Belgische junioren winnen in Wierden

Belgische junioren winnen in Wierden

0 36
Belgische junioren
Thibault Philippaerts (archieffoto) Foto: Digishots

Een prachtige prestatie voor de juniors van chef d’équipe Rik Deraedt op het Dutch youngster festival in Wierden. Drie van de vier combinaties sprongen foutloos rond in de twee manches zodat België met een totaal van 0 strafpunten verdiend de landenwedstrijd won.

Belgische junioren

Het team bestond uit Thibault Philippaerts met Jaimi van Dorperheide, Alexander Housen met Galoubet Fravanca, Simon Morssinkhof met Vivolta de Gree en Mathias Hazebroek met Jurre. Thibault, Alexander en Simon reden twee keer 0. Mathias Hazebroek reed ook sterk, maar had in de eerste ronde een tijdfout en in de tweede ronde een balk, wat twee keer het wegstreepresultaat betekende.

Ierland tweede

Het tweede resultaat was voor Ierland, derde werd Groot Brittanië en de Nederlanders die een thuiswedstrijd reden moesten genoegen nemen met het vierde resultaat. De landenwedstrijd in Wierden zou op donderdag verreden worden totdat de wedstrijd na drie combinaties stil gelegd moest worden vanwege noodweer. De drie scores bleven staan en de proef werd op donderdagochtend hervat. Maar liefst 22 van de 36 ruiters sprongen foutloos of hadden een tijdfout, wat het excellente niveau onder de junioren weergaf.

Rik Deraedt

‘Het was spannend. Er waren heel veel goede ruiters, maar gelukkig heeft België heel goede junioren. Ik heb enkele sterkhouders en ruiters die je kansen wil geven’,  vertelt chef d’Equipe Rik Deraedt. ‘Alexander heeft bij de pony’s en junioren al wat landenwedstrijden gereden, Thibault en Simon hebben heel veel ervaring en Mathias reed zijn eerste Nations Cup. Het waren stuk voor stuk goede ritten. Ze hebben allemaal hun steentje bijgedragen.’

Thibault Philippaerts

‘En ik had een fris paard vandaag’,  lacht Thibault Philippaerts die gisteren in de stromende regen zijn eerste foutloze rit aflegde met Jaimi van Dorperheide (v. Winningmood). Alexander Housen heeft Galoubet Fravanca (v. Caretino) pas eind januari op stal gekregen en heeft een echte krachtpatser onder het zadel. Mathias Hazebroek is met Jurry (v. Toulon) al lange tijd in vorm. Simon Morssinkhof werd recent Belgisch kampioen met Vivolta de Gree (v. Diamant de Semilly).  Naar het Europees kampioenschap willen alle ruiters wel, maar de nieuwe Youth FEI Nations Cup geeft ook een extra dimensie. ‘Je reed eerder landenwedstrijden om je te bewijzen, maar nu wil je extra goed rijden om straks in de finale te zitten voor de beste zes landen’, vertelt Simon Morssinkhof.

Goed initiatief

De nieuwe league is een goed initiatief vindt de chef d’equipe. Voorheen viel alle druk weg na het EK en stonden er geen belangrijke dingen meer op het programma, maar nu hebben we nog de Nations Cup finale van 6 tot en met 9 september in Opglabbeek. We hebben nu twee keer gewonnen, een keer derde en tweemaal zesde. Ik denk dat België er wel goed voorstaat”, lacht hij.

In het komende  CAP Magazine juli/augustus leest u een interview met de Belgische Juniorenrijder Simon Morssinkhof.

De uitslagen

Bron: Equilabel / Hippos.be

Foto: Leanjo de Koster – Digishots

Gerelateerde bedrijven

Topresultaten

Embourg Gilbert Manege

Omschrijving

Embourg Gilbert Manege

+32(0)2 466 60 74

gilbert.embourg@gmail.com

Bekijk bedrijfsprofiel

Naamsvermeldingen

Stal De Bleser

Omschrijving

Stal De Bleser

+32(0)495 85 61 27

staldebleser@hotmail.com

T & L nv

Omschrijving

T & L nv

+32(0)475 45 22 22

info@tilleman.be

Spits Patrick

Omschrijving

Spits Patrick

info@stal-ceulemans.be

Deferm Bart

Omschrijving

Deferm Bart

+32(0)11 54 42 89

info@paardenhandeldeferm.be

Ceulemans Jos

Omschrijving

Ceulemans Jos

+32(0)475 41 84 54

info@stal-ceulemans.be

Lippens Philippe

Omschrijving

Lippens Philippe

+32(0)9 386 78 65

lippens.philippe@skynet.be

Reacties