WB Finale: Olivier Philippaerts vijfde, Pieter Devos negende

WB Finale: Olivier Philippaerts vijfde, Pieter Devos negende

0 32

In de Franse hoofdstad Parijs vond gistermiddag de ontknoping van de wereldbekerfinale plaats. De eindoverwinning ging naar de Amerikaanse amazone Beezie Madden en Breitling LS (v. Quintero Ask). Het duo won zowel op donderdag als op vrijdag en maakte enkel in de allerlaatste ronde een springfout.

Madden ging niet alleen met de grote wereldbeker naar huis, ook streek zij de eerste prijs van 172.500 euro op. Landgenoot Devin Ryan met Eddie Blue (KWPN, v. Zirocco Blue) werd tweede, gevolg door Henrik von Eckermann uit Zweden met Mary Lou (v.

Twee Belgen bij eerste negen

Een geweldige prestatie was er van de Belgische ruiters. Olivier Philippaerts met H&M Legend of Love (v. Landzauber) zagen weliswaar in beide afsluitende parcoursen een balk rollen gisteren, maar eindigde op een geweldige vijfde plek, ook nog goed voor een dikke 50.000 euro.

Ook Pieter Devos was goed voor een top tien-positie. In de finale wist hij met Espoir (foto, v. Surcouf de Revel) een foutloze eerste ronde neer te zetten, wat hen naar een voorlopige vierde plaats bracht. Maar in de slotronde gingen alsnog twee balken uit de lepels, waardoor hij terugviel naar de negende plaats.

Uitslag wereldbekerfinale Springen 2018.

Foto: DigiShots

Reacties