Maikel van der Vleuten (NED) - O'Bailey vh Brouwershof
FEI Jumping European Championships Milano 2023
© DigiShots
Maikel van der Vleuten (NED) - O'Bailey vh Brouwershof FEI Jumping European Championships Milano 2023 © DigiShots DigiShots

Maikel van der Vleuten achtste in eerste WB-wedstrijd in Oslo

Springen

De eerste wereldbekeretappe springen is zondag verreden in Oslo. Voor Nederland kwamen drie springruiters aan de start. Maikel van der Vleuten had zijn negenjarige hengst O’bailey vh Brouwershof N.O.P. (v. Darco) gezadeld en reed een foutloze eerste omloop. In de 17-koppige barrage bleven ze eveneens foutloos en in 38,52 seconden werden ze achtste. 

Advertisement

Verrast 

De absolute wereldtop werd verrast door de Ier Richard Howley. De grote twaalfjarige ruin Consulent de Prelet Z (v. Consulent) galoppeerde en sprong met veel gemak over de hindernissen. In 34,55 seconden bleef de combinatie Simon Delestre voor. Delestre won zaterdagavond met zijn Dexter Fontenis Z ook al de 1,60m Grand Prix. Jack Whitaker was net wat langzamer dan de eerste twee combinaties, hij had met Equine America Valmy de la Lande (v. Mylord Carthago) 36,42 seconden nodig voor zijn barrage. 

Kevin Jochems 21e

Voor Nederland kwamen ook Kevin Jochems en Leopold van Asten in actie. Kevin Jochems mocht door zijn vier strafpunten niet door naar de barrage. Hij zat in het zadel van de dertienjarige merrie Flying Jackie (v. Nabab de Reve). Leopold van Asten zat niet goed in het ritme en nadat VDL Groep Iron Z (v. Charisma Z) in de hindernis landde was hun rit voorbij.

Bekijk hier de uitslag. 

Bron: De Hoefslag

Foto: Digishots