Afbeelding

Winactie | Flanders Horse Expo:Kennis vergaren en naar paarden staren (winnaars bekend)

Winacties

De 15e editie van Flanders Horse Expo staat 23, 24 en 25 februari 2024 op de agenda. In de expohallen van Gent komen meer dan 2000 paarden aan de start van verschillende wedstrijden en demonstraties. Daarnaast is het volop shoppen bij de 150 standhouders.

Advertisement

Voor ieder wat wils

In de Expohallen van Gent komen meer dan 2000 paarden aan de start van verschillende wedstrijden en demonstraties. Het sportieve luik omvat wedstrijden uit verschillende disciplines en brengt voor elk watwils. Van 22 tot 24 februari gaat de CSI* en CSI** door, internationale springwedstrijden tot op een hoogte van 1.45m. Op vrijdagavond wordt een Ride & Drive Showproef gereden, waarbij 12 teams het tegen elkaar opnemen, te Paard en OP WIELEN! Op zaterdagavond staat traditiegetrouw de grote prijs Stad Gent van de CSI** op het programma over een hoogte van 1.45m. 


Neckrope

De dressuurruiters tonen op zaterdag en zondag kür op muziek, zowel mét als zonderhoofdstel! Het dressuur rijden op neckrope is een nieuw format dat voor de eerste maal inVlaanderen ingericht wordt. Ook de Iberische paarden zullen hun dressuurskills demonstreren tijdens een specifieke wedstrijd voor deze edele rassen : de Pura Raza Espagnol uit Spanje en de Lusitano uit Portugal. Ook voor de menners is een mooi showprogramma uitgewerkt. Het Belgische WK-team van de vierspan paarden zal onder het toeziend oog van een internationale jury een demowedstrijd brengen. Ook de beste vierspanpony’s en dubbelspan paarden komen aan bod.

Western

In hal 5 worden gedurende drie dagen verschillende westernwedstrijden georganiseerd. De Ghent Masters Performance wordt ingericht door de PRAB. Er wordt ook aan barrelracing gedaan en de extreme cowboy race wordt over twee dagen gereden. Verschillende exposanten met westernmateriaal en het stamboek van de Quarterhorses vullen de hal met een heus western gevoel.

Kennis delen

Naast sport, wil Flanders Horse Expo een forum zijn om kennis te delen. In de demonstratiepiste en -cirkel worden verschillende clinics ingericht. Dressuur, springen, western en grondwerk komen aan bod. Bekende Belgische en Nederlandse ruiters delenhun kennis en onze special guests zorgen voor de ultieme beleving!Niemand minder dan Yvet Blokesch, de oprichter van Feather Light Horsemanship brengtop zondag 25 februari een leerrijke clinic, waar ze dieper ingaat op het gebruik vangrondwerk om vooruitgang te boeken tijdens het rijden. Yvet heeft een indrukwekkende reputatie opgebouwd door haar unieke benadering van paardentraining, waarbij ze zich richt op het oplossen van gedragsproblemen en het overwinnen van angsten bij paarden. Haar methodes hebben haar erkenning gebracht over de hele wereld en nu krijgt u de unieke kans om haar live in actie te zien in België. 

Jesse Drent en Feline Hoi

Ook de Belgische Parelli instructeurs brengen een gevarieerd aanbod van demonstraties. Met jonge paarden, jonge ruiters of beide samen: alle combinaties zijn mogelijk om een leerrijk spektakel op poten te zetten. Bovendien maakt Jesse Drent, welbekend voor zijn indrukwekkende vrijheidsdressuur- engrondwerkshows, zijn langverwachte terugkeer naar Flanders Horse Expo. Ook de bekende Nederlandse paarden influencer Feline Hoi zal voor het eerst aanwezig zijn. Degene met interesse in (sport)fysiologie kunnen ook op Flanders Horse Expo terecht. Op zaterdag zal Dr. Carolien Munsters aanwezig zijn om een clinic te geven rond het gebruik van hartslagmeters tijdens het rijden en ook Ilse Vangeel geeft een clinic rond de beweging van het paard onder het zadel. 

Kleine pony’s

Kinderen (of volwassenen) die liever van kleine pony’s houden kunnen genieten vankleurrijke shows door de minipaarden showteams Honey&Beauty en My Little Ponies. In de seminarieruimte zal een divers programma rond 10 vooropgestelde thema’s gebracht worden: huisvesting, transport, gezondheid, voeding, training, veiligheid, brevetten &licenties, gedrag, reizen en milieu. Verschillende partners delen hun kennis met interactieve lezingen in de vernieuwde dôme vooraan in hal 1. Zo zal de Faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Gent voor het eerst op de beurs een aantal onderwerpen toelichten binnen het thema ‘Gezondheid’, met als doelgroep zowel professionele paardenhouders als recreatieve ruiters. Zo zullen onder andere prestatieklachten bij (sport)paarden, vaccinatie tegen rhinopneumonie en de OPU/ICSI technieken rond de voortplanting bij paarden aan bod komen. DLV zal de zeer actuele thema’s ‘Huisvesting en Milieu’ verder toelichten met dagelijks een sessie over verschillende problemen waar paardenhouders op kunnen botsen bij hetv erkijgen van een vergunning voor een stalling, piste, etc. Ook de andere thema’s komen uitgebreid aan bod tijdens sessies georganiseerd door onder andere Parelli Horsemanship, Vakantie te Paard en Equisound.

Winactie

De Hoefslag mag 5 duo tickets weggeven aan abonnees, dit voor een dag naar keuze. Kans maken? Vul dan dit formulier in en wie weet ben jij er straks bij in Gent. Tickets zelf bestellen kun je hier.
Bekijk hier het complete programma.

(Nog) geen abonnee?

Nog geen abonnee? Misschien is dit het moment om daar verandering in te brengen. Als abonnee krijg je niet alleen 16 keer per jaar het zeer complete magazine in de bus, maar je hebt ook toegang tot ALLE premium-content op de website, zoals diepte interviews, veterinaire artikelen, opinie, maar ook heel veel instructie video’s. Daarnaast maak je kans op vele extra’s, zoals het rijden bij een toptrainer, maar ook op boeken, entreetickets, gadgets, kleding etc etc in de vele winacties. Check snel de site van De Hoefslag welke abonnementenvormen er zijn.

Afbeelding