Eventing

Kosmo van Orchid's
Kosmo van Orchid's, een van de succespony's van Stal Orchid's.

De NRPS-goedgekeurde ponyhengst Zapp VR gaat de fokkerij van Stal Orchid’s verrijken. Carla en Paul van der Laar moesten na het overlijden van Kanshebber versneld op zoek naar een nieuwe hengst.

De 24-jarige Kanshebber overleed in de zomer. Hij moest worden ingeslapen nadat hij last kreeg van epileptische aanvallen.

Waardevolle genen

Orchid’s kon hoe dan ook een hengst gebruiken om de dochters van Kanshebber te dekken. ‘De nieuwe aanwinst Zapp BR is een veelbelovende kandidaat voor deze rol,’ meldt het NRPS. ‘Hij kan op zijn beurt waardevolle genen toevoegen aan de toch al zo succesvolle fokkerij van Orchid’s.’

Zapp stamt van springponyvererver Zodiak. Hij werd gefokt door Loes Vermeulen uit Drachten en in 2011 als vierjarige op de keuring voorgesteld en goedgekeurd.

Weinig gedekt

Daarna is hij meteen, en met veel succes, de sport in gegaan. Hij heeft daardoor nog weinig gedekt, maar zijn eerste veulens destijds waren veelbelovend.

In Nederland heeft Mieke Naberink hem in Z1-dressuur en Z-springen uitgebracht en met Thierry van Reine heeft hij succesvol internationaal eventing gelopen; de combinatie won zilver op het NK. In Duitsland werd Zapp daarna winnaar van het Warendorf Bundeschampionat der Vielseitigkeit 2017.

Paardenmelkerij

De grote D-pony is inmiddels verhuisd naar het Noord-Brabantse dorp Zeeland. Bij de paardenmelkerij van Orchid’s zal hij in de eerste plaats worden ingezet voor de fokkerij.  In Zeeland kunnen ook andere fokkers met hun merries terecht.

Bron: NRPS

Foto: Digishots

Zapp VR naar Orchid'sZEELAND – De NRPS-goedgekeurde ponyhengst Zapp VR gaat de fokkerij van Orchid's verrijken. Carla…

Geplaatst door NRPS op Vrijdag 9 november 2018

Renske Kroeze

Renske Kroeze komt zondag aan de start van de prestigieuze New York marathon. De eventingamazone jaagt niet per se op een hele snelle tijd. ‘Ik wil wel woensdag gewoon weer kunnen paardrijden,’ vertelt ze vanuit de Big Apple.

‘Je gaat kapot in een marathon,’ geeft Kroeze aan. ‘Maar ik wil niet helemaal tot het randje gaan. Het is gewoon hobby en het moet wel leuk blijven. Je weet nooit hoe het in het heetst van de strijd kan gaan, maar gelukkig herstel ik altijd wel vrij snel.’

Druk schema

De amazone is sinds woensdag in New York. ‘Ik al heel lang aan hardlopen, zo’n drie keer in de week met een paar vriendinnen. Vanwege mijn drukke schema moet het wel passen. Soms ben ik pas om half 11 ’s avonds klaar, dat is natuurlijk niet optimaal. Maar ik vind het superleuk om te doen en met mijn vriendinnen is het ook heel gezellig. Als ik niks plan, dan gebeurt het niet, daar ken ik mezelf goed genoeg voor.’

Motivatie

Twee jaar geleden liep Kroeze de marathon in Frankfurt uit. ‘Ik heb het nodig om een uitdaging te hebben. De motivatie om te trainen. New York is supergaaf, dus was dat het volgende doel.’

Omdat Kroeze op het laatste moment aan het team voor Tryon werd toegevoegd, liep de voorbereiding op New York anders dan gepland. ‘De focus lag natuurlijk op Tryon. Daar heb ik ook wel hardgelopen, maar je wilt geen lange duurloop doen omdat je daar fit wilt zijn. Dus heeft de training niet de intensiteit die je zou willen. Na Tryon heb ik de training weer opgepakt, het moet wel goed genoeg zijn.’

Serieuze bruggen

In Frankfurt bleef de amazone net onder de 4 uur. ‘Dat was best wel goed. Dat zal hier niet lukken, door de hoogteverschillen en de best wel serieuze bruggen. Je komt tijdens de wedstrijd langs heel bijzondere plekken. Daar wil ik van genieten, zonder me teveel te focussen op de tijd. Zonder druk is ook wel een keer leuk.’

