Ook de Belgische Children winnen in Wierden

Ook de Belgische Children winnen in Wierden

0 66
Belgische children
Belgische children

Nadat België de landenwedstrijd junioren had gewonnen, deden de Belgische Children dat fijntjes over. Toch was het een heel andere wedstrijd. De Young Riders dwongen het af met nulritten, de Children hadden geluk dat de hoger geplaatste teams fouten gingen maken in de tweede omloop en klommen stapje voor stapje van de vijfde plek naar de gouden positie.

Grote vreugde

Alle druk lag op de Brit Iwan Carpenter die als allerlaatste ruiter van zijn team één foutje mocht maken om Engeland de winst te bezorgen. Dat balkje viel en zijn paard haakte ook nog af op de laatste sprong, de sloot, tot grote vreugde van de Belgen. ‘De vijf strafpunten die we in de eerste omloop opliepen, waren nog niet zo slecht. Maar die ene tijdfout had vervelend kunnen uitpakken voor ons’, vertelt de bondscoach Jean Jacques Mathijs die voor het 19jaar op rij op de 20eeditie van het Dutch Youngster Festival was.

Jalvaro II

Albert Bruyneel was de ongelukkige die zich twee keer liet uitbellen in deze 1.30m wedstrijd met Jalvaro II (v. Calvaro). ‘Hij was vandaag niet zo fris. Misschien door het warme weer. In de tweede ronde was het gevoel beter, maar had ik een misafstand waarna hij niet meer aantrok. Ik had het geluk dat mijn teamgenoten zo goed reden en dat de andere teams onverwacht fouten gingen maken.’

Tussen de 12 en 14 jaar

Dat de amazones tussen de 12 en 14 jaar zo koel bleven, was de gouden sleutel tot succes. “Ik vind het wel fijn om als eerste van start te gaan. Dan ligt er niet teveel druk op me”, lacht Elise Van den Branden die recent al derde met het team werd in Opglabbeek. Haar merrie Brilliantina van ’t Ruytershof (v. Bamako de Muze) kwam met 4/0 uit de ring. Aurelia Guisson maakte een droomdebuut in de Nations Cup met 0/0 op Berlini From Second Life Z (v. Berlin) en Paris Vandousselaere sloot op Quitona de la Cour Z (v. Quintus) af met 1 en 4 strafpunten. ‘Of ik het spannend vond aan het eind? Nee, ik heb nooit stress. Nu ook niet.’ ‘Dat klopt’, beaamt de coach. ‘Paris gaat naar nationale 1.30m wedstrijden alsof ze naar de kermis gaat.’

EK-team?

Nog een paar wedstrijden en dan maakt ook België het EK-team bekend. ‘Het Children rijden leeft wel in België, al hebben wel wat mensen zich teruggetrokken. Naar Wierden of Fontainebleau is 300-350 kilometer, maar naar Samorin bijvoorbeeld 800-900. Dat past niet iedereen’, aldus Jean Jacques Mathijs.

Nederland e.a. tweede

Maar liefst drie teams finishten op de tweede plaats met 12 strafpunten: Ierland, Spanje en Nederland. Met de positie is Luc Steeghs tevreden, maar met de score en enkele rondjes nog niet helemaal. Emma Bocken realiseerde een 5/4, Senna Everse 0/12, Lily Engelsman 0/0 en Cejay Joosten 4/4.

 

De uitslagen

 

Bron: Dutch Youngster Festival / Hippos.be
Foto:  Dutch Youngster Festival

 

 

 

Gerelateerde bedrijven

Topresultaten

Embourg Gilbert Manege

Omschrijving

Embourg Gilbert Manege

+32(0)2 466 60 74

gilbert.embourg@gmail.com

Bekijk bedrijfsprofiel

Naamsvermeldingen

Stal De Bleser

Omschrijving

Stal De Bleser

+32(0)495 85 61 27

staldebleser@hotmail.com

T & L nv

Omschrijving

T & L nv

+32(0)475 45 22 22

info@tilleman.be

Spits Patrick

Omschrijving

Spits Patrick

info@stal-ceulemans.be

Deferm Bart

Omschrijving

Deferm Bart

+32(0)11 54 42 89

info@paardenhandeldeferm.be

Ceulemans Jos

Omschrijving

Ceulemans Jos

+32(0)475 41 84 54

info@stal-ceulemans.be

Lippens Philippe

Omschrijving

Lippens Philippe

+32(0)9 386 78 65

lippens.philippe@skynet.be

Reacties