Ava Krause met Geronimo
Ava Krause met Geronimo Privébezit

CDI Exloo | Ava Krause wint individuele proef bij de young riders met nieuw pr: “Het is aan mij dat ik moet laten zien hoe mooi hij is”

Dressuur

Ava Krause wist op de internationale wedstrijd in Exloo al zeer goede resultaten bijeen te rijden. Met haar Geronimo (v. Tango) werd ze tweede in de landenproef met 68,68%. Zaterdag schreef ze de individuele proef op haar naam met 69,51%. Zondag komen ze nog eenmaal aan de start in de kür op muziek. 

Advertisement

‘We verbeterden zaterdag ons persoonlijk record met een procent’

“Drie weken geleden zijn we naar Tolbert geweest en dat ging eigenlijk heel goed. Iedere wedstrijd gaat het elke keer net een beetje beter. Thuis in de trainingen gaat het nog veel beter, maar het is nog wel lastig om dat ook in de proeven echt goed te laten zien. Voor deze wedstrijd had ik niet echt hoge verwachtingen, ik houd me niet bezig met wie er mee doen. Als je dan een proef rijdt waarin alles klopt met unaniem een eerste plaats is dat een mooie beloning voor ons. Geronimo is een heel makkelijk paard die altijd voor je wil werken en nooit ergens naar kijkt. Het is aan mij dat ik moet laten zien hoe mooi hij is. Zaterdag was het mijn doel om net met iets meer lef te rijden. In de landenproef was het ook wel goed, maar het moet nog net een tandje meer. Hij stond er zaterdag met losrijden al fijner aan en ondanks een klein foutje was ik super tevreden. Na het afgroeten hoorde ik de score en was ik heel blij. We verbeterden zaterdag ons persoonlijk record met een procent”, vertelt Ava. 

‘Hij blijft fit en happy’

“Vorig jaar reden we op het NK onze eerste meerdaagse wedstrijd en sindsdien zijn we dat vaker gaan doen. Hij pakt het heel fijn op en blijft de dagen fit en happy doorkomen. In de landenproef die we nu op drie keer achter elkaar op de CDI’s gereden hebben score we bijna exact dezelfde score. In de individuele proef rij ik vaak net wat gedurfder en zaterdag konden we dat volhouden in de proef. Hij wordt van zichzelf niet heet en je moet hem direct met inrijden goed aanzetten. Hij voelde zaterdag heel fris en fit aan. Hij is helemaal in zijn nopjes op wedstrijd en is het liefste paard om mee te hebben. Ik kan hier heerlijk grazen met hem en hij is heel tevreden op een meerdaagse wedstrijd. Hij ervaart weinig stress en uit zich in een blij paard.”

Kür op muziek

Eind vorig jaar mocht de combinatie de KNHS beloftetrainingen volgen bij Joyce van Rooijen-Heuitink. “Dat was echt super goed bevallen en we zijn nadat de trainingen afgelopen waren ook bij Joyce blijven trainen. We trainen al bijna negen jaar bij Floor Vos en ik had gevraagd of zij zaterdag wilde helpen met inrijden. Ik was heel blij dat ze last-minute kwam helpen en dat heeft zeker invloed gehad op onze prestatie. Zondag mogen we de kür op muziek rijden en ik hoop hetzelfde gevoel en beeld te laten zien als we zaterdag hadden. In Tolbert was de kür net wat minder en dat wil ik recht zetten. Ik hoop een mooie krachtige kür te laten zien zodat het een feestje gaat worden. Ik maak mijn küren zelf en in Tolbert reden we hem voor het eerst. De muziek en choreografie werden daar ook al mooi beloond, maar het beeld was minder fijn. Het is nog even wennen of hij even goed scoort als mijn vorige kür, maar ik geloof er in.”

‘Hij heeft aanleg voor de U25’

Over drie weken staat het NK Dressuur in Ermelo op de agenda. “Mijn doel is om op het NK kür te mogen rijden. Verder trainen we thuis langzaam door naar de U25, dat is een grote stap en een heel verschil me de young riders. Geronimo laat veel potentie zien en de oefeningen nemen we speels mee in de training. Als hij het leuk blijft vinden dan hoop ik uiteindelijk U25 met hem te gaan rijden. Hij heeft de aanleg ervoor en als hij het ook leuk vindt dan moet het gewoon lukken”, lacht de amazone. 

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan

Foto: Privébezit