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en toestemming via wedredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan

Foto: Digishots

Eventing
foto: Remco Veurink

In Barchem zijn zaterdag 27 oktober de KNHS Kampioenschappen Eventing voor paarden in de klasse L. M en Z verreden. Onder prachtige omstandigheden werden de titels gewonnen door Merel Schaminee, Esther Regelink en Jordy Wilken. In de teamwedstrijd, die werd verreden over de klasse L, ging de zege naar Noord-Brabant.

Klasse L

De eerste kampioene die gehuldigd werd was de zeventienjarige Merel Schaminee. De studente reed in de klasse L met de ervaren Amati een sterke wedstrijd die begon met een goede dressuurproef en daarna een foutloos springparcours en foutloze cross.

Ook de nummer twee Maartje Siemons voegde met Harly geen enkele strafpunt toe aan haar dressuurscore. Op nummer drie kwam Ilse Vossen, de amazone had met Jacobo goed gescoord in de dressuur, maar kreeg een springfout waardoor de titel aan haar voorbij ging.

Merel Schaminee

Kampioene Schaminee vertelt: ‘Ik heb dit paard nu een jaar, hij is 13-jaar en heeft bij zijn vorige amazones Laura van der Lans en Asha Laseroms al 1* gelopen. Bij mij mag hij rustig L en M crossen lopen. Ik wil nog veel met hem rijden en veel van hem leren. Hij ging vandaag echt heel fijn, het was een mooie cross. Wel een uitdaging, maar dat vind ik juist leuk.’

Schaminee zat net als de nummer twee Maartje Simons ook in het winnende team van Noord-Brabant. Limburg werd tweede en Zuid-Holland eindigde als derde.

Klasse M

In de M-klasse was het Esther Regelink die het goud kreeg omgehangen. Zij werd op het podium vergezeld door Mark Veldjesgraaf en Britt Maasen. Kampioene Esther Regelink brak eerder dit jaar haar enkel, waardoor haar seizoen pas laat van start ging. Dat weerhield haar er niet van om sterk naar de winst in het kampioenschap te rijden.

‘Zoals ieder jaar hier in Barchem stond er een hele mooie uitdagende cross. Wat ik heel leuk vind is dat er altijd een moeilijke technische snelle route is, maar dat er ook altijd genoeg alternatieven zijn’, vertelt de kampioene.

Klasse Z

In het Z-kampioenschap bleek de cross de grote scherprechter en waren het combinaties die eerder ook al internationaal aan de start verschenen, die met het eremetaal naar huis gingen. Jordy Wilken won met Amarillo, voor Pascal Zandman met Blackberry en Nina Hut met Connection D.

Ook winnaar Jordy Wilken vond de cross pittig, ‘De cross was heel mooi, maar technisch genoeg. Ik heb heerlijk gereden en het liep allemaal heel goed’, vertelt Wilken. ‘Amarillo is van mijn vriendin Fleur, zij heeft begin dit jaar haar knie gebroken en nu mag ik hem even lenen. Volgend jaar kan zij er mooi op verder. Ik denk dat ze een mooie kickstart heeft.’

Uitslagen KNHS Kampioenschappen eventing Barchem

Klasse L

1. Merel Schaminee (Roosendaal) – Amati, 27.9
2. Maartje Siemons (Beers) – Harly, 28.4
3. Ilse Vossen (Stamproy) – Jacobo, 31.00

Klasse M

1. Esther Regelink (Laren Gld) – Casperano, 32.3
2. Mark Veldjesgraaf (Lunteren) – Dark Diva, 33.1
3. Britt Maasen (Helvoirt) – Flash, 34.5

Klasse Z

1. Jordy Wilken (Olst) – Amarillo, 32.3
2. Pascal Zantman (Amsterdam) – Blackberry, 32.7
3. Nina Hut (Bruchterveld) – Connection D, 41.5

Bron: KNHS Nieuws 

Afbeelding: Remco Veurink

Entebbe De Hus

Entebbe De Hus, het paard dat deel uitmaakte van het Franse eventingteam dat goud won tijdens de Olympische Spelen in Rio in 2016, is overleden aan koliek.  Hij was slechts 13 jaar oud.

De ruin was eigendom van Agnès Célerier en zijn ruiter Karim Laghouag.

