Westerlo: vrouw overleden nadat ze vertrapt werd door paard

Westerlo: vrouw overleden nadat ze vertrapt werd door paard

0 501
weidepaddocks

Afgelopen dinsdag is in Westerlo een 38-jarige vrouw overleden. Ze had zware verwondingen opgelopen, nadat ze op een weide vertrappeld werd door een paard.

Paarden schrokken

De vrouw, die in het West-Vlaamse Roeselare woonde, was dinsdagnamiddag met een vriendin op de weide. Ze kwamen de dieren water geven, aangezien het zo warm was. Op een gegeven moment viel de laadklep van een kiepwagen plots naar beneden, waardoor de paarden schrokken. Toen de vrouw opzij wilde springen, viel ze ongelukkig genoeg voor de hoeven van een paard. Het dier kon haar niet meer ontwijken.

‘Alles wijst op ongeluk’

De vrouw kon nog samen met haar vriendin de weide uitstappen, maar daarna verloor ze het bewustzijn. Ze werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis van Geel, en van daar naar het UZA in Edegem. Diezelfde avond is ze helaas aan haar verwondingen bezweken.

Volgens het parket en de politie wijst alles op een ongeluk. ‘De vaststellingen van de wetsdokter die het lichaam heeft onderzocht, waren compatibel met de verklaringen van de getuige’, klinkt het bij het parket.

Bron: HLN

Reacties