Afbeelding
Sanne Wiering

Ongekend niveau Wereldbeker dressuur Mechelen | Dinja van Liere en Hermès N.O.P. naar zege met ruim 85%

Dressuur

Wat een geweldige proeven waren er te zien donderdagmiddag in de Kür op muziek van de Wereldbekerwedstrijd in Mechelen. Het niveau was enorm hoog, de proeven om van te watertanden. Woensdag in de Grand Prix had Hermès N.O.P van Dinja van Liere nog last van spanning en eindigden ze als derde, maar donderdag liep hij als een klokje naar maar liefst 85,82%. Waarmee ze de zege pakten. Emmelie Scholtens met Desperado N.O.P. en Charlotte Fry met Everdale maakten het podium compleet.

Advertisement

Dinja van Liere

Dinja reed een Kür om van te watertanden met hele gevoelige muziek. Het was een prachtig opgebouwde proef die van begin tot einde klopte. Het samenspel was compleet en alles werd heel mooi in balans getoond. De piaffe en passage waren klokzuiver en heel ritmisch. 

Emmelie Scholtens

Emmelie en Desperado N.O.P zijn terug! Wat was hun Kür genieten! Desperado is met recht de koning van de ring. Hun proef was een aaneenschakeling van hoogtepunten. Met 83,86% eindigden ze als tweede.


Emmelie Scholtens - Desperado N.O.P. NK Dressuur 2022 © DigiShots (archief)

Charlotte Fry

Charlotte Fry reed een waanzinnig goede Kür met Everdale (v. Lord Leatherdale). Lotty reed de hngst prachtig, de piaffen passage tour was heel sterk gereden, in het ritme en tactvast. Alles paste prachtig met de muziek. Het publiek was dol enthousiast na haar proef in een bomvolle Nekkerhal. De jury was ook lovend en beloonde de Kür met 83,73%, waarmee ze als derde eindigden.


Charlotte Fry - Everdale Longines FEI/WBFSH World Breeding Dressage Championships for Young Horses 2022 © DigiShots (archief)

Marieke van der Putten

Marieke van der Putten liet ook een prachtige Kür zien. Het hele beeld was harmonieus, uiterst elegant, lichtvoetig , maar toch expressief met een hele mooie zelfhouding, aansprekend voorbeengebruik en sterk achterbeen. Torveslettens Titanium RS2 zweefde door de ring en het leek of Marieke geen hulpen gaf. Ze waren een absolute eenheid samen. Alles paste heel mooi op de gevoelige muziek. Ze kregen een klein foutje in de serie om de twee, maar voerden deze later alsnog fraai uit. De combinatie noteerde 81,36%, goed voor de vierde plaats.


Marieke van der Putten (NED) - Torveslettens Titanium RS2 FEI Dressage World Cup Stuttgart 2022 © DigiShots (archief)

Kirsten Brouwer

Kirsten Brouwer reed een fantastische Kür met Foundation (v. United). Ze haalde werkelijk alles uit de kast om de achten en negens te scoren, wat ook goed lukte. Het was een Kür met een aaneenschakeling van hoogtepunten; de expressieve uitgestrekte draf, ruim scharende draf appuyementen, makkelijke en gezette pirouettes, prachtige doorgesprongen series en gedurfde uitgestrekte galop. Kirsten reed een enorme stoere proef in haar eerste wereldbekerwedstrijd en noteerde hiermee een zeer fraaie score van 76,98%. Daarmee werd ze zesde.


Kirsten Brouwer - Foundation RR Falsterbo Horse Show 2022 © DigiShots - (archief)

Thamar Zweistra

Thamar Zweistra en Hexagon’s Double Dutch (v. Johnson) lieten ook een sterke Kür zien met veel power en schwung. De passage was van de grond en de piaffe klein, de appuyementen werden ruim scharend uitgevoerd en het hele beeld had veel power. Daarnaast toonden ze goede doorgesprongen series en lieten ze een hoge moeilijkheidsgraad door onder andere vanuit een galop pirouette door te draaien en een piaffe pirouette. De score kwam uit op 76,37%, wat plaats zeven betekende.


Thamar Zweistra - Hexgons Double Dutch World Equestrian Festival CHIO Aachen 2022 © DigiShots (archief)

Bekijk hier alle uitslagen.

Bron: De Hoefslag

Thamar Zweistra - Hexgons Double Dutch
World Equestrian Festival CHIO Aachen 2022
© DigiShots
Kirsten Brouwer - Foundation RR
Falsterbo Horse Show 2022
© DigiShots archief
Charlotte Fry - Everdale
Longines FEI Dressage European Championships 2021
© DigiShots (archief)
Emmelie Scholtens - Desperado N.O.P.
NK Dressuur 2022
© DigiShots
Marieke van der Putten (NED) - Torveslettens Titanium RS2
FEI Dressage World Cup Stuttgart 2022
© DigiShots