De ruin kwam zondag terug uit de kliniek nadat hij met succes behandeld leek te zijn. Toen hij opnieuw koliek kreeg, was er geen andere keuze dan hem in te laten slapen.

Uniek en magisch

Laghouag is intens verdrietig. ‘Hij was en blijft mijn loyale vriend. Wat hij me heeft gebracht was uniek en magisch.’

Eigenaar Célerier zegt hem te zullen herinneren als een uitzonderlijk zelfverzekerd en makkelijk paard. ‘Hij was altijd klaar voor de strijd en deed altijd zijn uiterste best. Ik zal hem missen.’

Eminem II

Entebbe De Hus werd in Duitsland geboren als Enimen II. Hij kreeg een andere naam van zijn nieuwe eigenaar, de Franse stoeterij Haras de Hus. Aurélien Kahn bracht hem uit op wedstrijden.

Toen Entebbe zes was kocht Célerier hem en kreeg Laghouag hem onder het zadel. De zoon van Embassy I schreef vele overwinningen op zijn naam. Op het Europees kampioenschap in 2015 won hij een bronzen medaille.

Entebbe De Hus werd eind vorig jaar geruind. In juni werd hij nog vijfde tijdens de CCI3* in Bramham.

Bron: Horse & Hound

Foto: Remco Veurink

Alice Naber Lozeman - ACSI Harry Belafonte
Alice Naber Lozeman - ACSI Harry Belafonte FEI World Equestrian Games Tryon 2018 © DigiShots

ACSI Harry Belafonte verhuist van Alice Naber-Lozeman naar Thierry van Reine. De 18-jarige Van Reine komt komend weekend al met de Heraldik XX-zoon aan de start van het Nederlands Kampioenschap in de klasse Z.

‘Superleuk,’ vindt de amazone. ‘Ik haal er veel voldoening uit als ik ze samen zie genieten en het was dan ook mijn besluit.’

Iets terug doen

De 15-jarige ruin is inmiddels verhuist naar de stallen van Reine. ‘Zijn vader Ramon van Reine is de eigenaar van Harry, legt Naber-Lozeman uit. ‘Zijn bedrijf ACSI is sponsor; zo heb ik het gevoel dat ik iets terug kan doen. Thierry heeft twee keer op het EK voor junioren gereden en moet nu de overstap maken naar de Young Riders. Ik heb er alle vertrouwen in en voor mij is het ook weer een uitdaging. Ik ga hem begeleiden en hij zal regelmatig hier komen om te trainen.’

Achterwaarts de ring uit

De amazone vindt het prettig voor haar voormalige topper dat hij het een ‘niveautje lager’ mag gaan doen. ‘Ik heb zoveel aan Harry te danken en zoveel met hem bereikt. In het begin was het echt niet makkelijk. Ik was nog nooit gediskwalificeerd in de dressuur, maar met Harry ging ik in Breda een keer achterwaarts de dressuurring uit. En hij wilde een keer de startbox niet uit. Hij had zoveel kwaliteit, maar het eerste jaar dacht ik regelmatig: help! Ik heb heel veel over hem nagedacht. Heel fascinerend wel. Mijn man Gert heeft hem aan de praat gekregen, want ik dacht: ik heb twee kinderen en ik ga er niet meer op!’

Veel hoogtepunten

Maar eigenlijk zijn er vooral veel hoogtepunten in de carrière van Harry Belafonte. ‘Alle foutloze en snelle crossen bijvoorbeeld. En alle zware crossen zijn hoogtepunten. Boekelo, toen we precies binnen de tijd bleven, en hij heeft in Aken twee keer heel goed gelopen. Badminton was ook heel gaaf. De eerste keer hadden we een klein foutje, maar van de 45 spongen, waren er 44 goed. Bij het springen na de cross waren we de eerste foutloze combinatie waarna we in het stadion een staande ovatie kregen.’

De ruin is nog topfit. ‘Hij had zo Boekelo nog kunnen lopen, maar dat doe je niet na zo’n lange proef als in Tryon.’

ACSI Peter Parker NOP

Dankzij Harry heeft de amazone ook met haar andere paard ACSI Peter Parker NOP (v I’m Supposin XX) beter leren crossen. ‘Wanneer je over de enorme hindernissen in Badminton bent geweest, dan geeft dat vertrouwen voor de andere zware wedstrijden.’

