WB Finale: Olivier Philippaerts en Pieter Devos in voorlopige top tien

WB Finale: Olivier Philippaerts en Pieter Devos in voorlopige top tien

0 87

Donderdagavond, na het eerste onderdeel van de wereldbeker Springen in Parijs, was Olivier Philippaerts met H&M Legend of Love al goed te pas, gisteren bleef het duo opnieuw foutloos. En dat brengt hen op een mooie voorlopige vierde plek.

In het tweede onderdeel, een parcours waarin de hoogte maximaal was opgetrokken, was Oliver behalve foutloos, ook nog eens snel in de barrage. De vierde plek gisteren en de dertiende plek in het jachtspringen betekent een overall eveneens een vierde positie, met zeker uitzicht op een podiumplek.

Beezie Madden riant aan de leiding

Beezie Madden lijkt met Breitling LS (v. Quintero) op de zege af te stevenen. Zij won zowel donderdag als vrijdag en heeft nu maar liefst twee balken speling op de nummer twee, de Zweedse ruiter Henrik von Eckermann met Mary Lou (v. Montendro). Landgenoot van Madden, de relatief onbekende Devin Ryan met Eddie Blue staat op brons, met 13 strafpunten verschil.

Op vier dus Philippaerts, samen met McLain Ward met HH Azur, ook al uit de VS, en Douglas Lindelöw met Zacramanto. Harrie Smolders met de hengst Emerald staat samen met de Colombiaan Carlos Lopez op zeven, vóór een andere Belg die het erg goed doet, Peter Devos met Espoir.

Ontknoping morgen vanaf 14.00 uur

Morgen om 15.30 uur begint de allesbeslissende derde ronde, met twee zware manches over 1.50-160m. De beste dertig van de eerste twee onderdelen gaan daarin van start.

15 april om 14.00 uur: Springen WB-finale deel 3a
15 april om 16.35 uur: Springen WB-finale deel 3b

Voorlopig klassement wereldbekerfinale Springen.

Startlijst voor de finale wereldbekerfinale Springen.

Reacties