Ben Weyts pleit voor nationale aanpak dierenmishandeling

Ben Weyts pleit voor nationale aanpak dierenmishandeling

0 94
algemeen paard buiten

Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts wil dat er een nationale aanpak komt van het fenomeen dierenmishandeling, meldt de Gazet van Antwerpen. ‘Er zijn zoveel gevallen op uiteenlopende locaties dat een nationale coördinatie zich opdringt,’ aldus de minister.

‘Wie tot zulke gruwel in staat is, is niet alleen een gevaar voor dieren maar ook voor mensen,’ denkt Weyts.

Strengere straffen

Als eerste Vlaamse minister voor Dierenwelzijn heeft Ben Weyts een absoluut speerpunt gemaakt van het aanpakken van dierenmishandeling en dierenbeulen. Hij voert ook strengere straffen in voor wie dieren verwaarloost of mishandelt.

‘Gezien het toenemend aantal gevallen op heel uiteenlopende locaties en ook in Nederland, dring ik toch aan op een nationale aanpak van dit fenomeen,’ aldus Weyts.

Gruwelijke gevallen

Het voorbije jaar waren er onder meer gruwelijke gevallen van paardenmishandeling in Sint-Pauwels (Sint-Gillis-Waas), Brecht, Rijkevorsel en Massenhoven. Ook in de Nederlandse provincies Limburg en Brabant doken al gelijkaardige gevallen op.

‘Waarschijnlijk gaat het over meerdere daders, maar verschillende elementen komen steeds terug. Bijvoorbeeld de zeer goede voorbereiding van de aanvallen, men laat geen sporen na en geen getuigen.’

Bron: Gazet van Antwerpen

Foto: archief

Reacties