Naber Lozeman heeft naast de 16-jarige Peter Parker nog de beloftevolle 11-jarige ruin Curacao onder het zadel. ‘Hij heeft in 2016 in Boekelo gelopen, in 2017 kreeg hij een blessure. Nu is hij weer goed, maar was ik eigenlijk te druk met Tryon. Curacao kan volgend jaar 3*-wedstrijden gaan lopen, maar het heeft wat aandacht en werk nodig.’

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan

Foto: Digishots

Sam Watson - Horseware Ardagh Highlight
Sam Watson - Horseware Ardagh Highlight FEI World Equestrian Games Tryon 2018 © DigiShots

De 33-jarige Ierse eventingruiter Sam Watson heeft een op eventing gerichte database ontwikkeld. Met de gegevens van paarden, ruiters en wedstrijden kunnen risico-analyses, maar ook toelatingseisen tot geclassificeerde wedstrijden opgesteld worden, meldt het NRC.

Watson richtte het bedrijf EquiRatings op, dat inmiddels data van zo’n 80.000 paarden, 10.000 ruiters en alle wedstrijden heeft verzameld. EquiRatings sloot een vierjarig contract met de internationale paardensportfederatie FEI, die het systeem gebruiken als toelatingseis tot wedstrijden.

Kwalificatie-eisen

‘In de nabije toekomst wil ik zowel de gegevens over uithoudingsvermogen en de snelheid in de cross-country als het hartritme en de keuringsresultaten aan de database toevoegen,’ vertelt Watson aan het NRC. ‘De kwalificatie-eisen van de FEI zijn nu nog gebaseerd op de resultaten van een paar wedstrijden, maar dat zegt weinig.’

Boven hun niveau

Ook Nederlands kampioen Tim Lips ziet voordelen in het systeem van Watson. ‘Je ziet nu nog combinaties die in wedstrijden boven hun niveau worden ingeschreven. Ik vermoed omdat de FEI als mondiale organisatie een zo breed mogelijk deelnemersveld wil.’

Teamveterinair Leendert Jan Hofland noemt EquiRatings een ‘voortreffelijk systeem, vooral bij risicoanalyses’. ‘Wat wij mensen denken, snapt een paard niet. Dat gebrek kan gecompenseerd worden met data.’
De nieuwe werkwijze moet operationeel worden vanaf 1 januari als de FEI voor eventing overgaat tot een nieuwe klasse-indeling van vijf niveaus.

Sam Watson kwam tijdens de Wereldruiterspelen in Tryon zelf ook aan de start. Met zijn Horseware Ardagh Highlight eindigde hij individueel op de veertiende plaats en won hij zilver met het Ierse team.

Bron: NRC / Hoefslag

Foto: Digishots

kwpn Laura Graves - Verdades
Laura Graves - Verdades FEI Longines FEI World Cup Paris 2018 © DigiShots

Het KWPN heeft voor het eerst niet alleen bij het springen en in de dressuur, maar ook bij de eventing de eerste positie veroverd op de ranking van de stamboeken. Verdades (v Florett AS) van Laura Graves is het best presterende KWPN-dressuurpaard.

De zilveren-medaillewinnaar van de WEG en de Wereldbekerfinale in Parijs sluit zijn seizoen af met de eerste plaats op de FEI-wereldranglijst.

Unee BB

De Gribaldi-zoon Unee BB deed goede zaken onder zijn amazone Jessica von Bredow-Werndl. Ondanks dat de ruin na mei niet meer in de ring verscheen, bezet hij de twaalfde plaats en telt daarmee mee als tweede KWPN’er.

Een fractie minder punten en daarmee een plaats lager staat de KWPN-gefokte en erkende hengst Blue Hors Zack. De zoon van Rousseau behaalde een topscore van 82% in de kür van Aachen en naam deel aan de WEG in Tryon.

Top 5 klasseringen

Ook het tweede paard van Jessica von Bredow-Werndl Zaïre-E (v Son de Niro) leverde een belangrijke bijdrage. Met continu top 5 klasseringen en de overwinning in Frankfurt, staat de merrie op plaats 18.

De KWPN-erkende hengst Cennin (v Vivaldi) staat op de 21e plaats. Met Madeleine Witte-Vrees maakte hij dit jaar veel progressie wat resulteerde in de zesde plaats op de Wereldbekerfinale in Parijs en deelname aan Aken en Tryon.

