A MA ZON zet zich in voor Paard in Nood Spanje

A MA ZON zet zich in voor Paard in Nood Spanje

0 68
paard in nood spanje
Paard in Nood Spanje

A MA ZON, een vzw uit Sijsele, zet zich al jaar en dag gepassioneerd in om mens en paard dichter bij elkaar te brengen. Dit jaar gaat A MA ZON een stapje verder: ze zetten een steunproject voor Paard in Nood Spanje op poten.

Mens en paard dichter bij elkaar brengen

A MA ZON organiseert verschillende activiteiten, lessen én workshops omtrent het natuurlijk omgaan met paarden en paardvriendelijke rijkunst. Ze bieden ook horse guided lifecoaching aan: dat houdt in dat ze mensen met persoonlijke of werkgerelateerde vragen begeleiden, met de paarden als extra coach.

Geld inzamelen én vrijwilligerswerk

Nu wil de vzw zich dus ook inzetten voor Paard in Nood Spanje. Paard in Nood in Spanje (nabij Sevilla) biedt opvang aan paarden in Spanje die in nood zijn. Helaas is door verschillende oorzaken het paardenwelzijn in Spanje heel snel achteruit gegaan.  De stichting krijgt meldingen over zeer schrijnende situaties : dieren zijn volledig verwaarloosd, gekwetst, uitgehongerd en uitgedroogd.

De paarden ophalen, verzorgen en hen blijvend een veilig verblijf en voedsel geven is een loodzware opdracht die gerealiseerd wordt door de Nederlandse Laura Hoitsema en haar dochter Luna, samen – en enkel – met vrijwilligers en dankzij donaties. Het vrijwilligersteam van A MA ZON vzw zet dit jaar de schouders onder een steunproject. Ze willen geld inzamelen voor Paard in Nood Spanje, en ook een week vrijwilligerswerk ter plaatse doen.

Sensibilisering

Maar dat niet alleen: A MA ZON vzw en Paard in Nood pleiten ook voor sensibilisering rond de omgang met dieren en dierenleed. Op nationaal vlak worden al heel wat inspanningen geleverd, maar op Europees vlak is nog werk aan de winkel.

Meer informatie kan je vinden op de websites van A MA ZON en Paard in Nood Spanje.

 

Reacties