Jamie van Egdom met Dancing Soulmate
Jamie van Egdom met Dancing Soulmate

Subtop | Jamie van Egdom tweede in het ZZ-Zwaar: “Ik had helemaal niet verwacht dat we zo hoog zouden eindigen”

Dressuur Subtop

Jamie van Egdom won de tweede prijs in de klasse ZZ-Zwaar in Tolbert. Ze reed haar twaalfjarige merrie Dancing Soulmate (v. Jazz) naar 68%. 

Advertisement

Duitsland

Jamie kocht de merrie twee jaar geleden en begon met haar in de klasse Z1. “Vorige maand hebben we ons young riders-debuut gemaakt en we reden voorheen internationaal bij de junioren. Ik run sinds kort mijn eigen stal in Duitsland en we rijden ook vaak nationale wedstrijden hier op S-niveau. Dat is in Nederland te vergelijken met ZZ-Zwaar of Lichte Tour-niveau en daar winnen we vaak met scores boven de 70%. Ze is een hele lieve merrie die voor mij door het vuur gaat. We hebben een korte pauze gehad afgelopen jaar, maar ze is heel goed teruggekomen. Samen met mijn trainer Kees op ’t Hoog zijn we nu hard aan het trainen voor de young riders. Het ging super goed op ons debuut en we werden vierde met 66%.”

‘We starten pas sinds twee jaar in Nederland’

“Ik woon net over de grens in Duitsland en ik heb vroeger ook altijd in Duitsland gereden. We starten pas sinds twee jaar in Nederland. Ik vind Tolbert een super fijne wedstrijd om te rijden in een sterk deelnemersveld en ik zag het ZZ-Zwaar meer als een oefenrondje om haar te laten wennen. Ik had helemaal niet verwacht dat we zo hoog zouden eindigen, dat was wel heel gaaf. Ze voelde super fijn aan en dit was onze beste proef die we tot nut toe samen hebben gereden. We scoorden vooral achten op de uitgestrekte draf en de wissels. De stap is nog een aandachtspuntje waar we veel voor aan het werk zijn. Het jurycommentaar en de mensen die naar ons toe kwamen om te zeggen dat het er zo goed uit zag vond ik heel gaaf. De jury vond haar een gaaf paard waar nog veel meer uit te halen is”, vertelt de amazone. 

Nog twee paarden voor de young riders

Ze vervolgt “Ik wil graag verder bij de young riders en de observaties rijden voor het EK. Ook wil ik graag met haar de overstap gaan maken naar de Lichte Tour. Ik heb naast Dancing Soulmate nog een ander paard, Jeweldale Ritme. Ik heb hem pas een jaar en we rijden nu ZZ-Licht. Ik wil met hem ook de overstap maken naar het ZZ-Zwaar en de young riders. Ik heb nu acht paarden te rijden van zelf en van klanten en ik vind het super leuk om mensen te kunnen helpen. Sinds deze week heb ik een nieuw paard op stal en ik kan niet wachten om met dit paard te gaan starten. Ik wil dit jaar ook young riders met hem starten en ik kijk uit naar de toekomst. Er komt ook iets heel leuks aan met een jonge pony die ik ga rijden voor het Bundeschampionate in Duitsland. Ik vind het leuk om jonge paarden te rijden, maar ook om wat verder opgeleide paarden te rijden. Dit weekend rij ik nog een young riders-wedstrijd en over een maand hoop ik internationaal te mogen starten.”

Bron: De Hoefslag, overname zonder bronvermelding en schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan.

Foto: Jamie van Egdom