De laatste KWPN’er die meetelt voor de rankings dressuur is de Buriël KH (v Osmium). De bruine scoorde het hele seizoen zeer sterk onder de Zweedse Juliette Ramel met overwinningen in onder meer Cappeln en Compiègne en recent de achtste plaats in de Special op de Wereldruiterspelen.

Springpaarden

Bij de springpaarden staan maar liefst drie van de zes meetellende KWPN-paarden in de top-10, waaronder de leider in het klassement Zinius. Onder Harrie Smolders won de zoon van Nabab de Rêve in Mechelen, Bordeaux en Londen.

Eventingpaarden

Bij de eventers ging het Irish Sport Horse stamboek traditioneel aan de leiding. Tegenwoordig boeken steeds meer KWPN-paarden succes in deze tak van sport. Maar liefst drie KWPN-fokproducten staan in de top 5 van de WBFSH-ranking.

Hoogst genoteerde KWPN’er met een tweede plaats in de individuele ranking is Boekelo-winnares (2017) Cekatinka  onder Tim Price. Met top-5 klasseringen in Wiesbaden en Aken sloot zij het seizoen in Tryon af met de achtste positie individueel.

Rankings

Dressuur
1. 13745 – Koninklijk Warmbloed Paardenstamboek Nederland (KWPN)
2. 13407 – Hannoveraner Verband e. V. (HANN)
3. 12749 – Westfälisches Pferdestammbuch e.V. (WESTF)

Springen
1. 8621 – Koninklijk Warmbloed Paardenstamboek Nederland (KWPN)
2. 7390 – Belgisch Warmbloedpaard v.z.W. (BWP)
3. 7034 – Stud Book du cheval Selle Français (ANSF)

Eventing
1. 1470 – Koninklijk Warmbloed Paardenstamboek Nederland (KWPN)
2. 1373 – Irish Sport Horse Studbook (ISH)
3. 1235 – Stud Book du cheval Selle Français (ANSF)

Bron: KWPN

Foto: Digishots

Emile Welling

Voormalig teamveterinair Emile Welling heeft op de slotdag van Military Boekelo een gouden speld in ontvangst mogen nemen. Welling was van 2004 tot 2017 KNHS-teamveterinair bij de disciplines eventing en dressuur.

In 2014 begeleidde Welling het eventingteam dat brons won op het WK in Caen. Hij werd in februari 2017 opgevolgd door Edwin Enzerink (senioren) en Justin Maarse (Junioren en Young riders).

Dressuurteam

Van 1994 tot 2006 was Welling bovendien lid van de veterinaire commissie van de KNHS en in 2007 was Emile Welling ook veterinair van het dressuurteam dat goud won op het EK in Turijn.

‘De KNHS is Emile zeer erkentelijk voor zijn langdurige bijdrage aan de Nederlandse paardensport,’ licht KNHS-bestuurslid Marlies Reibestein toe. ‘

Bron: KNHS

Foto: archief

tim lips bayro

‘Dit is ontzettend balen,’ reageert Tim Lips na afloop van Military Boekelo teleurgesteld. De eventingruiter ging na de dressuur en de cross aan kop, maar incasseerde bij het springen acht strafpunten en eindigde op de derde plaats.

‘Je weet dat dit kan gebeuren,’ vertelt Lips. ‘Bayro is normaal een heel goed springpaard, ik denk dat hij wel een goed parcours sprong alleen ja een fout en toen nog een, en dan maakt het ook niet meer uit of je tweede of derde bent. Tot hindernis 11 van het springparcours heb ik een geweldige wedstrijd gereden. Alleen is het niet genoeg geweest.’

Internationale wedstrijd

Net als in 2017 won Tim Lips met Bayro wel de Nederlandse titel. ‘Ik was hier niet gekomen voor het Nederlands kampioenschap, maar voor de internationale wedstrijd. Als je er dan uiteindelijk zo voorstaat kan ik niet tevreden zijn. Derde worden is niet slecht, maar het is geen winnen.’

Het was voor Lips de laatste wedstrijd van het seizoen. ‘De paarden krijgen nu even vakantie.’

Planning

Over de planning voor volgend jaar gaat hij nog nadenken. ‘Ook mijn tweede paard Eclips heeft het hier goed gedaan. Alleen als je na het eindklassement kijkt, had ik gehoopt wat verder van voorin te kunnen eindigen. Hij had toch wat last van de omgeving, van de ambiance. Daardoor hebben we in de dressuur en ook in de cross wat teveel strafpunten opgelopen.’

