Eventing Hulsberg met internationale deelnemers is ook selectie Bavaria Eventing Trophy

Eventing Hulsberg met internationale deelnemers is ook selectie Bavaria Eventing Trophy

0 817

Equine Park Hulsberg organiseert maandag 5 juni samen met Rijvereniging Pegasus voor de vijfde keer Eventing Hulsberg op de terreinen van Equine Park. Hier wordt ook de voorlaatste wedstrijd van de Bavaria Eventing Trophy verreden. Voor Lianne Verbakel met haar ‘Follow me’ wordt dat spannend. Mocht zij hier goed scoren, kan het winnen van de Trophy haast niet meer aan haar ontglippen.

Cross

De voorlopige koploper in het klassement, uit Aarle-Rixtel komende Verbakel, wist als enige ruiter tot nu toe alle drie de wedstrijden te winnen. ‘Ik rijd met de zevenjarige Follow me (v.Van Gogh) ook reguliere dressuur- (M1) en springwedstrijden (L). Voor wat betreft de eventing is dit pas mijn eerste seizoen. Ik ging vaak met mijn vader, die ook tweesterren wedstrijden rijdt, mee en zo kwam van het een het ander. Tussen Follow me en mij was er eerst niet echt een klik maar nadat we elkaars vertrouwen wonnen, wil hij gewoon alles voor me doen’, aldus Verbakel. De amazone beseft terdege dat deze tak van sport een kwestie is van groot vertrouwen. Over aanstaande maandag laat ze zich nog wat voorzichtig uit: ‘Thuis loopt hij heel fijn. We hebben pas nog in Ermelo getraind en pakte hij het ook weer goed aan. Met dressuur en springen zit ik meestal wel safe maar de cross vind ik toch altijd weer heel spannend. In Hulsberg ben ik nog niet geweest maar hoorde van anderen dat het een hele mooie wedstrijd moet zijn’. Verbakel start maandagochtend rond elf uur in het onderdeel cross.

Met no twee wedstrijden te gaan is het klassement op dit moment niet beslist. Patrick Verbakel, de vader van Lianne, werd tot nu toe drie keer tweede en staat gedeeld derde. Daarnaast zijn Guus Drummen en Lisette Kleine Schaars de laatste wedstrijden flink opgeklommen in het klassement. De winnaar wordt gehuldigd bij Bavaria (Lieshout) en ontvangt een geldbedrag en diverse aanvullende prijzen.

Lips

Tim Lips, die samen met zijn vader Martin Lips in februari 2017 de eerste commerciële ploeg in de paardensport oprichtte, het Bavaria 0.0 Eventing Team, en mede-organisator van de Bavaria Eventing Trophy, ging onlangs een kijkje nemen op de locatie. Op hun Facebookpagina zijn ze enthousiast: ‘Vanavond zijn Tim en Rianne alvast wezen kijken bij Eventing Hulsberg. Er is al enorm hard gewerkt, de terreinen liggen er mooi bij, prachtig! Dit gaat helemaal goed komen. Tijdens @Eventing.Hulsberg zal de vierde wedstrijd van de Bavaria Eventing Trophy verreden worden. Dit gaat spannend worden!’

Lips: ‘We gaan nooit kijken naar terreinen vooraf aan een cross, dit was in hoofdzaak om het verrijden van onze vierde selectiewedstrijd door te spreken. ‘Het wordt overigens wel spannend want die wedstrijddag kan de ontknoping vallen; als Lianne Verbakel wint, wint ze ook de Trophy. Van het Bavaria team rijden Joyce van de Kuilen, Larissa Hartkamp en Sanne de Jong ook in Hulsberg mee. Uiteraard ben ik die dag daar ook aanwezig.’

Equine Park Hulsberg

Eventing Hulsberg is vier jaar geleden gestart met de organisatie van een eventingwedstrijd en is inmiddels uitgegroeid tot een internationaal bekend evenement. Een geweldig spektakel, waarbij verschillende facetten van de paardensport worden samengebracht in één wedstrijd, zoals dressuur, springen en cross. Het meest spectaculaire onderdeel, de cross-country, wordt afgelegd in een natuurlijke omgeving. Door het unieke heuvelachtige terrein is het mogelijk om bijna de gehele cross vanaf één punt te overzien. Het parcours is opgebouwd uit mooi vormgegeven, natuurlijke hindernissen, die ook van dichtbij de moeite waard zijn om te bekijken. En dat mag ook. De gehele route die de ruiters rijden, kan het publiek meelopen. Er verschijnen 210 combinaties aan de start in de klassen B, L en M en deze zijn afgevaardigd uit Nederland, België en Duitsland.

Mede-organisator en eigenaar van Equine Park Jos Bemelmans: ‘Wij vinden het zelf uiteraard ook heel leuk dat deze selectiewedstrijd bij ons plaatsvindt.’ Eventing Hulsberg is een publiekstrekker. Dit blijkt uit het grote aantal bezoekers in de afgelopen jaren. ‘Vorig jaar hebben wij rond de 6.000 bezoekers mogen ontvangen. Het is een uniek terrein in Zuid-Limburg en jaarlijks weten steeds weer duizenden toeschouwers en vele deelnemers de weg hierheen te vinden’, aldus een enthousiaste Bemelmans.

Klik hier voor de tussenstand van de Bavaria Eventing Trophy.

Klik hier voor de voorlopige startlijsten.

Klik hier voor meer info over de wedstrijd in Hulsberg.

Bron: Hoefslag

Foto: Jos Bemelmans

[shortcode-variables slug=”post-banner”]

Reacties