Belgische junioren winnen in Fontainebleau

Belgische junioren winnen in Fontainebleau

0 74

Vandaag hebben de Belgische juniorruiters de overwinning van de CSIOJ Nations Cup in Fontainebleau op hun naam kunnen schrijven. Het team van Rik Deraedt bestond uit Maartje Verberckmoes met Jugano vd Vosberg, Thibeau Spits met Jericho Dwerse Hagen, Thibault Philippaerts met Cataleya 3 en Simon Morssinkhof met Perigrosso.

Philippaerts foutloos

Philippaerts was de enige die beide rondes foutloos aflegde,  Maartje Verberckmoes en Thibeau Spits konden waren snel én foutloos in de barrage.  Met een totaal van vier strafpunten wonnen ze in een tijd van 113,31 seconden. De Ieren volgden op de tweede plaats met vier strafpunten en een tijd van 114,29 seconden. Jason Foley met Castlefield Vegas en Harry Allen met Dis Moi Tout de Clairbois bleven hier als enige combinaties steeds foutloos.

Het Duitse team volgde met acht strafpunten op de derde plaats, Hannes Ahlmann en Max Haunhorst bleven foutloos. Frankrijk volgde op vier met acht strafpunten, Groot-Brittannië zien we terug op de vijfde plaats met eveneens acht punten.

Nederland

De Nederlanders konden geen potten breken in Fontainebleu. Het team dat bestond uit Mel Thijssen met Enrique, Paris Morssinkhof met Bayamo, Tom Schellekens met Camilly Z en Rowen van de Mheen met Q Verdi bleef steken op de negende plaats. Thijssen legde twee foutloze rondes af, de andere combinaties maakten in beide rondes springfouten.

Volledige uitslag

Bron: Equnews / CAP

Foto: Archief

Reacties