Julia Krajewski

De overwinning in Boekelo ging naar de Duitse amazone Julia Krajewski. Zij werd met haar Samourai du Thot voorafgaand aan de wedstrijd al als favoriet gekenmerkt. Maar met de koppositie na de dressuur en de foutloze cross-country van Lips leek het er tot zondag op dat Boekelo voor het eerst in 48 jaar een Nederlandse winnaar zou krijgen. Het liep anders.

Nations Cup

Krajewski won niet alleen de individuele wedstrijd, maar het Duitse team pakte ook de overwinning in de Nations Cup in Boekelo. ‘Ik ben erg blij en ook wel wat verrast,’ vertelt de amazone. ‘Samourai is een erg goed springpaard en ik had al m’n geld er op gezet dat hij foutloos zou springen. Ik ben blij met m’n overwinning en vooral met Samourai. Ik had zo m’n ups en downs met hem dit jaar. Ook de overwinning in de Nations Cup is erg fijn. We hadden niet zo’n goed jaar wat dat betreft en dan om te eindigen met een zege is erg cool.’

Nederland eindigde in Boekelo als zesde in de Nations Cup, tevens de laatste wedstrijd van deze competitie dit jaar. In de eindstand ging de overwinning naar Groot-Brittannië.

Sanne de Jonge

KNHS Talententeamlid Sanne de Jong en de negenjarige schimmelmerrie Enjoy eindigden in het overall klassement op een 26e plaats en wonnen daarmee zilver in het Nederlands kampioenschap. ‘Ik ben tevreden. Vandaag hadden we natuurlijk wel een foutje, we kwamen iets voorwaarts uit de wending. Als ze niet moe is, heeft ze nog de kracht om terug te springen. Maar na zo’n dag als gisteren voel je toch dat ze net niet de kracht heeft om voldoende op te springen en kwam iets teveel naar voren, waardoor ze met een voorbeen de voorste paal kreeg. Enjoy heeft nog nooit zo hard gewerkt. Kan dan ook niet meer dan tevreden zijn.’

Bron: KNHS

Foto: archief Remco Veurink

alice naber lozeman acsi peter parker

Tim Lips gaat morgen als klassementsleider van start in de cross van Military Boekelo. Nu 77 ruiters hun dressuurproef hebben gereden, is Lips score van 80,83 procent nog steeds de hoogste.

Voor Nederland kwamen tijdens de tweede dressuurdag Laura Hoogenveen met Quibus en Alice Naber-Lozeman met ACSI Peter Parker N.O.P. aan de start.

Mooi ontspannen

Naber-Lozeman noteerde een keurige score van 73,27 procent, wat goed was voor de elfde plek. Peter Parker was mooi ontspannen, vond de amazone.

‘Maar met uitstrekken aangalopperen mag natuurlijk niet gebeuren. Dat doet ‘ie anders nooit. Maar het galopgedeelte was goed. Ik moet de proef nog terugkijken, soms is het beeld anders dan het gevoel. Het wordt een lastige cross morgen, ik ben benieuwd hoe het gaat lopen.’

Imposante ring

De proef van Laura Hoogeveen en Quibus werd beloond met een score van 63,78 procent en de 54 plek. De amazone maakte in Boekelo haar debuut. ‘Je komt wel een imposante ring binnen,’ vond ze. ‘Maar ik had er wel vertrouwen in. Quibus had wel wat spanning in het begin, maar met het galopperen was dat weer weg.’

Volgens de amazone staat er een hele mooie cross voor morgen. ‘Wel supertechnisch, maar we zijn er klaar voor.’

Individuele competitie

Merel Blom kwam donderdag al met Ceda in de ring, vandaag kwam ze met The Quizmaster aan de start. Dat resulteerde in de 19e plek met een percentage van 71,03 procent.  Met Ceda stond ze na de eerste dag nog zesde, nu is ze naar de 24e positie geschoven.

Ook Tim Lips komt met twee paarden aan de start. Met Eclips bezet hij de 58e plek (63,33 procent).

Joyce van de Kuilen en Brent noteerden een score van 58,72 procent (plek 73).

Zaterdag is in Boekelo de cross, zondag het springen.

Klik hier voor alle uitslagen.

Foto: archief Remco Veurink

HOEFSLAG ACADEMY

Volg ons!

100,241FansLike
0VolgersVolg
6,892VolgersVolg
1,451Youtube abonneesAbonneer