Dinja van Liere (NED) - Hermes N.O.P.
Jumping Amsterdam 2023
© DigiShots
Dinja van Liere (NED) - Hermes N.O.P. Jumping Amsterdam 2023 © DigiShots DigiShots

Zes Nederlandse paardensporters naar wereldbekerfinale Omaha

Sport WB finale Omaha

Zes combinaties uit drie disciplines zullen Nederland vertegenwoordigen op de FEI wereldbekerfinale in Omaha. Voor de dressuur zijn er drie combinaties die aan start zullen komen. Dinja van Liere en Marieke van der Putten debuteren in de FEI wereldbekerfinale. Thamar Zweistra rijdt haar tweede wereldbekerfinale op rij. Dinja en Hermès N.O.P. horen zeker bij de favorieten voor een podiumplaats. Op het WK in Herning wonnen ze twee bronzen medailles en wonnen de kwalificatiewedstrijden in Amsterdam en Mechelen.

Advertisement

Ervaren springruiters

Harrie Smolders en Monaco N.O.P. werden vorig jaar fantastisch tweede in de FEI Longines wereldbekerfinale in Leipzig. Ook dit jaar bewijst het duo in vorm te zijn. Ze werden tweede werd in de vijfsterren Grand Prix van Saut Hermes-Paris en eindigden als zesde in de WB van Gothenburg. Harrie rijdt voor de zesde keer een wereldbekerfinale in zijn carrière. Voor Jur Vrieling wordt het zijn tweede wereldbekerfinale. Hij neemt twee paarden mee naar Omaha. Zijn paarden Fiumicino van de Kalevallei en Long John Silver 3 N.O.P. mag hij beide starten in de finale. De finale voor de springruiters bestaat uit drie ronden. De eerste ronde is een parcours op tijd, de tweede en derde ronde gaan op fouten en tijd.

Voltige

Het jonge talent Sam Dos Santos heeft een uitnodiging voor ontvangen voor de wereldbekerfinale voltige. Sam werd twee jaar geleden wereldkampioen bij de junioren. Afgelopen vorig jaar werd hij vijfde plaats op het WK in Herning bij de senioren. De finale wordt in Omaha over twee ronden beslist met de laatste ronde op 8 april.

Programma

Op dinsdag 4 april mag er worden getraind in de ring. Woensdag 5 april rijden de springruiters hun eerste onderdeel en staat er voor de dressuur de Grand Prix op het programma. Op donderdag 6 april hebben de dressuurruiters een rustdag. De voltige heeft hun eerste onderdeel en de springruiters rijden de tweede ronde. Vrijdagavond 7 april wordt de kür op muziek verreden. De slotdag op zaterdag 8 april kent twee finales voor zowel de springruiters als de voltige. 

Klik hier voor het volledige programma.

Bron: KNHS

Foto: Digishots