Dinja van Liere - Mauro Turfhorst
Longines FEI/WBFSH World Breeding Dressage Championships for Young Horses 2022
© DigiShots
Dinja van Liere - Mauro Turfhorst Longines FEI/WBFSH World Breeding Dressage Championships for Young Horses 2022 © DigiShots DigiShots

WK Jonge Dressuurpaarden | Mauro Turfhorst derde in kwalificatie zesjarigen

Dressuur WK Jonge Dressuurpaarden

De kwalificatie proef voor zesjarigen op het WK Jonge Dressuurpaarden in Ermelo kwam vrijdag op naam van Be Allex (v. Ampére) en Jeanna Hogberg met een score van 89,6%. Het verschil met de nummer twee was maar 0,2%.

Advertisement

Be Allex

Lyngbjergs St. Paris (v. Blue Hors St. Schufro) werd onder het zadel van Victoria E. Vallentin tweede met 89,4%. Op de derde plek kwamen Mauro Turfhorst (v. Zonik N.O.P.) en Dinja van Liere met 88,2%. De SWB-gefokte ruin Be Allex en zijn amazone Jeanna Hogberg, scoorden een 9.3 op aanleg en een 9.2 op de galop. Lynbjergs St. Paris, de Deens gefokte voormalige wereldkampioene bij de vijfjarige paarden, scoorde ook een 9.3 op aanleg en liet hetzelfde cijfer noteren voor haar stap. De enige hengst in de top drie; KWPN’er Mauro Turfhorst scoorde het hoogste cijfer op gehoorzaamheid. Dit werd beloond met maar liefst een 9.3 voor de Zonik N.O.P. nakomeling, die in gedeeld eigendom is van Reesink Horses en Stoeterij Turfhorst en gefokt is door Jan Greve. Dinja en Turfhorst Mauro lieten een zeer aansprekende verrichting zien, waarbij de hengst heel lichtvoetig en met veel power, veer en harmonie door de baan bleef gaan. Ze kwamen uit op een score van 88,2 punten.


Jeanna Hogberg - Be Allex Longines FEI/WBFSH World Breeding Dressage Championships for Young Horses 2022 © DigiShots - DigiShots

Podium zou geweldig zijn

Winnares Jeanna Hogberg is maar wat blij met deze fantastische start: “Ik ben helemaal in de wolken! De finale op zondag is altijd een uitdaging. Die proef bevat ook meer wissels, maar die gaan hem gelukkig makkelijk af. Vorig jaar werd Be Allex achtste in de finale voor vijfjarigen. Mijn doel hier in Ermelo is om die positie te verbeteren, een podium zou natuurlijk helemaal geweldig zijn”, lacht de Zweedse amazone.

Het niveau lag hoog en 19 paarden scoorden 80% of hoger. Adriaan Hamoen, onderdeel van het jurycorps, reageerde enthousiast: “Met zoveel kwaliteitsvolle paarden wordt het ongetwijfeld een spannende finale.”

Bekijk hier alle uitslagen.

Bron: De Hoefslag/ ermeloyh.com

Jeanna Hogberg - Be Allex
Longines FEI/WBFSH World Breeding Dressage Championships for Young Horses 2022
© DigiShots