd de hele rassige Ferdinand-zoon Madison. Hij werd door J. Zeewuster en de Erven J.S. de Jager uit Sleen gefokt een moeder van Jazz. Hoefs: ‘Een heel mooi gebouwd veulen met veel ras en veel front dat extra kan draven en galopperen.’

En ook de nummer drie mocht overdraven. Dit was de Desperado-dochter Mirthe. Dit sympathieke veulen heeft een hele mooie voorhand. Hoefs: ‘Mirthe is een veulen met goede verbindingen dat extra kan draven en galopperen.’

‘Gewonnen’ Mijnsinaa

Atletischer en charmanter vind je ze bijna niet. Mijnsinaa was met haar machtige model en ongelofelijke galoppade niet te kloppen en won de Equimax-bokaal bij de springveulens, en dat terwijl ze voorkwam uit een gewonnen dekking.

Zowel vanochtend als in de afsluitende finaleronde toonde de royaal ontwikkelde dochter van Emilion, uit een Indoctro-moeder zich oppermachtig. Juryvoorzitter Henstra: ‘Een heel mooi langgelijnd veulen met veel bloed. Ze beweegt zeer lichtvoetig met een heel actief achterbeen. Ze kan geweldig schakelen en toont heel veel balans in galop.’

Jonge generatie overhalen

Fokker Sietse van der Meer was zeer content met de overwinning: ‘Er zit wel een verhaal aan dit veulen,’ vertelt de fokker lachend. ‘Toen Emilion vorig jaar 30 jaar werd won mijn dochter Ykje een dekking van hem, en dat is Mijnsinaa geworden. Toen hij nog in de wei liep wilde de jonge generatie er eigenlijk vanaf zien met hem naar de keuring te gaan. Ik heb ze toch overgehaald, want ik wist hoe geweldig ze kan galopperen. Zo veel afdruk, en dat iedere keer weer, heel mooi dat ze zo kampioen wordt.’

Op de tweede plaats kwam Mariano.D, een zoon van Falaize de Muze, wederom uit een moeder van Indoctro, die gefokt en in eigendom is van H. van Dael uit Kelpen Oler. Henstra: ‘Een veulen met een goed model, extra in de verhuidingen en veel lichamsgebruik in de galoppade.’

De derde plaats was voor de Harley-zoon Moonlight.D. Dit royaal ontwikkelde veulen is gefokt door J. Dikkema jr. uit Scharmer uit een elite-merrie van Vegas. Henstra: ‘Een heel aansprekend veulen met veel ras, hij toonde veel balans en afdruk in zijn galoppade.’

Bron: KWPN
Foto: DigiShots

HOEFSLAG ACADEMY

Volg ons!

98,117FansLike
6,839VolgersVolg
771Youtube abonneesAbonneer