De travers is een oefening op twee hoefslagen en vier sporen. In de travers is het paard met de achterhand naar binnen gesteld en gebogen in de richting van de beweging. De voorhand blijft op de rechte lijn van de hoefslag, terwijl de achterhand op de tweede hoefslag wordt gebracht. Het paard is gebogen om het binnenbeen van de ruiter.

De travers is een oefening waarin een grote mate van buiging wordt gevraagd. Het is een oefening die onder de zijgangen valt. Voor veel paarden is het in het begin een moeilijke oefening, omdat in deze gang het paard kijkt naar de kant waar het naar toe gaat…lees hier meer en bekijk een voorproefje van deze aflevering.

Over Hoefslag Academy
Goed dressuurrijden begint met een goede basis en daarom presenteert Hoefslag in samenwerking met Stal Hexagon een online instructieserie over dressuur. In 10 filmpjes reiken Dinja van Liere en Laurens van Lieren je handvatten aan die kunnen bijdragen aan je ontwikkeling als ruiter. Alle afleveringen staan met elkaar in verband. De eerste vier filmpjes zijn gericht op de basis, geleidelijk gaat de moeilijkheidsgraad omhoog. Ideaal: achter de lap

Vergelijkbare artikelen

Reacties